A doua tranşă de vaccinuri anti-COVID soseşte astăzi în România

J.P.
Miscellanea / 29 decembrie 2020

A doua tranşă de vaccinuri anti-COVID soseşte astăzi în România

A doua tranşă de vaccinuri anti-COVID urmează să sosească marţi, 29 decembrie, în România. Este vorba despre 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, care de această dată vor fi transportate pe cale aeriană, urmând să ajungă pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj- Napoca, relatează Digi24.

Iniţial, acest al doilea transport de vaccinuri trebuia să sosească luni, însă a fost amânat din cauza unor probleme întâmpinate de compania Pfizer. În opt ţări s-a întârziat livrarea din cauza acestor probleme tehnice ale producătorului. În România ar fi trebuit să ajungă luni 144.000 de doze de vaccin.

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile vor fi trasportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

În jurul orei 7:50, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni vor ajunge dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

În jurul orei 11:00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Cum vor fi distribuite vaccinurile

Cantităţile de vaccin vor fi distribuite astfel:

Bucureşti: 40.950 de doze

Iaşi : 25.350 doze

Cluj-Napoca: 29.250 doze

Constanţa: 8.775 doze

Craiova: 12.675

Braşov: 12.675

Timişoara: 10.725

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România duminică dimineaţă, după ce un prim transport cu vaccinuri a sosit sâmbătă în România, pe cale terestră. Primii imunizaţi sunt medicii şi asistenţii medicali din prima linie, iar o tânără asistentă de 26 de ani de la Institutul Matei Balş, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat cu SARS COV2, a fost primul român vaccinat. Autorităţile îşi propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ţinta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populaţie.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Oare cat dureaza imunitatea naturala? dar cea prin vaccinare? Mai poti transmite virusul daca tu esti imun, adica ai anticorpi? Ne poate informa si pe noi cineva? dar sa ne spuna adevarul daca se stie. Merci

    1. imunitatea naturala dureaza 6-9 luni (de la individ la individ)

      din cate stiu eu nu mai poti da la altii virusul daca nu esti deja purtator asimptomatic si te-ai vaccinat 

      daca esti purtator asimptomatic si te-ai vaccinat cred (!) ca poti da la altii in continuare - vaccinul nu trateaza un virus deja aflat in corp. Vaccinul reduce spre 0 aderenta virusului din mediul extern la un corp uman.  

      imunitateaa prin vaccinare dureaza 1 an .  

      p.s. la TImisoara la Institutul Oncogen era pregatit un vaccin de conceptie romaneasca anticovid care urma sa asigure 17 ani (!!!! da 17 ani!!!) de imunitate la covid.  

      Dar desigur (!) nu a mai fost finantat de Guvern. 5 milioane de euro le mai trebuiau sa termine cercetarile - nu le-au mai fost acordati banii de la guvern ... pentru ca ...de aia! Ca nu iese beneficii din cercetare cum iese din cumparat vaccin de la prieteni!  

      Nu e mai misto sa luam vaccin cu efecte secundare masiv si imunitate de 1 an de la straini decat vaccin care asigura imunitate de 17 ani de la romani si fara efecte toxice secundare? .....

      ca nu ies beneficii * ...de draci am scris cu picioarele

    Vaccinaţi, dar rămâneți tot cu mască şi distanţare.

    Întrebat direct la Antena 3 de către Răzvan Dumitrescu: „Vaccinul sosit în România nu are autorizaţie”?, doctorul Valeriu Gheorghiţă a recunoscut că de fapt acesta nu are. Sau, dacă vreţi, a răspuns ca Nea Mărin, întrebat în tren de controlor dacă are bilet: „Am, dar nu prea”. Doctorul Gheorghiţă a recunoscut că există o autorizaţie, dar că ea nu este de fapt o autorizaţie în adevăratul înţeles al cuvântului, ci una provizorie. Ei, uite că tot provizorie este şi încrederea oamenilor în vaccin.

    1. Această stare de neîncredere mai este generată şi de faptul că producătorii vaccinurilor au făcut rost de nişte legi speciale în unele ţări, care-i absolvă de orice vină pentru eventualele efecte adverse ale vaccinului pe termen lung. „Dacă Pfizer, Moderna şi AstraZeneca se tem de răspunderea pentru efectele adverse ale vaccinurilor lor, de ce am avea noi încredere în ele? Pfizer şi Moderna au obţinut imunitate de răspundere civilă şi penală pentru potenţialele nenorociri cauzate de vaccinul-minune”

      Raed Arafat a ameninţat: „Cei ce nu se vor vaccina, vor pierde definitiv multe drepturi şi libertăţi. Deoarece este în joc sănătatea publică, până la urmă vor trebui să se vaccineze”. 

      nu doar in unele tari - in toate tarile producatorii acestor vaccinuri anticovid nu recunosc responsabilitatea!

      de ce credeti ca eu nu ma voi vaccina, de tampit?

      cum sa bag ceva negarantat de producator in mine? cand nici macar seful Pfizer nu s-a injectat cu vaccinul de la Pfizer eu de ce sa fiu tampitul care o face?  

      "Raed Arafat a ameninţat: „Cei ce nu se vor vaccina, vor pierde definitiv multe drepturi şi libertăţi. Deoarece este în joc sănătatea publică, până la urmă vor trebui să se vaccineze”.

      iti dai seama cat de mult ne pasa de arafat, nu ?

      daca se aduna 3 flacai nu ramane nimic din amenintatorul arahat 

    Nu trebuie să uităm că, dacă lucrurile o vor lua pe o pantă aiurea, va trebui să ne gândim la apă potabilă, la cine strânge gunoiul şi unde-l duce şi la electricitate (…) Dacă nu rezolvăm aceste lucruri, degeaba avem vaccin şi ne vaccinăm noi, cei care dorim dacă, cei care trebuie să ne asigure viaţa de zi cu zi nu mai sunt (…)ne spune S.Cercel.

    Intrebarea care se lpune ste daca acest vaccin este eficace atat timp cat cei care il produc nu vor sa raspunda...Timpul e scurt, intelegem asta dar avem dreptul sa fim informati despre ce contine si efectele adverse pe termen scurt si mediu daca lung nu este posibil... 

    1. este evident ca sunt niste porcarii de ascuns

      si eu nu sunt tampitul nimanui sa ma vaccinez cu ceva negarantat 

      auzi tu... agentia medicamentului din UE a hotarat ca dc apar probleme cu vaccinul cei care depun plangere sa depuna impotriva statului din care provin, nu impotriva prodcatorului de vaccin !  

      Adica, ma scuzati... ce are s* la cu prefectura !?!?!?Cu ce sunt de vina tampitii corupti de la noi cu diavolii care au produs arme de distrugere in masa ? 

      Eu nu bag in mine ceva negarantat de producator.  

      Si chiar daca ar fi garantat... nu bag in mine in cadrul secventei 4 (de testare) un vaccin bazat pe tehnologie complet noua, neverificata anterior (ARNm).

      Chiar nu sunt hamsterul tampit al nimanui !  

      Nu sunt porcarii de ascuns,problema este ca habar nu au ce se va intampla(nu e nimeni Dumnezeu sa stie).Trebuie sa treaca cateva luni,un an pentru a vedea daca este eficient,ce efecte adverse are.Vaccinul este un nou nascut(sau ma rog,un nou facut).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb