AccorHotels achiziţionează FRHI Hotels & Resorts şi brandurile hoteliere Fairmont, Raffles şi Swissotel

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 14 iulie 2016

AccorHotels a anunţat, ieri, achiziţionarea FRHI Hotels & Resorts şi a brandurilor hoteliere Fairmont, Raffles şi Swissotel, în urma aprobării Adunării Generale a Acţionarilor.

Tranzacţia cu Qatar Investment Authority (QIA) şi Kingdom Holding Company (KHC) a cuprins o plată în numerar de 840 milioane de dolari (adică 768 milioane de euro) şi o emisiune de 46,7 milioane de acţiuni AccorHotels, în schimbul acţiunilor FRHI. Tranzacţia conferă QIA şi KHC o participaţie de 10,4%, respectiv 5,8% la capitalul social al AccorHotels. Ali Bouzarif şi Aziz Aluthman Fakhroo din partea QIA şi Sarmad Zok din partea KHC se vor alătura Consiliului de Administraţie al AccorHotels.

Sebastien Bazin, Chairman and Chief Executive Officer al AccorHotels a declarat: "Achiziţia celor trei branduri hoteliere de lux, emblematice, reprezintă o piatră de hotar istorică pentru AccorHotels. Va deschide perspective de creştere uimitoare, va ridica prezenţa noastră internaţională la înălţimi fără precendent şi va clădi valoare pe termen lung"

Reţeaua globală AccorHotels îşi adaugă astfel în portofoliu hotelurile The Savoy din Londra, Raffles Singapore, Fairmont San Francisco, New York Plaza, Fairmont Le Château Frontenac din Quebec City şi Le Royal Monceau Raffles Paris.

Tranzacţia poziţionează AccorHotels ca jucător-lider pe piaţa globală a hotelurilor de lux, îi consolidează potenţialul de creştere pe termen lung şi amplifică semnificativ prezenţa companiei în America de Nord, cea mai mare şi cea mai influentă piaţă de consum din lume.

FRHI Hotels & Resorts cuprinde 154 de unităţi hoteliere, dintre care 40 în curs de dezvoltare, şi totalizează 56.000 de camere în 34 de ţări de pe cinci continente. Majoritatea hotelurilor sunt operate sub contracte de management pe termen lung, cu o durată medie de 30 de ani, şase hoteluri sunt închiriate şi unul aparţine companiei. 45.000 de angajaţi lucrează în serviciul brandurilor Fairmont, Raffles şi Swissotel în întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb