AccorHotels preia un lanţ de hoteluri de lux pentru 2,64 miliarde de euro

Ioana Dogaru
Companii / 10 decembrie 2015

Accor Hotels, cel mai mare grup hotelier european şi numărul patru la nivel mondial, a anunţat miercuri preluarea grupului hotelier FRHI Holdings, care deţine o serie de hoteluri prestigioase precum Plaza din New York sau Savoy din Londra, pentru 2,64 miliarde de euro, o operaţiune strategică care permite grupului francez să-şi consolideze poziţia pe segmentul de lux şi de asemenea să se extindă pe piaţa din SUA, informează Reuters.

În cea mai mare achiziţie din istoria Accor Hotels, grupul francez va prelua mărcile Fairmont, Raffles şi Swissôtel şi va urca pe poziţia a treia în topul celor mai mari grupuri hoteliere mondiale, după Marriott-Starwood şi Intercontinental, potrivit sursei citate.

În urma acestei operaţiuni, grupul francez a preluat aproximativ 155 de hoteluri şi resorturi (dintre care 40 în dezvoltare), conform Reuters.

Operaţiunea va fi finanţată printr-o plată de 840 de milioane de dolari în numerar şi emiterea de 46,7 milioane noi acţiuni. Principalii acţionari de la FRHI Holdings, fondul suveran de investiţii din Qatar (QIA) şi compania de investiţii a prinţului saudit Alwaleed bin Talal, Kingdom Holding Company of Saudi Arabia (KHC), vor deveni acţionari la Accor Hotels cu participaţii de 10,5% respectiv 5,8% din capitalul grupului hotelier francez, potrivit sursei citate.

"Această achiziţie conferă AccorHotels o poziţie de leadership mondial în industria hotelurilor de lux, un segment esenţial în termeni de potenţial de dezvoltare şi rentabilitate precum şi pentru crearea de valoare pe termen lung", a subliniat directorul general de la AccorHotels, Sébastien Bazin.

În prezent, doar 15% din hotelurile AccorHotels sunt în segmentul hotelurilor de lux (regrupate sub mărcile Sofitel, Pullman şi MGallery), 38 sunt pe segmentul mediu şi 47% în segmentul economy. Preluarea FRHI Holdings permite AccorHotels să deţină o prezenţă reală în America de Nord, graţie mărcii Fairmont, şi de asemenea să se dezvolte pe segmentul hotelurilor din lux din Asia cu marca Raffles şi Europe cu marca Swissôtel. Astfel AccorHotels va deveni unul din jucătorii importanţi pe piaţa hotelurilor de lux cu aproape 500 de hoteluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb