ADVERTORIAL 7 motive pentru care ai nevoie de mentor în cariera ta în IT


Media-Advertising / 27 octombrie 2021

7 motive pentru care ai nevoie de mentor în cariera ta în IT

9 din 10 angajaţi care au un mentor spun că sunt mulţumiţi de joburile lor, iar 57% spun că sunt foarte mulţumiţi, conform unui studiu CNBC/SurveyMonkey Workplace Happiness. Când ai în plan să faci o schimbare în cariera ta şi să te orientezi spre domeniul IT, aflat în topul domeniilor cu cele mai mari salarii, conform datelor eJobs, ai nevoie de consiliere din partea unui mentor. Acesta te va ghida atât în alegerea cursurilor, dar şi în dezvoltarea abilităţilor hard şi soft. Descoperă cele mai importante roluri pe care un mentor le are în cariera ta.

Mentorul - consilierul tău în carieră

Un mentor poate fi un manager sau un coleg cu mai multă experienţă în domeniul IT care te îndrumă spre a deprinde abilităţi importante pentru cariera pe care ţi-ai ales-o, dar îţi arată şi cum să depăşeşti provocările în domeniu. Este un consilier de încredere care te ajută să te dezvolţi în toate aspectele vieţii, atât profesionale, cât şi personale.

1. Te ajută să alegi cursurile în funcţie de abilităţile tale

În mediul online găseşti multe opţiuni de cursuri pentru formare în domeniul IT, dar pe care să le alegi? Poate îţi doreşti să urmezi cursuri gratuite care să-ţi ofere o certificare, iar la finalul acestora să ai parte şi de consiliere în carieră.

Mentorul ştie ce cursuri gratuite în IT sunt disponibile în România şi te poate orienta spre cursuri IT organizate de eJobs, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Defineşte împreună cu mentorul ce curs ţi se potriveşte. Dacă eşti atent la detalii şi la identificarea erorilor în site-uri, poţi alege Cursul de Tester. Dacă ai înclinaţie spre design, poţi alege cursul de Programator Java.

Ce trebuie să ştii despre cursurile în IT

- Cursurile sunt 100% gratuite, finanţate prin fonduri europene

- Au loc de luni până vineri, între 18:00-20:00, şi sâmbătă, între 09:00-12:00

- Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT

- Se întâmplă 100% online

- Te învaţă o abilitate practică, căutată pe piaţa muncii

- Includ consiliere în carieră

2. Te ghidează în stabilirea obiectivelor

Un sondaj realizat de compania Robert Half arată 93% dintre angajaţi consideră obiectivele - cheia performanţei lor în muncă. Când faci o schimbare majoră în carieră, este important să-ţi stabileşti clar obiectivele şi paşii prin care le poţi atinge. Mentorul îţi oferă ghidare în stabilirea obiectivelor astfel încât acestea să fie SMART: Specifice, Măsurabile, Realizabile, Relevante, în Timp. Scrie pe o listă de obiectivele care poate ţi se par greu de atins sau faţă de care ai temeri. Discută-le cu mentorul tău pentru a le face realizabile.

3. Îţi oferă acces la cunoştinţele sale

Mentorul îţi transmite cunoştinţele sale, modul în care le-a deprins şi te îndrumă spre a deprinde abilităţile necesare în domeniul IT, precum gândirea structurată, argumentarea logică, creativitatea. Are perspectivă asupra etapei din carieră în care te afli şi-ţi oferă îndrumare personalizată. Dacă găseşti mentor în compania unde lucrezi sau unde ţi-ai dori să lucrezi, acesta te va ajuta să afli particularităţile şi preferinţele diferite ale colegilor şi-ţi va arăta cum să-ţi adaptezi abilităţile pentru a se potrivi cu nevoile specifice ale echipei.

4. Contribuie la dezvoltarea abilităţilor tale

Când lucrezi alături de un mentor ai ocazia de a-ţi dezvolta abilităţile soft precum ascultarea activă, deschiderea spre a primi şi a oferi feedback. Sunt abilităţi soft sunt esenţiale pentru succesul în carieră.

Într-un studiu al relaţiilor de mentorat desfăşurat de Universitatea din Arizona, se arată că programele formale de mentorat au condus la dezvoltarea următoarelor abilităţi soft: adaptabilitatea, lucrul în echipă, colaborarea, comunicarea verbală

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că studenţii au o eficacitate crescută şi capacitatea de a căuta sprijin atunci când este necesar datorită conversaţiilor unu-la-unu pe care le-au avut cu mentorii lor.

5. Mizează pe feedback constructiv

Prietenii ori membrii familiei pot ezita să-ţi ofere tipul de feedback de care ai nevoie pentru a face o schimbare în viaţa profesională. Iar tu te poţi subaprecia sau supraaprecia. Mentorul mizează pe un feedback constructiv, menit să-ţi arate ce îmbunătăţiri poţi face în noua ta carieră. Fără această perspectivă, deprinderea cunoştinţelor şi abilităţilor necesare poate dura mai mult decât ai planificat.

6. Setează limite ferme

Programele de mentorship de succes se bazează pe limite care definesc aşteptările sociale şi te fac să te simţi în siguranţă. Mentorul stabileşte limite sănătoase care funcţionează în favoarea ta. De exemplu, te ajută la stabilirea priorităţilor, la definirea comportamentelor şi abordării corecte, îţi oferă îndrumări cu privire la planificarea echilibrată a vieţii profesionale şi personale. Vei conştientiza mai uşor problemele care îţi pot afecta bunăstarea emoţională şi vei avea la îndemână limite pentru a depăşi orice aspecte pe care le întâmpini în schimbarea carierei.

7. Îţi dă încredere în tine

Când lucrurile nu-ţi ies aşa cum ţi-ai dori în activitatea ta, mentorul îţi oferă sprijin şi cuvinte de încurajare pentru a-ţi menţine motivaţia. Fără un mentor, poţi avea o abordare negativă, mai ales atunci când ai de-a face cu un subiect sau o problemă dificilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb