ACORD PENTRU ENERGIA VERDE ÎNTRE ROMÂNIA, GEORGIA, UNGARIA ŞI AZERBAIDJAN Von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni

S.B.
Politică / 17 decembrie 2022

Von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni

Actualizare - VIKTOR ORBAN: "România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând"

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, sâmbătă, la Bucureşti, că România ar trebui să fie primită în Schengen "cât mai curând", decizia din cadrul JAI fiind... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - URSULA VON DER LEYEN: "UE a reuşit să compenseze întreruperea aprovizionării cu petrolul rusesc"

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, sâmbătă, la semnarea acordului pentru energie verde, că Uniunea Europeană a reuşit să compenseze întreruperea aprovizionării cu petrolul rusesc, dar este vorba... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - KLAUS IOHANNIS: "E bine să ne gândim mai cu curaj către energia verde"

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că acordul semnat la Bucureşti între guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, Ungaria şi România privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi este... Citeşte mai mult...

---

Un acord în domeniul energiei verzi va fi semnat, sâmbătă, la Bucureşti, de premierii din România, Georgia, Ungaria, dar şi de preşedintele din Azerbaidjan, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a preşedintelui Klaus Iohannis, informează news.ro.

Acordul conturează detaliile pentru relizarea proiectului cablului submarin de transport de energie din surse regenerabile.

Administraţia Prezidenţială a precizat că, sâmbătă, de la ora 10.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, ceremonia semnării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi.

Acordul va fi semnat de preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, şi prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

Înalţii demnitari străini au sosit, încă de vineri, la Bucureşti, fiind întâmpinaţi de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Semnarea se va face în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

"Acordul se fundamentează pe interesele celor patru state legate de consolidarea securităţii energetice naţionale şi regionale şi a conectivităţii în bazinul Mării Negre, diversificarea surselor de aprovizionare, valorificarea potenţialului de producere a energiei regenerabile din zona caspică şi creşterea ponderii energiei regenerabile în mixul energetic naţional", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a explicat că acordul va oferi cadrul financiar şi tehnic pentru realizarea proiectului cablului submarin de transport de energie electrică din surse regenerabile între România şi Azerbaidjan, via Georgia şi Marea Neagră, şi, ulterior, pentru transportul acestei energii către Ungaria şi restul Europei, prin sistemul european de transport.

"Proiectul cablului submarin de transport de energie electrică prin Marea Neagră face parte din acordurile în domeniul energiei convenite între Uniunea Europeană, reprezentată de Comisia Europeană, şi Republica Azerbaidjan, acesta fiind, în acelaşi timp, un proiect tip flagship pentru Georgia, ca parte a strategiei EU Global Gateway", a mai precizat sursa citată.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Intalnire grad zero,

    Dorin si Dorinela 

    1. De la domnia fanariota Romania nu a mai avut in fruntea sa un domnutor atat de slab ca si Klaus Werner Iohanis. Cel mai urat dintre domnitorii fanarioti a fost un anume hangerlis,lacom,fudul si pus pe capatuiala lucru care a dus la revolta supusilor.Azi,Iohanis,dupa 8 ani de domnie,i-a anuntat pe romani ca cea mai mare realizare a lui,este ca a reusit sa faca din romania ,un STAT ESUAT. La fel de strain de poporul roman ca si domnitorii fanarioti veniti tot din randul altui popor si anume grec,Iohanis este mai fanariot ca domnitorii veniti din cartierul turcesc fanar.Dea lungul istoriei milenare a tarii,multi domnitori romani au condus poporul si in ciuda poftelor strainilor de a cuceri si supune romania ,domnitorii nostrii au reusit sa tina unite teritoriile romanesti care in 1918 au dus la FAURIREA ROMANIEI MARI. Sub conducerea lui Iohanis,azi Romania,a devenit o COLONIE din care se infrupta toata CLOACA de asazise tari democrate stranse in cea mai HULPAVA ORGANIZATIE pompos numita UNIUNEA EUROPEANA. Acest lucru,s-a putut intampla cu ajutorul lui IOHANIS si actualei clase politice,care au TRADAT ROMANIA si pe ROMANI.TARA,nu isi va mai reveni,pana ce acesti VENETICI nu vor fi indepartati de la conducerea Tarii,iar ROMANII,vor alege in fruntea TARII,adevarati PATRIOTI,in locul acestor PATRIHOTI. Nu mai sunt decat doi ani pana la alegeri asa ca ,romanii,trebuie sa infaptuiasca primul vers din IMNUL NATIONAL si anume,DESTEAPTATE ROMANE.!

    Von der Leyen cucontract de 29 miliarde euro,

    de la o singura firma prin SMS a vaccinului Covid, 

    la cateva zile cu 4 milioane de euro in contul ei 

    de care habar nu are cum a aparut acolo iar 

    SMS-urile cu pricina dispar misterios,

    conducere UE catastrofala 

    1. cu 4 milioane, in Romania nu ajunge din urma nici un primar de comuna

    Inainte ca Romania sa fie jefuita cu tupeu pentru a fi primita in UE, a propus statelor europene cu sustinerea SUA celebrul NABUCO. Initial acest proiect a fost acceptat de europeni datorita diversificarii rutelor de aprovizionare cu gaz in raport cu dominarea ruseasca, pe ruta cea mai scurta posibila si fezabila economic. Dar in scurt timp statele europene s-au razgandit misterios, au luat in deradere acest proiect si si-au dezvoltat relatii bilaterale sau de grup cu Rusia in domeniul energiei.

    Apoi a urmat interconectorul cu gaz AGRI, care in mare a avut cam aceeasi evolutie. 

    Dupa ce in decursul a zeci de ani valorosii europeni cu principii s-au infratit cu Rusia in fel si chip si concomitent ne furau si ne faceau morala, anul asta s-au facut de ras la scara mondiala, dependenti fiind de rusi. Mari strategi si unii si altii, demni de statutul de puteri mondiale. 

    In acest timp, iredentistul Orban isi batea joc in public de "valorile si principiile UE", dar facea afaceri foarte profitabile cu toti. Oficial "valorosii principiali UE" il criticau firav, neoficial investeau masiv in unguri, alaturi de americani si chinezi. 

    Dupa ce "valorosii principiali UE" au mai scuipat odata recent pe Romania prin votul pentru spatiul Schengen, vot anti coordonat cu grija timp de 11 ani, acum surpriza! Ni se arunca in compensatie niste firimituri formulate in asa fel incat parca ne-ar fi facut o favoare uriasa sustinerea AGRI, in varianta moderna, inverzita.  

    Dar cea mai mare obraznicie o reprezinta acceptarea la masa a pretinsului paria in ochii mincinosi ai "valorosilor principiali UE", celebrul Orban. Individul si ceea ce reprezinta el nu avea ce cauta in proiect, deoarece ungaria nu are decat un rol minor de tranzit ocazional, sau de utilizator fortuit, asta daca nu cumva el injura in numele altora din UE si are un rol determinant in zona in viziunea "valorosilor principiali UE" si ai altora.

    Adica iar suntem luati de fraieri, in timp ce ni se predica principii si valori mincinoase. 

    Si-au numărat banii făcuți în pandemie

    Curtfa de apel bucuresti a aprobat desfinarea partidului AUR si radierea din registrul partidelor politice . Daca recursul ce urmeaza sa se judece la ICCJ va mentine sentinta romania va scapa de un partid retrograd ,xenofob ,extremist , antiNATO, antiUE si proRUSIA . Aunci voi fi dispus sa fac un mare chef!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb