Afacerile Ariston Thermo România au stagnat anul trecut la 30 milioane euro

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 2 februarie 2012

Afacerile Ariston Thermo România au stagnat anul trecut, faţă de 2010, la aproximativ 30 milioane euro, iar reţeaua de distribuitori la nivel naţional a crescut cu 9%, la peste 240 de parteneri direcţi, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Vânzările de centrale termice convenţionale şi boilere electrice s-au menţinut la nivelul anului 2010, iar centralele termice în condensare, sistemele solare şi pompele de căldură au înregistrat creşteri.

Centralele termice murale au o pondere de 65% din afacerile Ariston Thermo România, boilere electrice reprezintă 25% din rulaj, iar restul este asigurat de aparatele de aer condiţionat, pompe de căldură şi sisteme solare, acestea din urmă înregistrând creşteri importante datorită programului Casa Verde.

Ariston Thermo România estimează că piaţa locală de centrale termice de apartament a stagnat anul trecut, în volum, la circa 135.000 de unităţi, iar ca valoare a rămas la 75 milioane euro.

"În ciuda faptului că iniţial estimam o creştere mare a pieţei locale de profil, anunţul tardiv al Guvernului privind eliminarea subvenţiilor centrale la încălzire a făcut imposibilă debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire pentru familiile care şi-ar fi dorit acest lucru", a declarat directorul de vânzări al Ariston Thermo România, Cătălin Drăguleanu. Domnia sa apreciază că multe familii vor rămâne captive la sistemul centralizat de încălzire întrucât nu vor putea suporta costurile achiziţionării şi instalării unei centrale termice de apartament.

Evoluţia pieţei şi a afacerilor Ariston Thermo România va depinde şi de impactul facturilor mărite la întreţinere asupra populaţiei la nivel naţional.

"Cu siguranţă cele mai mari achiziţii de centrale termice vor fi efectuate în acest an în zonele geografice în care CET-urile au probleme majore în ceea ce priveşte livrabilitatea agentului termic, cât şi în cele în care se vor raporta cotaţii foarte mari de facturare ale gigacaloriei", a spus Cătălin Drăguleanu.

Potrivit calculelor companiei, cele mai mari creşteri înregistrate la preţul de facturare al gigaloriei au fost înregistrate în Neamţ (101% - de la 118,5 lei/Gcal la 238,3 lei/gcal), Constanţa (99% - de la 170 lei/Gcal la 338 lei/Gcal), Focşani (48% - de la 270 lei/Gcal la 400 lei / Gcal), Târgovişte (48% - de la 290 lei/Gcal la 430 lei/Gcal) şi Bucureşti (37% - de la 124 lei/Gcal la 169,9 lei / Gcal).

Compania Ariston Thermo România este controlată de Ariston Thermo Group din Italia. Alţi jucători importanţi pe acest segment sunt Baxi, Robert Bosch, Köber, Immergas, Vaillant sau Viessmann.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb