Adina Vălean, audiată în Parlament

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2019

Deputatul european Adina Vălean, propunerea guvernului Orban pentru funcţia de comisar european pentru transporturi, urmează să fie audiată astăzi de comisiile reunite pentru Afaceri Europene din Parlament.

Informaţia a fost confirmată de parlamentarii USR Vlad Duruş -vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor - şi Cristina Prună, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene. Aceştia au afirmat, ieri, că s-a ajuns la un consens privind audierea Adinei Vălean, astăzi, dar decizia oficială va fi luată la şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, programată să aibă loc la ora 10. În aceeaşi şedinţă ar urma să fie stabilită ora la care Adina Vălean va fi audiată de comisiile reunite ale Parlamentului. Amintim că Adina Vălean este programată joi, 14 noiembrie, pentru audieri în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Ea este a patra propunere din partea ţării noastre poziţia de comisar european, după ce primele trei, trimise de guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă, au fost respinse. Este vorba despre Rovana Plumb respinsă de comisia juridică a Parlamentului European din cauza riscului crescut de nerespectare a principiilor de integritate, de Dan Nica şi Victor Negrescu - ultimii doi, neagreaţi de preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Premierul Ludovic Orban a trimis, săptămâna trecută, la Bruxelles două propuneri pentru funcţia de comisar european - Siegfried Mureşan şi Adina Vălean - fără să se consulte cu partidele parlamentare care au susţinut moţiunea de cenzură sau care au votat învestirea noului guvern, şi fără audierea celor doi în Parlament, conform Legii 373/2013. Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ales-o pe Adina Vălean.

Alianţa USR-PLUS i-a reproşat premierului Orban, care este şi preşedinte al PNL, că a încălcat protocolul semnat pentru susţinerea guvernului, în care erau prevăzute consultări înainte de desemnarea comisarului european din partea României.

Deşi se află în opoziţie, PSD consideră că Adina Vălean este o propunere bună din partea ţării noastre pentru funcţia de comisar european. Recent, înaintea alegerilor prezidenţiale, Viorica Dăncilă a declarat: "O apreciez pe Adina Vălean, ne cunoaştem foarte bine, am fost colege nouă ani de zile la Bruxelles, este un europarlamentar bun. Sunt convinsă că va fi un comisar bun".

Preşedintele PSD a precizat că nu le va da voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României cu prilejul audierii Adinei Vălean în comisia juridică şi în comisia transporturi din Parlamentul European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb