Acţionarii "Romgaz" au ales şapte noi membri în CA

Andrei Stan
Piaţa de Capital #Energie / 20 decembrie 2017

Acţionarii "Romgaz" au ales şapte noi membri în CA

Acţionarii "Romgaz" (simbol bursier SNG) au ales, astăzi, şapte membri provizorii în Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii al căror mandat este de patru luni, potrivit unui raport al SNG remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, administratorii aleşi sunt Dorin-Liviu Nistoran, Sorana-Rodica Baciu, Romeo-Cristian Ciobanu, Remus Grigorescu, Daniel-Ioan Cermonea, Adrian Constantin Volintiru şi Daniel-Florin Anghel.

"Se stabileşte durata mandatului membrilor provizorii aleşi la articolul 5 de 4 (patru) luni, începând cu data de 08 ianuarie 2018, sau până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 109/2011, aprobată de Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, dacă selecţia se finalizează înainte de termenul menţionat", potrivit hotărârilor adoptate de Adunarea Generală a Acţionarilor "Romgaz".

Tot astăzi, acţionarii au aprobat forma contractului de mandat ce va fi încheiat cu membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie al societăţii aleşi.

De asemenea, a fost stabilită remuneraţia membrilor provizorii ai CA egală cu de două ori media pe ultimele douăsprezece luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii.

Acţionarii SNG nu au aprobat achiziţionarea de către societate de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică specializată externă, pentru cazuri deosebite şi punctuale, până la valoarea maximă cumulată de 200.000 euro/an.

La finalul lunii noiembrie, Consiliul de Administraţie al "Romgaz" i-a numit administratori provizorii pe domnii Adrian Constantin Volintiru şi Daniel Florin Anghel, până la întrunirea următoarei şedinţe a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Atunci, Consiliul companiei a luat act de renunţarea la mandatul de administrator a domnului Bogdan-Nicolae Stan, începând cu data de 7.11.2017, şi a constatat vacantarea unui post de administrator, începând cu data de 7.11.2017, ca urmare a renunţării domnului Bogdan-Nicolae Stan la mandatul de administrator.

De asemenea, un alt post era vacant ca urmare a renunţării la mandatul de administrator a lui Gheorghe Gabriel Gheorghe, începând cu data de 19.10.2017.

Compania de stat "Romgaz" a raportat în primele nouă luni un profit net de 1,18 miliarde lei, mai mare cu 66% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce producţia de gaze a urcat cu 23,6%, la 3,75 miliarde metri cubi. De asemenea, cifra de afaceri a "Romgaz" s-a majorat cu 35%, la 3,24 miliarde lei, de la 2,4 miliarde lei în perioada ianuarie-septembrie 2016.

"Romgaz" este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din ţara noastră. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb