Aeroportul Cluj va accesa fonduri europene pentru extindere

Ligia Popa, Cluj-Napoca
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 16 iulie 2008

Aeroportul judeţean Cluj şi-a propus atragerea de fonduri europene pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii, în cadrul unui vast program de investiţii, care are drept scop asigurarea unei infrastructuri moderne capabile să deservească traficul aerian atât de pasageri, cât şi de marfă.

Pentru realizarea principalelor obiective, Aeroportul judeţean Cluj îşi propune să acceseze o finanţare de 90 milioa­ne de euro din fonduri structurale. Pentru contractul de consultanţă s-a organizat la începutul lunii iunie o licitaţie la care au participat cinci firme, dintre care două din Româ­nia, un consorţiu german şi PricewaterhouseCoopers şi KPMG, nume cunoscute din domeniu. Valoarea contractului cu firma de consultanţă a fost evaluat la 300.000 de euro, fără TVA.

"Dosarele celor cinci firme prezente la licitaţie trebuie reanalizate, în urma analizei aces­tora se va ajunge la un rezultat care va fi comunicat imediat", a declarat David Ciceo, directorul aeroportului clujean. Firma care va fi declarată câştigătoare va trebui, potrivit aceleiaşi surse, să pregătească proiectul pentru accesarea fondurilor. Acestea vor fi folosite pentru realizarea unei noi piste de decolare de 3.500 mp, pentru ca aeronavele din gama mediu şi lung care vor opera pe viitor să nu fie restricţionate din punctul de vedere al greutăţii de operare. De asemenea, banii vor fi utilizaţi pentru realizarea unui terminal de sosiri pasageri pe trei nivele şi a unui terminal pentru plecări de pasageri cu o capacitate de 700 de persoane. În perspectivă, conduce­rea aeroportului doreşte şi realizarea unui terminal cargo pentru prelucrarea traficului aerian de marfă pe linia Europa Centrală şi de Vest şi extinderea platformei de îmbarcare-debarcare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb