O parte din Consiliul Director al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România) a fost reconfirmat, potrivit deciziei membrilor exprimată prin vot, cu ocazia Adunării Generale anuale.
Ca noutate, Nikolaus Eichert (WPD Romania SRL) a fost ales membru în Consiliul Director. Mandatul lui Florin Sabou (Sialtpro SRL) a expirat. Au fost realeşi pentru un nou mandat Claudia Hesselmann (Arensia Exploratory Medicine SRL), Andreas Lier (BASF), Gunter Krasser (Infineon Technologies Romania) şi Simona Melnic (MedicHub Media SRL). În rest, componenţa Consiliului Director şi a Comisiei de cenzori a rămas aceeaşi.
"Susţinerea companiilor în aceste vremuri tulburi din punct de vedere geopolitic şi economic a fost definitorie pentru anul 2022. Pe fondul schimbării situaţiei geopolitice, România ca amplasament investiţional a avut până acum mai degrabă de câştigat. Prin cele 10 grupuri de lucru, AHK România a reprezentat interesele firmelor membre şi a încheiat cu bine anul 2022, atât din punct de vedere financiar, cât şi prin adaptarea la contextul global", a declarat directorul general al AHK România, Sebastian Metz, la momentul bilanţului. El a mai declarat că interesul investitorilor pentru România a crescut datorită relocărilor din Germania şi Asia. Acest lucru este valabil şi pentru căutările de parteneri de afaceri în România (nearshoring).
"Perspectivele pentru relaţiile economice româno-germane sunt în continuare foarte bune, chiar dacă factorii de risc la nivel global au crescut. În ceea ce priveşte transformarea verde, România va juca un rol important şi va mai atrage investiţii în acest domeniu. Cu laitmotivul anului 2023 "Strengthening Partnerships - Turn Challenges into Opportunities", AHK România va continua să susţină companiile şi investiţiile în realizarea schimbării către un model de business sustenabil", a adăugat Andreas Lier, preşedintele AHK România.
Comunitatea de business româno-germană reuneşte peste 580 de membri şi 235.000 de angajaţi în companii cu capital german, în 150 de domenii de activitate diferite.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.06.2023, 16:30)
care ca vad datori corporative ca procent din pib formare balon; vad emiteri de bonduri corporativa caci acces la credit iefrin “pa” pe termen scurt; vad alergare dupa lichiditate si pe fata zambete frumoase.
vedem ce faceti cand deficitul ciclic adinge minume si costurile se duc spre maxime! - vindeti cv active?! in anticipatii viitoare de dobanzi crash?!
s c cret