A fost confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România

M.I.
Miscellanea / 3 martie 2020

A fost confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, al patrulea caz de coronavirus din ţara noastră, un bărbat de 47 de ani din Timişoara care a călătorit în acelaşi avion cu femeia de 38 de ani, deja diagnosticată.

"Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia", precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 -a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID 19, informează News.ro.

Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril. A fost solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte 2 familii faţă de care vor fi luate măsurile de autoizolare.

Până în prezent în România au mai fost întregistrate cazul unui bărbat din Gorj, care era doar purtător şi care a fost declarat vindecat, cel al femeii din Timişoara care s-a aflat în contact cu bărbatul depistat marţi pozitiv şi cel al unui bărbat din Maramureş.

În acelaşi timp, epidemia de gripă atinge un nou maxim după o săptămână în care a dat semne că este în scădere, transmite G4media.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile a publicat o nouă statistică privind cazurile de gripă sezonieră care arată că tendinţa de extindere a fost reluată în această săptămână, după ce săptămâna trecută arăta o tendinţă descrescătoare. Prin comparaţie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de cazuri de gripă este de 5,8 ori mai mare.

În urmă cu două săptămâni, numărul cazurilor înregistrate a fost 7.577, urmată apoi de prima săptămână de scădere de la începutul anului, la finele căreia s-a ajuns la 6.601 cazuri. În schimb, în această săptămâna numărul îmbolnăvirilor a atins un nou maxim.

Astăzi, două noi decese provocate de gripă au fost confirmate de autorităţi, numărul total ajungând la 51.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb