ZIARUL BURSA

26 aprilie 2021
Ediţia din 15.08.2024
"Regimul de la Teheran a manipulat bursa ca să acopere deficitul bugetar"

REZISTENŢA DE LA TEHERAN: "Regimul de la Teheran a manipulat bursa ca să acopere deficitul bugetar"

V.R.Internaţional / 26 aprilie 2021

Investitorii înşelaţi au protestat în Teheran, Mashhad, Isfahan şi Tabriz Demonstranţii au strigat: "Moarte lui Rouhani", "Guvernul trădează", "Furt din buzunarul naţiunii, în timp ce liderul suprem tace" Maryam Rajavi, preşedintele Consiliului Naţional de Rezistenţă: "Demonstraţiile celor jefuiţi şi lozincile lor împotriva liderilor regimului corupt sunt strigătele de protest ale tuturor iranienilor" 

Regimul de la Teheran a manipulat bursa ca să poată plăti o mare parte din deficitul bugetar pe 2020-2021, potrivit Consiliului Naţional de Rezistenţă al Iranului, care arată că preşedintele Organizaţiei iraniene pentru valori mobiliare şi burse, Mohammad Ali Dehghan Dehnavi, a recunoscut recent că deficitul a fost acoperit prin banii atraşi de la investitori.

Sursa foto: facebook.com/Wirecard

FINANCIAL TIMES: Angajaţii Wirecard au scos milioane de euro din sediul central al companiei folosind pungi de cumpărături

M.G.Companii / 26 aprilie 2021

În ceea ce se conturează a fi detalii din ce în ce mai frapante în legătură cu practicile frauduloase din interiorul companiei germane Wirecard, care s-a prăbuşit cu scandal în vara anului trecut după ce a fost protejată şi sprijinită de autorităţile germane mai mulţi ani la rând, Financial Times scrie că angajaţii companiei au scos milioane de euro în numerar din sediul central din Munchen, în pungi de plastic, pe o perioadă de mai mulţi ani, acţiuni ce sugerează că firma de plăţi a fost jefuită cu o "hărnicie" ce depăşeşte acuzaţiile iniţiale.

VIDEO/ROLUL CSALB PENTRU SISTEMUL BANCAR "Băncile cumpără şi vând încredere"

Bănci-Asigurări / 26 aprilie 2021

(Interviu cu Florin Dănescu, Preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor) 

Reporter: Negocierea dintre consumatori şi bănci în cadrul Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) poate fi una dintre "monedele" de schimb pentru încrederea în sistemul bancar românesc. Care sunt avantajele pe care le aduce CSALB în acest context?

Indicii încheie săptămâna în creştere

BVB Indicii încheie săptămâna în creştere

A.I.Piaţa de Capital / 26 aprilie 2021

Acţiunile Fondul Proprietatea - pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în contrasens cu scăderile reduse din pieţele europene.

Economia zonei Euro a accelerat în luna aprilie

INDICATORII PMI: Economia zonei Euro a accelerat în luna aprilie

Mihai GongoroiMacroeconomie / 26 aprilie 2021

Economia zonei Euro a continuat expansiunea în luna aprilie, cu cel mai bun ritm din ultimele nouă luni, pe fondul unui nou volum record al producţiei industriale şi al redresării cererii în sectorul de servicii, care a marcat o revenire modestă în teritoriul creşterii în ciuda restricţiilor anti-pandemie, potrivit indicatorilor preliminari PMI (Purchasing Managers' Index) comunicaţi ieri de Markit Economics.

Vaccinarea, faza pe tigăi

OPINII Vaccinarea, faza pe tigăi

Cristian DogaruInternaţional / 26 aprilie 2021

După un prim hei-rup alimentat de ştirile apocaliptice din media şi imaginile înspăimântătoare de la ATI, după ce valul panicaţilor pare să se epuizeze, autorităţile încep să caute strategii alternative pentru a convinge populaţia să se vaccineze.

Pot drepturile omului schimba mersul Istoriei?

Cristian PîrvulescuEditorial / 26 aprilie 2021

Cristian Pîrvulescu

Sâmbăta trecută, pe 24 aprilie, preşedintele Joe Biden a recunoscut - ce-i drept, doar printr-un comunicat de presă, dar importanţa gestului o dă conţinutul, nu forma de expresie - genocidul armenilor. Nici data nu a fost aleasă întâmplător, nici recunoaşterea genocidului nu era o surpriză: genocidul începuse pe 24 aprilie 1915 printr-un ordin a lui Talaat Paşa, ministrul de interne în guvernul celor "trei Paşi" (Talaat, Enver şi Djemal), iar recunoaşterea acestuia era o promisiune de campanie a candidatului Joe Biden care trebuia îndeplinită în primele 100 de zile de mandat.

Petrom va deveni operator în Marea Neagră dacă Romgaz finalizează preluarea participaţiei Exxon

Petrom va deveni operator în Marea Neagră dacă Romgaz finalizează preluarea participaţiei Exxon

M.G.Companii / 26 aprilie 2021

OMV Petrom (SNP) s-a înţeles cu statul român şi va acţiona ca operator al perimetrului Neptun Deep din Marea Neagră în situaţia acceptării ofertei Romgaz (SNG) de către ExxonMobil, potrivit unui comunicat al Petrom publicat la finalul săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Răzvan Popescu, directorul financiar al Romgaz, companie deţinută majoritar de statul român, a afirmat săptămâna trecută că s-a primit recent un prim răspuns la oferta de preluare a participaţiei Exxon din proiectul gazelor de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 Aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 26 Aprilie 2021

Macroeconomie / 26 aprilie 2021

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune neaşteptată în aprilie 2021, pe fondul creşterii din sectorul serviciilor. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 51,7 puncte, de la 50 de puncte în luna precedentă...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo