Hunnebeck România, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, eşafodaj şi schele, vine în sprijinul companiilor de construcţii cu soluţii personalizate şi adaptate fiecărui proiect.
În baza unei discuţii iniţiale şi a unei analize detaliate referitor la cerinţele planului, echipa de ingineri Hunnebeck România este provocată să gasească cea mai eficientă soluţie din toate punctele de vedere cu un timp cât mai scurt de implementare. Astfel, poate oferi, în primul rând, un mix de sisteme din portofoliul de echipamente existent, iar în cazul unor nevoi specifice, există posibilitatea de a proiecta şi confecţiona elemente personalizate, lucru care nu face decât să întărească poziţia Hunnebeck pe plan local.
Spre exemplu, în cazul proiectului de penetraţie a Splaiului Independenţei - Ciurel - Autostrada A1 realizarea lisei de trotuar care a fost construită peste râul Damboviţa a reprezentat o provocare pentru echipa implicată în proiect. În acest caz, Hunnebeck România a propus utilizarea sistemului Infrakit M&L care este alcătuit dintr-o combinaţie de juguri metalice, fusuri ajustabile şi o gamă largă de conectori care permit realizarea unor soluţii foarte complexe. Infrakit M&L reprezintă o combinaţie de sisteme realizată în conformitate cu nevoile specifice din şantier, o soluţie atipică deoarece, cu ajutorul acesteia, s-a asigurat accesul la intradosul podului din partea superioară, lisa find construită cu ajutorul unui echipament mobil.
Principalele avantaje ale Infrakit M&L sunt reprezentate de rapiditatea şi uşurinţa montării şi demontării sale, aspecte foarte importante într-un proiect de mare anvergură. Totodată, mobilitatea ce permite realizarea construcţiei într-un timp foarte scurt, dar şi siguranţa sporită în şantier, datorită utilizării unor console de pasarelă standardizate şi a sistemelor de protecţie laterală, sunt, de asemenea, atribute importante.
O altă provocare întâmpinată de echipa de ingineri Hunnebeck a fost în cazul execuţiei Pasajului de la Mogoşoaia unde a fost necesară realizarea unei soluţii de cofrare pentru elevaţii din beton cu forme atipice, respectiv capete circulare. Construcţiile de acest tip nu se puteau realiza cu sistemele standard, însă s-a propus soluţia proiectării şi realizării sistemelor de cofrare în atelierele proprii. Cofrajul circular este utilizat pentru stâlpi rotunzi şi este alcătuit din trei tronsoane cu înălţimi de 1, 2 şi respectiv 3 metri. Astfel, prin combinarea tronsoanelor de diferite dimensiuni, se pot realiza stâlpi de până la 12 metrii înălţime.
Totodată, acesta se poate combina foarte uşor cu sistemele MANTO şi RASTO din portofoliul companiei, care reprezintă echipamente din panouri metalice folosite pentru pereţii drepti, şi se poate utiliza împreună cu sistemele de protecţie precum PROTECTO, BOSTA 70, CONSOLE DE BETONARE, etc.
Principalele avantaje ale cofrajului circular metalic realizat sunt reprezentate de rapiditatea şi uşurinţa montării şi demontării acestuia, gradul mic de uzură oferit de materialul din care este confecţionat şi numărul mare de utilizări fără a avea nevoie de reparaţii speciale. Acest ultim aspect oferă oprimizarea la maxim a timpului de execuţie a lucrării.
Ca parte a filosofiei Hunnebeck, atât local, cât şi internaţional, întregul portofoliu de sisteme îndeplineşte cerinţele de lucru în siguranţă prevăzute în şantier. În plus, compania vine în sprijinul firmelor de construcţii cu asistenţă directă pe santier, prin asigurarea unui instructor de montaj care oferă consultanţă privind montarea echipamentelor în condiţii depline de siguranţă.
Primul trimestru al anului 2021, a arătat că sectorul de infrastructură este pe un trend ascendant iar Hunnebeck îşi doreşte ca lucrurile să evolueze în România, pe acest segment deficitar. Astfel, îşi va oferi sprijinul constructorilor care participă activ la accelerarea procesului de îmbunătăţire.
Hunnebeck Românuia continuă, an de an, să inoveze şi să fie alături de companiile de construcţii prin dezvoltarea unor concepte noi care să faciliteze munca pe şantier şi, totodată, să optimizeze timpul de execuţie.
Hunnebeck România este parte a companiei germane Hunnebeck, una dintre mărcile de tradiţie din portofoliul grupului american BrandSafway. Hunnebeck, cu sediul în Europa, a luat naştere în urmă cu peste 90 de ani, în 1929, şi este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele şi sisteme de siguranţă caracterizate de o calitate înaltă, flexibilitate şi rentabilitate. Obiectivul companiei este, în mod clar, transformarea şantierelor în unele mai productive, eficiente şi sigure. Hunnebeck oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistică de şantier, servicii de curăţenie şi reparaţii, instruire a utilizatorilor şi servicii de cofraj până la dezvoltarea completă a proiectului. Hunnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul BrandSafway, divizie ce include şi SGB (Orientul Mijlociu / Asia) şi Aluma Systems (America de Nord şi America Latină).
În România, Hunnebeck deţine două sedii şi depozite în Bucureşti - Rudeni şi în apropiere de Cluj-Napoca - Căpuşu Mare, în cadrul cărora activează cca. 80 de angajaţi.
Mai multe detalii despre produsele şi serviciile Hunnebeck România sunt disponibile pe https://www.huennebeck.com/ro.