99% dintre părinţii europeni cred că PC-ul este esenţial în educaţia copiilor - Studiu Intel

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 iunie 2009

Un procent impresionant de 99% dintre părinţii europeni consideră că abilitatea de a utiliza un computer este importantă în viaţa copiilor lor, arată un studiu independent realizat de Redshift Research pentru Intel Corporation.

Potrivit aceleiaşi analize, 50% dintre subiecţii aflaţi în zona Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), au declarat că utilizarea PC-ului de către cei mici este esenţială în dezvoltarea ulterioară a acestora. De asemenea, majoritatea adulţilor percep abilităţile de utilizare a unui PC ca parte integrantă în dezvoltarea unui copil, iar 98% dintre ei consideră că încrederea cu care cei mici utilizează PC-ul are un impact clar asupra dezvoltării lor profesionale.

Studiul citat mai relevă faptul că părinţii doresc, aproape în unanimitate (98%), că PC-urile să fie integrate în educaţie, dar aproape trei sferturi dintre repondenţi (73%) nu sunt satisfăcuţi de nivelul de susţinere primit de la guvernele lor, estimând că acestea ar trebui să facă mai multe pentru a facilita accesul la computere în şcoli.

Entuziasmul faţă de tehnologie este reflectat prin faptul că 93% dintre părinţi le oferă copiilor lor acces la un computer acasă, în timp ce peste 90% se consideră "foarte digitalizaţi", adică deţin suficiente informaţii tehnice pentru a nu se face de râs în faţa propriilor copii.

86% dintre copiii cuprinşi în EMEA utilizează un PC atunci când îşi fac temele pentru acasă, iar 81% dintre ei sunt implicaţi în reţele sociale, potrivit cercetării Redshift Research. De asemenea, 55% dintre părinţii copiilor cu vârste de la 13 ani în sus au declarat că un computer conectat la Internet le oferă copiilor un mijloc de a cerceta în proactiv şi a organiza activităţi recreative.

În privinţa momentului cel mai potrivit când propriul copil poate face cunoştinţă cu un PC, 24% dintre repondenţi consideră că vârsta ideală este înainte de 5 ani, în timp ce 65% sunt de părere că vârsta optimă ar fi până la 8 ani.

Compania Intel este cel mai mare producător de microprocesoare din lume, raportând, în primul trimestru al anului 2009, venituri 7,1 miliarde de dolari, în scădere cu 13% faţă de valoarea înregistrată în ultimul trimestru din 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb