Agenţii economici români care importă bere din Bulgaria - în vizorul Gărzii Financiare

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 18 iunie 2007

Tendinţa comercianţilor români de a pune un adaos tot mai ridicat pentru produsele alcoolice a condus la creşterea importului ilegal de alcool din Bulgaria, consideră comisarul şef al Gărzii Financiare, Adrian Cucu.

Potrivit acestuia, în ultimele luni, GF a primit mai multe semnale din piaţă, în privinţa intrării în România a unor mari cantităţi de bere, pentru care nu se plătesc taxe.

"În ultima perioadă avem semnale privind intrările de bere din Bulgaria, unii comercianţi motivând că au plătit acciza în Bulgaria. Atrag atenţia că un produs accizabil, care intră în România, trebuie să fie accizat în România. Chiar dacă ei au cumpărat din oricare ţară din perimetrul Uniunii Europene un produs, fie că este bere, fie că este un alt produs accizabil, în 24 ore de la intrarea în România trebuie să se prezinte la organul fiscal şi să plătească acciza", a spus Cucu, citat de Rompres.

Acesta a adăugat că în vizorul Gărzii se află în prezent trei astfel de firme.

"În mod cert, unii dintre ei, şi mă refer la cel din Roşiori, cel din Bucureşti şi unul din Gorj, nu au plătit acciză. Aceştia au înregistrat într-adevăr berea în contabilitate şi au distribuit-o pe piaţa româneas­că, fără să-şi respecte obligaţia stabilită prin Codul Fiscal de a se duce la organul fiscal şi de a plăti diferenţa de acciză", a menţionat Cucu.

Comisarul general al Gărzii explică acest lucru prin faptul că, din dorinţa de a obţine cât mai mult profit, comercianţii români percep adaosuri comerciale tot mai ridicate. Cucu a precizat că Garda Financiară colaborează în prezent cu instituţia similară din Bulgaria, urmând ca ulterior să ia măsurile necesare combaterii fenomenului.

În primele trei luni ale anului 2007, vânzările de bere s-au ridicat la 2,54 milioane hectolitri, în creştere cu 37 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Statisticile oficiale arată că ponderea importurilor de bere este încă mică în România, situându-se la un nivel de 0,5% din piaţă. Românii au băut, în medie, 81 de litri de bere în 2006, iar pentru 2007 se estimează un consum de circa 93,1 litri de persoa­nă. Conform Codului Fiscal în vigoare, acciza va fi în 2007 de 0,748 euro pe hectolitru, respectiv de 0,43 euro pe hectolitru pentru producătorii de bere cu capacitate de producţie sub 200.000 hl /an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb