4.600 de timişoreni vor locuinţe de la stat

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii / 2 decembrie 2004

Primăria Municipiului Timişoara a anunţat, într-un comunicat de presă, că în acest an, sînt înscrise pe listele de priorităţi un număr de 4.602 persoane în vederea atribuirii unei locuinţe din fondul locativ de stat. Din aceştia, tineri căsătoriţi sînt 1.825 de persoane, timişoreni crescuţi la casa copilului - 261 persoane, 345 de pensionari, 322 de evacuaţi, 1.849 de cazuri sociale.

Locuinţele se disponibilizează prin decesul foştilor chiriaşi sau prin sentinţă judecătorească, drept pentru care reprezentanţii primăriei nu pot estima numărul de locuinţe care vor deveni disponibile în 2004. Potrivit datelor furnizate, pînă în prezent, au mai fost depuse 396 de solicitări în vederea înscrierii pe listele de priorităţi care se vor întocmi pentru anul viitor. 98 din acest cereri sînt din partea tinerilor căsătoriţi, 20 - persoane crescute la casa copilului, 10 - pensionari, 89 - evacuaţi, 179 - cazuri sociale. Locuinţele se atribuie în funcţie de disponibilităţi persoanelor înscrise pe lis-tele de priorităţi, cu respectarea ordinii stabilite de comisia de specialitate.

Solicitările depuse de petenţi în vederea atribuirii unei locuinţe din fondul locativ de stat sau sociale, împreună cu documentaţiile aferente, necesare în vederea stabilirii punctajului, se depun la registratura generală a Primăriei Municipiului Timişoara. După aceasta, comisia analizează fiecare caz în parte. Datele înscrise în fişele de punctaj sînt introduse într-o bază de date computerizată, iar aplicaţia software stabileşte ordinea de prioritate pe categorii de persoane şi se procedează la imprimarea lis-telor de priorităţi.

Primăria Municipiului Timişoara a finalizat, în urmă cu două luni, lista de priorităţi referitoare la Legea 15/2003 privind acordarea a 320 de parcele de teren tinerilor căsătoriţi care îşi pot construi locuinţe în regie proprie. Comisia a procesat, în total, 1.073 de cereri. Lista de priorităţi va fi supusă aprobării Consiliului Local Timişoara în cursul acestei luni. Cele 320 de parcele se află în zona Ovidiu Balea. Primăria Timişoara a alocat, în acest an, suma de 20 miliarde de lei pentru viabilizarea zonei. Investiţiile vor continua şi în 2005. Primăria va realiza lucrările de infrastructură (căi de acces, apă, canalizarea, gaz etc.) pentru viitorul cartier Ovidiu Balea, unde intenţionează să pună la dispoziţia tinerilor sub 35 de ani 695 de parcele destinate construirii de locuinţe individuale.

Valoarea totală a investiţiilor primăriei în zona Ovidiu Balea este de 148 miliarde de lei. Suprafaţa totală de teren este de 64,5 hectare şi include, pe lîngă zona cu destinaţie locuinţe, servicii, circulaţii, spaţii verzi şi zonele de protecţie.

ïn afară de terenurile acordate gratuit tinerilor, autorităţile locale vor dezvolta construcţia de locuinţe în parteneriat cu ANL. Este vorba despre 478 de locuinţe individuale şi 43 de blocuri cu 688 apartamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb