Afacerea Zambaccian: Irina Jianu- recuperată de firma de construcţii a lui Iacobov

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iunie 2008

Afacerea Zambaccian: Irina Jianu- recuperată de firma de construcţii a lui Iacobov

Personajul cheie din dosarul Zambaccian, Irina Jianu, fos­tul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost numită, acum trei luni, de către Corneliu Iacobov drept administratorul companiei băcăuane de construcţii Eccor SRL.

Firma Eccor a fost preluată de controversatul afacerist băcăuan Corneliu Iacobov, anul trecut, prin intermediul firmei Iaco Invest Bacău.

Irina Jianu a fost promovată de Guvernul Năstase drept şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, după ce înainte fusese asociată în 10 companii cu Sergiu Sechelariu, fratele fostului primar al Municipiului Bacău.

Sergiu Sechelariu a fost numit şi el de Guvernul Năstase secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Construcţiilor.

Două din cele 10 companii ale cuplului Jianu-Sechelariu, respectiv Conimpuls SA şi Vert­con SA, au fost tocmai firmele care au construit controversatul imobil din Zambaccian, imobil pentru care fostul premier Adrian Năstase este cercetat de DNA pentru fapte de corupţie.

Camera Deputaţilor a postat sâmbătă, pe site-ul instituţiei, referatul întocmit de procurori în dosarul Zambaccian, prin care solicită aprobarea deputaţilor pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase. Publicarea referatului de către Camera Deputaţilor a stârnit imediat reacţia DNA, care a dezaprobat publicarea referatului de către Camera Deputaţilor, în condiţiile în care documentul nu avea caracter public. După reacţia DNA, Camera Deputaţilor a postat şi referatul procurorilor în dosarul unui alt minis­tru al Cabinetului Năstase, Miron Mitrea.

Soţii Năstase au cerut în 2006, după izbucnirea scandalului "Zambaccian", Tribunalului Bucureşti să recalculeze investiţiile făcute de firmele Conimpuls şi Vertcon la imobilul din strada Zambaccian nr 16 şi restituirea unor sume de peste 200.000 de euro.

Procesul dintre familia Năs­tase şi firmele cuplului Jianu-Sechelariu a fost suspendat la începutul acestui an de Tribunalul Bucureşti până la soluţionarea cauzei penale în care este implicat fostul premier.

Presa a relatat zilele trecute că Adrian Năstase ar putea fi cercetat într-un alt dosar penal pentru modul în care 10 miliarde de lei din banii gestionaţi de Irina Jianu prin proiectul "Trofeul Calităţii în Construcţii" ar fi ajuns să fie folosiţi ilegal, în 2004, pentru campania electorală a fostului preşedinte al PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Invinuita de participare la complot, primejduirea sigurantei sistemului energetic national si pagubirea statului cu cca o jumatate de miliard de euro, d-na Carmen Marin, a fost recuperata de Petrom SA, gratie amicitiei pesediste cu fostul sef al Consiliului Concurentei, dl. Berinde, director la aceeasi Petrom SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb