Agricultura nu se mai poate face decât cu diplomă

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Politică #Agricultură / 16 februarie 2023

Agricultura nu se mai poate face decât cu diplomă

Ministerul Agriculturii a lansat în dezbaterea publică un proiect de lege nu doar absurd, ci şi extrem de periculos pentru siguranţa alimentară a ţării noastre.

Noua lege porneşte de la premisa că omenirea nu există. Omenirea a murit de foame cu mult timp în urmă, deoarece nu au existat lucrători ai pământului, numiţi ţărani, fermieri, pălmaşi, iobagi sau cum s-or mai fi numit ei, care să-i asigure hrana.

De ce nu au existat? Pentru că nu au existat instituţiile de învăţământ mediu sau superior care să le acorde diplomele absolut necesare şi obligatorii pentru producerea hranei.

O ştire recentă de la Agrointel arată că "fermierii sunt revoltaţi după ce Ministerul Agriculturii a publicat în dezbatere un ordin de ministru care dă drept de subvenţie APIA numai fermierilor care deţin un certificat de formare profesională".

Se pare că dacă nu ai o diplomă "eliberată" de o instituţie de învăţământ "de specialitate" din ţara noastră, nu poţi să trăieşti.

Oare de unde a venit "iniţiativa"? De la ministrul care ne asigură cu orice ocazie că nu vom fi obligaţi să trecem de la consumul de carne la salata de greieri asortată cu viermi omologaţi la Bruxelles? Sau este o "directivă" de la un nivel mult mai înalt, al cărui scop este doar distrugerea sistematică de dragul distrugerii?

După cum subliniază Agrointel, certificatul obligatoriu de formare profesională se obţine "în urma unui curs obligatoriu la care eligibilitatea este condiţionată de diploma de studii medii sau superioare".

Şi asta nu este tot. Noua cerinţă a fost publicată cu doar trei săptămâni înaintea depunerii cererii unice, conform ştirii de la Agrointel, o cerere care trebuie să certifice "formarea profesională dobândită prin instruire privind utilizarea durabilă a produselor de protecţie a plantelor".

Se pare că un interval de trei săptămâni este considerat suficient de oficialii de la Ministerul Agriculturii pentru obţinerea unei diplome de bacalaureat, a unei diplome de licenţă şi, de ce nu, chiar şi a unui doctorat.

Nu au demonstrat în ultimele decenii politruci de toate culorile că aşa ceva este perfect posibil, de cele mai multe ori chiar în perioada ocupării unor funcţii publice importante?

"Certificatul se obţine în urma unui curs online, de 18 ore, la finalul căruia se dă un test grilă", mai scrie Agrointel, în condiţiile în care "cursurile sunt organizate de oficiile judeţene ale Autorităţii Naţionale Fitosanitare şi costă 193 de lei".

Un fermier din Vaslui a primit răspunsul că "fără diplomă de Bac nu se poate" şi i s-a recomandat să facă presiuni, împreună cu alţi fermieri, pentru schimbarea legii.

Dar de ce nu s-a mers mai departe? De ce nu s-a decretat că agricultura nu poate fi făcută decât de "somităţi" care au titlul de doctor în agricultură? Unde este grija autorităţilor pentru siguranţa alimentară a populaţiei?

Iar dacă în agricultură se cer astfel de calificări, cum este posibil ca tot felul de analfabeţi să fie trecuţi pe listele electorale fără niciun fel de "certificat", inclusiv pe listele pentru alegerile parlamentare sau prezidenţiale?

De ce este permisă o astfel de discriminare? Oare "autorităţile" nu îşi dau seama de ridicolul situaţiei?

Agrointel subliniază că inclusiv fermierii cu diplomă de inginer agronom trebuie să prezinte certificatul de formare profesională.

Unul dintre aceştia a declarat că "am vreo 20 de ani de muncă în câmp, cred că am mare nevoie de 18 ore de curs online ca să pot face tratamentul culturilor".

Motivul adevărat din spatele acestor cerinţe absurde a fost precizat de un alt fermier citat de Agrointel: distrugerea micilor ferme din ţara noastră.

"Politicienii noştri nu s-au gândit că cea mai mare parte din fermieri nu au Bac, aşa că vor fi obligaţi să îşi vândă exploataţiile sau să depindă de unul şi de altul, contra cost, să îşi înfiinţeze şi îngrijească culturile", a declarat un agricultor pentru Agrointel. Dar dacă tocmai asta au gândit politicienii?

"România a ajuns ţara în care, dacă nu ai diplomă de Bac, nu mai poţi da cu sapa", a mai subliniat fermierul citat de Agrointel.

Oare chiar până acolo a ajuns ticăloşia şi ura împotriva propriului neam a celor care se declară "autorităţi" ale statului român?

Ştirea de la Agrointel se termină cu o notă care spune că "am ales să nu publicăm numele fermierilor nemulţumiţi, nu pentru că nu avem acordul lor, ci pentru că vrem să îi protejăm de eventualele presiuni care pot surveni la nivel local în urma exprimării poziţiei lor".

Dar de ce? Trăim într-o societate totalitară, în care orice "autoritate" la nivel local are drept de viaţă şi de moarte asupra "supuşilor" ?

Unde sunt drepturile "garantate" de legile ţării nostre şi de legile Uniunii Europene?

Şi de ce se mai dau subvenţii pentru agricultură, care "stimulează" doar consolidarea Cooperativelor Agricole de Producţie la nivel european şi contribuie decisiv la eliminarea micilor fermieri, pentru care nici măcar dreptul de supravieţuire nu mai există?

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Poate doar vor sa comaseze terenuri ieftine in mainile citorva.

    1. Trebuie doctorii Ciuca si Bode trimisi la sapa !

      viitorul agriculturi este in ferme mari moderne

      (azi nu mai poti face nationalizare)

      mici fermieri trebuie sicanati cu diverse legi pentru a vinde terenurile marilor fermieri 

    Da, dar nu este vorba de distrugere cu bună știință, ci doar de tembelismul absolut al unor birocrați care nu fac altceva decât să copieze probabil niște practici europene.

    Tembelism în formă pură, din ciclul "țăranul s-a emancipat, nu mai e cel de-altadat' .

    1. Trăiască marii latifundiari!

    e doar o alta agenda secreta a celor care-l venereaza pe Pui-de-Drac (aka dzeu).

    Ei au distrus si vor distruge in continuare .ro, cata vreme li se va permite. Ei stiu asta.

    Un exemplu recent: dosarul Revolutiei, de care MAPN fuge ca dracu' de tamaie.  

    Șpagă mascată prin cursuri! De teama DNA i-au șpagă în forma cursurilor obligatorii!

    E deja o poveste întâlnită în toate domeniile !

    1. DE ACORD. SI VOR PREDA LICENTIATI / DOCTORI FARA 1-2 ANI DE PRACTICA SAU DELOC. VALABIL PT TOATE DOMENIILE. SING CURS NECESAR IN AGRIC E CEL DS PESTICIDE & CO.

    E doar o dezbatere deocamdata. Normal ar trebui sa scoata acea cerinta legata d bac, fermierii mai in varsta de la tara, nici unul nu are asa ceva.

    E o lege care se refera la chimicalele folosite pt protectia plantelor, care acum multi le folosesc mai mult dupa ureche. Teoretic ar trebui sa te ajute acest curs. Am livada bio deci nu ma intereseaza dar cine stropeste culturile de unde stie ce sa puna?  

    1. Trebuie doctorat ca alde Cuuca si Bode

      E atac la siguranța alimentară a patriei. 

      dar am avut dezbatere pe legea pensiilor speciale? si daca am avut, ce am dezbatut si ce a iesit?

    Colectivismul fortat de intoarce.

    Daca doreau sa limiteze ceva in scop ecologic, era suficient sa elimine de pe piata substantele periculoase, eventual sa permita vanzarea lor doar catre cei autorizati - adica detinatori de certificate si cursuri specifice.

    Cursurile acestea nu au nici un rol, daca nu exista verificari in teren, analize corespunzatoare si dosare penale pentru cei care pun in vanzare produse toxice. 

    deci s-o clarificam. marii latifundiari psd baroni rosii sau maron au in proprietate zeci de mii de hectarefiecare, luate cu anasana ! stanescu, traian rece, doru ioan taracila, si muuuuulti altii au zeci de mii de hectare luate cu arcanu. si vor mai mult. pentru asta au nevoie de legi, ca asa lucreaza banditii acum, cu legi care le creeaza pentru ei. asa se face ca legea asta cu preemptiunea cu doctorat la agricultori, fermieri vin sa ingenuncheze principiul proprietatii. au transformat proprietatea privata intr-o pseudo proprietate. auzi sa ceri voie de la academia de stiinte agricole Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS), condus de rectorul Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii. pai ccr ul trebuia sa fie prima sa blocheze legea asta, dar e plin de baroni rosii peste tot !!!

    sa lucrezi "tarana" pentru trai nu trebuie "Calificare" DAR sa lucrezi "tarana" pentru PROFIT / MONOPOL / CONCERNE eu zic ca trebuie "certificare".

    problema cu legea de mai sus: loveste in mici iobagi ce si vand regional recolta pentru un "mic" profit care se intoarce oricum tot in comunitatea lor prin forma de: consum local, betoane, taxe, energie, gaze, etc. deci statul castiga si de aici de pe urma lor. 

    In realitate statul castiga real de pe urma unui venit brut de 1000 lei peste 80% intors din taxe /tvauri pe traseu din mana in mana. 

    statul nu pierde! statul nu pierde decat cand crapa sistemul si cetateni zic GATA!!! si ii darama .. 

    doar ca alt stat isi face tarcoale aparitia la butoane si deturneaza iar buna intentie a cetatenilor de a trai linistiti si in armonie. 

    exemplul de acum este jocul la butoane de catre gov si banca centrala de o sa bage in fomita si falimente familii in fata. 

    Dar daca esta este jocul ce sa ii facem! Nu ne putem opune noi ciclurilor de impropietarire si despropietarire "dobitoace" de detineri /avutii. In istoria meleagurilor noastre stau scrise in carti povestile cand se multiplicau in piata "notarii si bancherii /brokerii" si cand dispareau cu anii de piata pe capete; si odata cu ei dispareau in saracie crunta zecii de mii de familii. Asta este povestea draga a Romaniei Te Iubesc. 

    s c cret 

    1. Se adaugă la legile prin care obligatoriu se depun ofertele la primărie, la cea care impozitează cu 80% diferența dintre prețul de cumpărare și cel de vânzare, daca au trecut mai puțin de 8ani de la cumpărarea terenului. Acum se încearcă și o lege pt arenda pe minim 8 ani. Că s a făcut stătu proprietar pe terenurile private și spune el, in locul proprietarului, pe ce termen să se încheie contractul. NEOIOBAGIE. Arendașul ajuns in parlament face legi in favoarea lui

      Ar fi bine sa se pună impozit de 80% pe diferența dintre prețul de vânzare și prețul de cumpărare pentru acțiunile deținute mai puțin de 8 ani? Întreb pt un prieten

    Azi am vazut la TV, in Spania, o ferma de vací,

    Avea 2500 de capete. 

    Si o instalatie de produs biogas. 

    Colectau toata balega o amestecau cu resturi vegetale si o bagau la fermentat in niste depozite, dupa vr o 6 luni produceau biogas pe care dupa un proces de curatare il introduceau in sist nat de gas. 

    Ziceau CA instalatia este scumpa dar in cativa ani (depinde de pret) se amortizeaza  

    In Spania ar fi posibil sa se produca 45% din necesarul de gas utilizand aceasta metoda  

    Este eficienta, si sigura. 

    In schimb ei "omoara" fermele de vaci pt CA produc Gaz metano. 

    Nu trebuie sa mai mancam carne trebuie sa mancam gandaci. 

    Si trebuie sa importe Gaz lichefiat de la americani. 

    Nu sa fie independenti. 

    Asta e politica generala in Europa.

    Suntem condusi de niste idioti utili. 

    Ministerul are dreptate,în agricultură se face evaziune fiscală,pe partea de prestări servicii, din ce am citit un fermier care are 1 h de teren,el nu are tractor să l lucreze, trebuie să depună acte de la prestatorul de servicii,misepare corectă ideea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb