Activitatea unui operator de produse accizabile, reluată în urma unei hotărâri a CAB

Elena Deacu
Companii / 27 mai 2015

Activitatea unuia dintre cei mai mari operatori de produse accizabile din România a fost reluată ca urmare a hotărârii judecătoreşti obţinute de Radu şi Asociaţii SPRL, casa de avocatură asociată EY în România.

Potrivit unui comunicat al EY, în speţă, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea de suspendare a măsurii de anulare temporară a autorizaţiei de antrepozit fiscal a acestui operator, acceptând în premieră interpretarea art. 148/1 din Codul de procedură fiscală propusă de avocaţi.

Direcţia generală a Vămilor dispusese suspendarea autorizaţiei de antrepozit fiscal administrat de operatorul în cauză. Echipa de avocaţi din cadrul Radu şi Asociaţii a reuşit să obţină în faţa Curţii de Apel Bucureşti, în timp record, suspendarea acestei măsuri administrative. Întreaga procedură în faţa instanţelor de judecată a durat doar 19 zile şi a avut ca finalitate re-activarea autorizaţiei de antrepozit fiscal al operatorului.

Emanuel Băncilă, liderul practicii de litigii fiscale din cadrul Radu şi Asociaţii, declară: "Prin această reuşită, echipa de litigii fiscale din cadrul Radu şi Asociaţii îşi consolidează poziţia de lider în practica litigiilor fiscale, adăugând o nouă victorie portofoliului impresionant de succese în disputele pe speţe fiscale.

Această decizie reprezintă un moment important în interpretarea dispoziţiilor art. 148 Cod procedură fiscală şi contrazice punctul de vedere oficial al autorităţilor fiscale conform căruia o creanţă fiscală a cărei executare silită este suspendată prin depunerea unei scrisori de garanţie bancară este în continuare exigibilă. Imposibilitatea de a solicita executarea silită duce la pierderea caracterului exigibil al creanţei fiscale. O interpretare contrară ar duce la discriminarea contribuabililor care funcţionează în baza unei autorizaţii întrucât depunerea unei scrisori de garanţie bancară nu ar avea niciun efect asupra acestui ultim tip de contribuabili. Astfel, aceştia din urmă s-ar vedea siliţi să plătească benevol o creanţă fiscală de teama pierderii autorizaţiei de funcţionare, deşi au constituit în prealabil o garanţie care acoperă 100% valoarea creanţei fiscale pretinse".

Echipa specializată în litigii fiscale condusă de Emanuel Băncilă a mai avut o reuşită de acest gen în anul 2012, când a obţinut în mod irevocabil redeschiderea unei rafinării operată de PrioBiocombustibil (societate deţinută de grupurile Bunge şi Martifer), după ce autorizaţia de antrepozit fiscal a acestei rafinării fusese revocată în prealabil de către autorităţile fiscale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb