Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Jurnaliştilor va avea loc în România

Media-Advertising / 3 mai 2017

Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Jurnaliştilor va avea loc în România

Reprezentanţii celor peste 320.000 de jurnalişti afiliaţi ai Federaţiei Europene a Jurnaliştilor (EFJ), precum şi oficiali ai Uniunii Europene şi ai instituţiilor de presă vor participa, în perioada 18-19 mai 2017, la Adunarea Generală a organizaţiei europene de media care va fi organizată, pentru prima dată, în ţara noastră.

"Anul acesta, Ziua Mondială a Presei precede un eveniment extrem de important pentru mass-media românească: organizarea, pentru prima dată în România, a celei mai importante reuniuni a jurnaliştilor europeni. La propunerea membrului afiliat din România, FAIR-MediaSind, Comitetul Executiv al Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, a decis să organizeze la Bucureşti, în perioada 18-19 mai 2017, Adunarea Generală a organizaţiei europene de media", se arată într-un comunicat al FAIR-MediaSind.

Tema întâlnirii este una de actualitate: "Jurnalişti sub presiune". Pe această idee, delegaţii vor dezbate, căutând soluţii la principalele probleme cu care se confruntă breasla jurnaliştilor, cum ar fi presiunile politice, editoriale, independenţa instituţiilor publice de presă, libertatea de exprimare, digital news etc.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind transmite, totodată, "sincere felicitări tuturor jurnaliştilor care-şi slujesc cu onestitate profesia, urmărind informarea corectă a cetăţenilor şi cultivarea adevăratelor valori ale societăţii noastre".

"Este un bun prilej pentru organizaţia noastră de a ne exprima preţuirea faţă de acei colegi care, în ciuda unor presiuni politice sau economice, dictate de cele mai multe ori de interese patronale, luptă, acţionând în limitele deontologiei profesionale, pentru aflarea adevărului", precizează FAIR-MediaSind.

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONU, în urma Conferinţei Generale UNESCO din 1991, când s-a adoptat o rezoluţie privind "Promovarea libertăţii presei în lume" care recunoştea că "o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb