ACCIDENTUL AVIATIC DIN APUSENI Omniasig: "Nu a existat nicio ameninţare din partea moştenitorilor Aurei Ion privind un eventual litigiu"

Elena Deacu
Companii / 26 mai 2015

Omniasig transmite că nu a existat nicio ameninţare din partea moştenitorilor studentei Aura Ion cu privire la un eventual litigiu, după ce ieri familia Aurei Ion a acuzat că plata despăgubirilor cuvenite în urma accidentului aviatic din Apuseni a fost făcută după ce compania a fost anunţată că va fi acţionată în justiţie.

"Susţinerile Omniasig cum că plata «s-a făcut imediat după ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de către moştenitorii legali» sunt neadevărate. Dosarul era complet încă din luna ianuarie a acestui an, însă Omniasig a refuzat să facă plata întrucât familia nu a fost de acord cu ceea ce impunea Omniasig. În concret, Omniasig a cerut ca familia să renunţe la orice alte pretenţii cu privire la decesul Aurei faţă de Omniasig şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă", arătau reprezentanţii juridici ai familiei Ion, într-un comunicat transmis ieri.

"Ne arătăm surprinşi de reacţia unuia din moştenitorii legali ai studentei Aura Ion", transmite Omniasig, într-un comunicat.

Compania precizează că timp de 6 luni, în decursul anului 2014, reprezentanţii Omniasig au depus eforturi susţinute pentru contactarea moştenitorilor şi finalizarea acestui dosar. Astfel, în luna octombrie 2014 s-a reuşit contactarea rudelor, având în vedere că unii moştenitori erau în străinatate. Din acel moment au fost purtate discuţii pentru completarea dosarului de daună cu documentele necesare, potrivit reprezentanţilor.

Potrivit Omniasig, "clauza la care face referire una dintre moştenitoare - aceea că moştenitorii să renunţe la orice alte pretenţii cu privire la incident, este o clauză standard, folosită în cazul plăţilor de despăgubiri (fie în cadrul unei tranzacţii, fie în cazul unei declaraţii de acceptare a despăgubirii), care spune că prin primirea despăgubirii efective, pretenţiile faţă de asigurător, referitor la poliţa în discuţie se sting".

"Stingerea totală, definitivă şi irevocabilă a oricărei pretenţii de dezdăunare împotriva OMNIASIG V.I.G. S.A., în legătura cu Accidentul - decesul doamnei Aurelia Ion, conform termenilor si conditiilor ce decurg din baza Politei de Asigurare de Accidente Persoane numarul .....", se arată în clauza invocată de companie.

Omniasig mai arată că plata integrală a despăgubirii a fost făcută după depunerea la dosar a tuturor documentelor necesare unui astfel de dosar de daună. Compania a urmat o procedură standard, aplicabilă tuturor dosarelor de acest tip, precizează reprezentanţii, iar plata despăgubirilor a fost făcută integral către toţi moştenitorii legali ai Aurei Ion, respectând limitele de despăgubire specificate în contractul de asigurare.

Omniasig transmite că şi-a îndeplinit în totalitate obligaţiile contractuale în cazul despăgubirii studentei Aura Ion, iar afirmaţiile publice contrare, emise de familia acesteia în cursul zilei de astăzi, aduc serioase prejudicii de imagine companiei.

Compania menţionează, de asemenea, că nu a existat nici o ameninţare din partea moştenitorilor cu privire la un eventual litigiu.

"Înţelegem încărcătura emoţională cu privire la această situaţie, însă trebuie să menţionăm că orice instituţie financiară trebuie să documenteze fiecare plată, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Intenţia şi responsabilitatea noastră este ca Omniasig să finalizeze toate dosarele în cel mai scurt timp, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, în cazul domnului Iovan", transmite compania de asigurări.

Omniasig a anunţat ieri că a achitat familiei studentei Aura Ion despăgubirile prevăzute în poliţa de asigurare a avionului prăbuşit în accidentul aviatic din munţii Apuseni din 20 ianuarie 2014, în urma căruia aceasta şi-a pierdut viaţa.

Omniasig nu a făcut însă nicio referire la suma cu care au fost despăgubiţi succesorii studentei Aura Ion, invocând confidenţialitatea datelor.

Compania a informat însă, într-un comunicat, că plata despăgubirii cuvenite s-a făcut conform sumelor asigurate prevăzute în poliţa de asigurare în vigoare la momentul accidentului.

Totodată, compania menţionează că aceasta a fost făcută imediat după ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de către moştenitorii legali ai Aurei Ion.

Moştenitorii Aureliei Ion sunt părinţii, un frate şi două surori.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, la 20 ianuarie, într-o zonă din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

Compania a plătit anul trecut despăgubiri totale în valoare de 667,79 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb