Adunarea generală AHK România: "Susţinerea companiilor a fost definitorie pentru 2022 şi va rămâne prioritară şi în 2023"

T.B.
Companii / 8 iunie 2023

Adunarea generală AHK România: "Susţinerea companiilor a fost definitorie pentru 2022 şi va rămâne prioritară şi în 2023"

O parte din Consiliul Director al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România) a fost reconfirmat, potrivit deciziei membrilor exprimată prin vot, cu ocazia Adunării Generale anuale.

Ca noutate, Nikolaus Eichert (WPD Romania SRL) a fost ales membru în Consiliul Director. Mandatul lui Florin Sabou (Sialtpro SRL) a expirat. Au fost realeşi pentru un nou mandat Claudia Hesselmann (Arensia Exploratory Medicine SRL), Andreas Lier (BASF), Gunter Krasser (Infineon Technologies Romania) şi Simona Melnic (MedicHub Media SRL). În rest, componenţa Consiliului Director şi a Comisiei de cenzori a rămas aceeaşi.

"Susţinerea companiilor în aceste vremuri tulburi din punct de vedere geopolitic şi economic a fost definitorie pentru anul 2022. Pe fondul schimbării situaţiei geopolitice, România ca amplasament investiţional a avut până acum mai degrabă de câştigat. Prin cele 10 grupuri de lucru, AHK România a reprezentat interesele firmelor membre şi a încheiat cu bine anul 2022, atât din punct de vedere financiar, cât şi prin adaptarea la contextul global", a declarat directorul general al AHK România, Sebastian Metz, la momentul bilanţului. El a mai declarat că interesul investitorilor pentru România a crescut datorită relocărilor din Germania şi Asia. Acest lucru este valabil şi pentru căutările de parteneri de afaceri în România (nearshoring).

"Perspectivele pentru relaţiile economice româno-germane sunt în continuare foarte bune, chiar dacă factorii de risc la nivel global au crescut. În ceea ce priveşte transformarea verde, România va juca un rol important şi va mai atrage investiţii în acest domeniu. Cu laitmotivul anului 2023 "Strengthening Partnerships - Turn Challenges into Opportunities", AHK România va continua să susţină companiile şi investiţiile în realizarea schimbării către un model de business sustenabil", a adăugat Andreas Lier, preşedintele AHK România.

Comunitatea de business româno-germană reuneşte peste 580 de membri şi 235.000 de angajaţi în companii cu capital german, în 150 de domenii de activitate diferite.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. care ca vad datori corporative ca procent din pib formare balon; vad emiteri de bonduri corporativa caci acces la credit iefrin “pa” pe termen scurt; vad alergare dupa lichiditate si pe fata zambete frumoase.

    vedem ce faceti cand deficitul ciclic adinge minume si costurile se duc spre maxime! - vindeti cv active?! in anticipatii viitoare de dobanzi crash?!

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb