Afacerile Impuls Leasing s-au înjumătăţit anul trecut, la circa 90 milioane euro

N.I
Companii #Auto / 8 ianuarie 2010

Impuls Leasing, controlată de grupul elveţian Impuls Leasing International, estimează afaceri de cel puţin 90 milioane euro pentru 2009, în scădere cu circa 55% faţă de 2008, după orientarea companiei către segmente precum cel medical şi agricol, a spus pentru NewsIn directorul general al firmei.

În 2008, Impuls Leasing a înregistrat un volum al bunurilor finanţate de 206 milioane euro.

În acelaşi timp, profitul net al companiei pentru anul trecut este estimat la câteva sute de mii de euro, comparativ cu profitul net de peste 1 milion euro înregistrat în 2008, conform standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS).

"Estimăm că la sfârşitul lui 2009 am ajuns la o cotă de piaţă de aproximativ 8% pe segmentul de bunuri mobile (autovehicule, echipamente, camioane etc.) între societăţile de leasing din România", a afirmat directorul general al companiei, Răzvan Diaconescu.

La sfârşitul lui 2008, Impuls Leasing avea o cotă de piaţă de circa 4% pe acest segment.

"Criza financiară a curăţat piaţa de leasing", apreciază Diaconescu, menţionând că unele firme mici nu au mai putut finanţa bunuri, din cauza faptului ca nu au mai avut acces la finanţare.

Impuls Leasing nu a oferit finanţări în 2009 pe segmentul imobiliar, conform deciziei acţionarilor, deoarece preţurile corecte pe această piaţă sunt greu de evaluat, potrivit directorului firmei.

"Preţurile la bunurile imobiliare continuă să scadă, inclusiv în prezent, iar dacă am fi finanţat în mai 2009, spre exemplu, pierdeam", a subliniat Diaconescu.

Afaceri mai mari cu 10-15% în 2010

Volumul bunurilor finanţate de Impuls Leasing în 2010 ar putea creşte cu 10-15% faţă de 2009, a mai spus Diaconescu, care a subliniat că afacerile companiilor de leasing vor depinde foarte mult de climatul politic.

"Climatul politic va fi foarte important în ce priveşte încrederea oamenilor de afaceri. Cât timp continuă să predomine teama şi incertitudinea privind climatul economic şi politic, nimeni nu va investi", a spus şeful Impuls Leasing.

El a adăugat că Impuls Leasing mizează şi în 2010 pe segmentul auto, încercând, însă, şi dezvoltarea afacerilor pe segmentul de utilaje şi echipamente agricole.

Impuls Leasing are în prezent 800 de maşini recuperate şi 28.000 de contracte active. Până la sfârşitul lui noiembrie a vândut 1.200 de autovehicule recuperate de la clienţi care nu şi-au putut plăti contractele aflate în derulare.

Impuls Leasing şi-a început activitatea în aprilie 2007 şi este controlată de grupul elveţian Impuls Leasing International, care deţine 90% din capitalul social, Răzvan Diaconescu, cu o participaţie de 5%, şi Michael Unterguggenberger, care are o deţinere de 5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb