ADR Centru informează cetăţenii despre fondurile nerambursabile

Elena Deacu
Fonduri Europene / 20 aprilie 2015

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Consiliile judeţene din Regiunea Centru şi reprezentanţii Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, dar şi ai altor organisme regionale, vor prezenta, marţi, informaţii actualizate privind pregătirea de proiecte pentru perioada de finanţare 2014-2020.

Seria acestor evenimente a inclus, săptămâna trecută, întâlniri de lucru la Miercurea Ciuc şi Braşov şi va continua miercuri la Alba Iulia, iar până la sfârşitul lunii aprilie astfel de întâlniri vor fi organizate la Târgu Mureş şi Sibiu. În acest fel, la nivel regional, peste 600 de persoane vor primi cele mai recente informaţii privind proiectele finanţate din fonduri europene, în următoarea perioadă.

Suita acestor evenimente a fost concepută de ADR Centru pentru a veni în sprijinul potenţialilor solicitanţi de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operaţionale 2014-2020. Transferul noilor informaţii se bazează pe experienţa dobândită prin implementarea POR 2007-2013, pe prezentarea proiectelor de succes şi a metodelor prin care au fost depăşite eventualele probleme întâmpinate pe parcursul derulării acestora. În cadrul Şedinţei CDR Centru din luna martie, desfăşurată la Braşov, a fost analizată oportunitatea derulării unor astfel de seminarii de informare a potenţialilor beneficiari de fonduri europene nerambursabile, pentru pregătirea proiectelor finanţabile în perioada 2014-2020. Membrii CDR Centru au fost de acord în unanimitate că această propunere vine în întâmpinarea nevoilor potenţialilor beneficiari de fonduri şi au solicitat ADR Centru organizarea acestor întâlniri de lucru, reunite sub egida unei Caravane de informare "Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru", care se va derula în perioada 15-30 aprilie 2015. În judeţul Covasna evenimentul propus va avea loc în Sala Orchidea Events" din Sfântu Gheorghe, începând cu ora 11. În data de 22.04.2015 va avea loc şi cel de-al patrulea seminar de acest gen, la Alba Iulia, în sala de conferinţe a Hotelului Parc.

La precedentul eveniment, din Braşov, au fost prezenţi, în calitate de reprezentanţi ai instituţiilor de nivel guvernamental, domnii Valeriu Şoneriu, Secretar de stat în cadrul MFE şi Cătălin Gheran, director în cadrul AM POS Mediu. Tot la seminarul din Braşov a participat domnul prefect Mihai Mohaci, vicepreşedintele CJ Braşov - Mihail Veştea, directorul OI POS Mediu Sibiu, Mihai Croitoru şi doamna Nicoleta Buta, director AFIR Braşov. Cu o zi înainte, în 16 aprilie, la Miercurea Ciuc, seminarul de lucru organizat de ADR Centru s-a bucurat de prezenţa vicepreşedintelui CJ Harghita, domnul Barti Tihamer şi a directorului AFIR Harghita, Ioan Hîrb. La seminariile din Harghita şi Braşov au participat peste 230 de persoane, interesate de pregătirea noilor proiecte finanţate din fonduri europene.

"Am constatat, în aceste întâlniri directe, că nevoia de informare a potenţialilor beneficiari de fonduri nerambursabile este foarte mare. Un aspect important al noii perioade de programare, în cadrul căreia au fost deja lansate patru programe operaţionale, îl constituie corelarea viitoarelor finanţări europene pentru anii 2014-2020, pe principalele direcţii de dezvoltare: Competitivitatea, Oamenii şi societatea, Infrastructura şi Resursele, dar şi Spaţiul rural. De aceea, am axat seminariile noastre pe câteva paliere, respectiv pe prezentarea stadiului de implementare a POR în perioada 2007-2013, pe prezentarea unor probleme, dar şi a proiectelor de succes din perioada care se încheie în acest an, precum şi pe o prezentare a legăturilor dintre toate programele operaţionale, astfel încât să ne maximizăm impactul multiplicării de informaţii. Această acţiune va susţine, cu siguranţă, activitatea noastră instituţională de coordonare a finanţărilor acordate prin programul REGIO, în aşa fel încât, la finalul anului 2015, gradul de absorbţie a fondurilor nerambursabile alocate regiunii să depăşească valoarea de 80%. Am beneficiat, în demersul nostru de organizare a seminariilor din cadrul Caravanei, de sprijinul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, ai Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru, ai altor organisme implicate în pregătirea de proiecte pentru perioada de finanţare 2014-2020 şi, în special, al Consiliilor judeţene din Regiunea Centru", a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru, referindu-se la aceste evenimente de informare din Regiunea Centru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb