Adrian Ţuţuianu a fost ales preşedinte al Comisiei SRI

Mina Irina
Politică / 16 ianuarie 2017

Adrian Ţuţuianu a fost ales preşedinte al Comisiei SRI

Actualizare 20:29 Ţuţuianu: "Marţi chemăm conducerea Serviciului în Parlament"

Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a anunţat că mâine va adresa conducerii Serviciului o invitaţie pentru a veni cât mai repede în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii referitoare la situaţia lui Florian Coldea.

Ţuţuianu a anunţat, potrivit News.ro: "Cred că lucrurile trebuie clarificate într-un termen cât mai scurt, de aceea mâine voi avea o primă şedinţă a comisiei şi vom adresa o scrisoare directorului SRI şi vom stabili de comun acord o dată şi o oră pentru că aşa mi se pare politicos şi corect instituţional".

Întrebat dacă doar directorul SRI Eduard Hellvig va fi chemat la audieri sau şi prim-adjunctul acestuia, Florian Coldea, Ţuţuianu a spus că audierea va fi a conducerii SRI şi a precizat că "deocamdată Coldea este în interiorul SRI".

Preşedintele comisiei de control a SRI a spus că, anterior numirii în această funcţie, a avut o discuţie cu Liviu Dragnea în cadrul căreia liderul PSD l-a rugat "să vină să sprijine un control real asupra SRI".

Ţuţuianu a precizat: "A fost o discuţie desfăşurată între doi colegi, ne-am stabilit foarte precis două lucruri: pe de o parte ca acest control să fie efectiv, pe de altă parte trebuie create toate condiţiile pentru ca SRI să funcţioneze în limitele stabilite de reglementarea legală".

El a recunoscut şi că a avut telefonul interceptat în perioada în care a fost urmărit într-un dosar penal care a fost închis ulterior.

Ţuţuianu a spus: "În 2012 a existat un dosar disjuns dintr-o altă cauză care mă privea pe mine, a fost soluţionat. Cu ocazia respectivă sigur că au fost interceptate telefoanele mai multor lideri politici de atunci".

Întrebat când a aflat că a fost interceptat, el a răspuns: "Când mi s-a comunicat", refuzând să ofere detalii suplimentare despre acel episod.

Adrian Ţuţuianu a mai spus că a urmat un curs de o lună şi jumătate la Colegiul Naţional de Apărare şi nu "la Colegiu Naţional de Informaţii".

(M.I.)

-------

Actualizare 19:27

Adrian Ţuţuianu a fost ales preşedinte al Comisiei SRI cu 366 de voturi "pentru" şi două "împotrivă", potrivit Digi24.

(M.I.)

-------

PSD l-a propus pe senatorul Adrian Ţuţuianu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei pentru controlul SRI.

Ceilalţi membri propuşi de PSD în această comisie sunt senatorul Doina Federovici şi deputaţii Radu Băbuş şi Gabriel Nasra, transmite Ştiripesurse.ro.

PNL i-a propus pe deputatul Cezar Preda şi pe senatorul Ioan Cristian Chirteş, USR l-a propus pe deputatul Manuel Costescu, ALDE pe deputatul Marian Gheorghe Cupşa, propus şi pentru funcţia de vicepreşedinte al comisiei. UDMR l-a propus pe senatorul Verestoy Attila, propus şi pentru funcţia de secretar al comisiei. PMP nu are niciun reprezentat în comisie.

Componenţa comisiei urmează să fie votată de plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului prin vot secret cu buletine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb