Administraţia Prezidenţială transmite că preşedintele Iohannis va promulga, marţi, Legile Educaţiei

T.B.
Politică / 3 iulie 2023

Administraţia Prezidenţială transmite că preşedintele Iohannis va promulga, marţi, Legile Educaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis va promulga, marţi, Legile Educaţiei, într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni, a transmis Administraţia Prezidenţială, conform news.ro.

Ceremonie de semnare a decretelor de promulgare a legilor educaţiei va avea loc marţi, de la ora 17.00, mai indică sursa citată.

Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, proiectele legilor învăţământului preuniversitar şi superior, pe dataa de 22 mai. Parlamentarii USR şi partidului Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legile educaţiei naţionale.

Cele două partide au argumentat că au găsit mai multe prevederi neconstituţionale, cele mai grave fiind limitarea dreptului la învăţătură al copiilor şi încălcarea principiul egalităţii în drepturi.

"În ceea ce priveşte legea învăţământului preuniversitar, argumentele de neconstituţionalitate se referă la limitarea accesului la educaţie în funcţie de vârstă, posibilitatea de exmatriculare a elevilor şi discriminarea în ceea ce priveşte admiterea la liceu. USR a subliniat, de asemenea, posibile încălcări ale drepturilor la viaţa privată ale elevilor şi profesorilor, în lipsa garanţiilor legale privind folosirea înregistrărilor video în şcoli", explica USR, într-un comunicat de presă.

Pe 21 iunie, CCR a respins ca neîntemeiate sesizările Opoziţiei, cu unanimitate de voturi. În aceeaşi zi, USR a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament legile Educaţiei, pentru a corecta prevederile propuse de ministrul Educaţiei Ligia Deca, care discriminează între elevi, baronizează universităţile şi protejează plagiatorii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ați distrus tot. Bravo! Rușine noua ca v-am lăsat.

    Pana sa fie presedinte iohanis si consoarta sa au traficat copii pe care i-au dat strainilor pt organe . Cu banii obtinuti din traficul de copii si-au cumparat 7 case . Din acest motiv iohanis nu poate justifica cu acte fiscale din ce venituri si-a cumparat cele 7 case . In orice caz pentru ca si-a batut joc de votul meu si de votul a 9 milioane de romani constat ca are un caracter infect motiv pentru care cu ura maxima ii transmit un sincer HAI SICTIR . Dupa ce acest pervers politic isi va fi terminat mandatul il voi da in judecata pt inselaciune in conventie pt speta votului pe care la obtinut de la romani prin promisiuni pe care nu si le- a respectat dandu-se luptator impotriva PSD !

    Pas cu pas nu a mai rămas nimic funcțional în tara. Tu su cu Petrov veți rămâne ca cei mai mari dușmani ai României de după 89.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb