RATĂ DE INCIDENŢĂ DE 3,68 LA MIA DE LOCUITORI Capitala, aproape de ridicarea restricţiilor

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 26 aprilie 2021

Capitala, aproape de ridicarea restricţiilor

O parte dintre restricţiile de circulaţie impuse în urmă cu aproape două luni în Capitală ar urma să fie ridicate în cursul acestei săptămâni, în cazul în care rata de incidenţă a infectărilor cu Sars-Cov-2 va continua să scadă, a anunţat, ieri, Alin Stoica, prefectul municipiului Bucureşti.

"Rata de incidenţă este de 3,68 astăzi, deci coboară, uşor-uşor, spre 3,5 la mia de locuitori. Deocamdată, măsurile de siguranţă sanitară sunt aceleaşi pe care le-am aplicat şi până acum. În momentul în care vom ajunge sub 3,5 la mia de locuirori, atunci programul operatorilor economici va fi până la ora 21:00 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior", a declarat prefectul Alin Stoica, menţionând că se aşteaptă ca scăderea ratei să continuie.

Prefectul municipiul Bucureşti a precizat că, imediat după ce autorităţile vor constata că rata de incidenţă a ajuns sub 3,5 la mia de locuitori, se va întruni imediat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru a relaxa măsurile restrictive privind deplasarea persoanelor şi programul agenţilor economici.

Conform datelor oficiale transmise ieri la prânz de Grupul de Comunicare Strategică, în afara municipiului Bucureşti, mai sunt doar două judeţe cu rata de incidenţă mai mare de 3 la mia de locuitori: Cluj - cu rata de 3,55 şi Ilfov - rată de 3,60.

Menţionăm că în 7 martie 2021 Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti a decis, în urma depăşirii ratei de incidenţă de 3 la mia de locuitori, ca activitatea restaurantelor să fie închisă la interior, începând cu data de 8 martie. Totodată au fost reînchise teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc cafenelele şi cluburile.

Amintim că în perioada 25 ianuarie - 7 martie, restaurantele au putut să aibă activitate şi în interiorul locaţiilor, dar la o capacitate de 30%. Reînchiderea din 8 martie a dus la acumularea unor noi pierderi pentru antreprenorii din domeniul HoReCa, sector de activitate în care, din cauza restricţiilor impuse anul trecut, s-a înregistrat o scădere cu 80% a cifrei de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb