Acţionarii Hidroelectrica au aprobat listarea la bursă a companiei

G.B
Piaţa de Capital / 31 martie 2022

Acţionarii Hidroelectrica au aprobat listarea la bursă a companiei

Astăzi, acţionarii Hidroelectrica au aprobat prin Hotărârea AGEA nr. 3 declanşarea admiterii la tranzacţionare ("Listarea") a acţiunilor emise de S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. pe Bursa de Valori Bucureşti, ca urmare a unei oferte publice secundare având drept obiect acţiuni ale S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. reprezentând până la 19,94% din totalul acţiunilor emise de societate, realizată de Fondul Proprietatea S.A, conformunui comunicat remis redacţiei.

"Salutăm decizia acţionariatului de listare a companiei Hidroelectrica la bursă şi suntem pe deplin pregătiţi să ducem la îndeplinire această hotărâre. Este un pas natural pentru o companie de talia Hidroelectrica, o etapă nouă pe care o anticipăm şi aşteptăm de multă vreme. Suntem convinşi că listarea va duce la consolidarea poziţiei societăţii şi la transparentizare suplimentară şi, de asemenea, va contribui serios la creşterea gradului de lichiditate al BVB, cu implicaţii pozitive asupra economiei naţionale.

Aş vrea să subliniez faptul că listarea deschide noi oportunităţi, inclusiv pentru românii care îşi doresc să cumpere şi să deţină acţiuni la una dintre cele mai solide companii cu capital majoritar de stat" - a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranta naţională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. singurii care castiga din operatiunea asta sunt actionarii FP. Banii nu merg la investitii, PER-ul estimat este exagerat pentru asa un mamut si nu ced ca strainii se vor baga avand in vedere situatia de la granita si ca H este condusa de simbriasii statului roman, mare gaura neagra

    1. mai vb, cred ca va fi suprasuprasubscriere

      ce gaura neagra, e super profitabila

      Evident că da.... Cu tot cu război la granița va fi suprasubscrisa că la nebuni - de zeci de ori mai mult !!!! Hai Romania !

      si cine pune zecile de miliarde de euro?? asta ca sa fie de zeci de ori. daca nu ma insel, PIB-ul RO este de vreo 200 mld euro

      Viseaza unii. Or sa-i pacaleasca pe astia de la fondurile de pensii, ca oricum nu iau din banii lor. Probabil ca or sa mai prinda niste gugustiuci de pe afara. In rest, fraierii din retail. SUnt destepti vulturii de la FT.

    E o super veste !!!!!!!

    Adevarul e ca cei de la FP sunt destepti. De mult vor asta dar acum moment mai bun pentru listarea Hidro nici ca gaseau.

    Pacat ca nu am putut cumpara mai ieftin, dar o sa cumparam si acum. Tinand cont de trendul UE pentru energie verde, s-ar putea sa fie de bine. 

    Profit prognozat in scadere imseamna PER mai mare, adica randament real negativ pe inflatia asta. Anul asta e destul de secetos, banii de retehnologizare se duc catre ajutoare, nu exista loc de crestere pentru aceasta companie. Pai de ce sa platesc banii astia pe o companie care probabil a obtinut cel mai bun randament ever? Pai uite, daca ma uit la PER-uri pe BVB exista companii sigure si cu perspective care stau muuult mai bine.

    1. Toate companiile scad in intervalul 6 luni - 1 an dupa listare. Gugushtiucii din retail cedeaza...

      un gugushtuk nu cumpara la orice pret

    Abia acum o sa vedem si noi ce inseamna listare la bursa. Probabil fp o sa scoata maxim din listsrea hidro. Cred ca cei mai avantajati vor fi actionarii fp dupa aceasta listare.

    1. dupa care fp nu va mai avea nicio ratiune de existenta, nu-i asa?

      Pai asta a fost si scopul constituirii fondului,la un moment dat se va autodizolva prin impartirea banilor catre actionari!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb