Agroland deschide un nou magazin MEGA în urma unei investiţii de 1 milion de lei

G.D.
Companii / 12 mai 2022

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, anunţă deschiderea unui nou magazin MEGA la nivel naţional, conform unui comunicat remis redacţiei. Magazinul este situat în Timişoara, judeţul Timiş, fiind cel de-al doilea inaugurat în acest oraş, după Agroland MEGA Moşniţa şi cel de-al 18-lea pe teritoriul României.

"Pe parcursul anului trecut am reuşit să deschidem 12 magazine MEGA şi ne aşteptăm ca în 2022, veniturile realizate de acestea să crească pe fondul maturizării lor. În acelaşi timp, nu vrem să ne oprim din procesul de extindere şi rămânem concentraţi să ne atingem obiectivul de a deschide zece noi magazine MEGA la nivel naţional anul acesta şi dublarea cifrei de afaceri generată de ele, comparativ cu anul 2021. Contextul şi provocările pieţei sunt în continuare la un nivel ridicat, dar avem de îndeplinit obiective şi planuri pe care le-am stabilit şi aprobat împreună cu acţionarii noştri. Astfel, împreună cu echipele noastre vom continua să rămânem optimişti şi vom depune toate eforturile necesare în continuarea extinderii reţelei Agroland la nivel naţional," a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

Potrivit sursei citate, coul magazin Agroland MEGA deschis în Timişoara, în Centrul Comercial Funshop Park, se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 630 de metri pătraţi, incluzând depozitul, iar clienţii vor avea acces la o gamă de peste 3.000 de produse. Investiţia în Agroland MEGA Timişoara s-a ridicat la aproximativ 1 milion de lei, sumă în care nu sunt incluse stocurile de marfă. Conducerea companiei estimează vânzări de peste 5 milioane de lei realizate de noul magazin în anul 2023 şi un trafic mediu zilnic de aproximativ 200-300 de persoane.

Agroland MEGA Timişoara este cel de-al treilea magazin deschis de companie anul acesta, după MEGA Paşcani şi MEGA Huşi. Investiţiile efectuate în deschiderea celorlalte două magazine s-au ridicat la aproximativ 0,7 milioane de lei pentru MEGA Paşcani şi 0,5 milioane de lei pentru MEGA Huşi. Compania se aşteaptă ca fiecare dintre cele două magazine să realizeze vânzări de peste 4 milioane de lei în 2023. Obiectivul companiei este ca până la finalul anului să deschidă zece astfel de magazine la nivel naţional.

Pentru 2022, Agroland Business System vizează o cifră de afaceri de 241 milioane de lei, o EBITDA de 20,7 milioane de lei şi un profit net de 13 milioane de lei. De asemenea, compania are în vedere investiţii totale de aproximativ 17 milioane de lei în dezvoltarea tuturor liniilor de business. În ceea ce priveşte reţeaua de magazine, pe lângă activitatea de extindere, compania analizează şi posibilitatea de demarare a unor proiecte în zona de sustenabilitate, prin investiţii în instalarea de panouri fotovoltaice şi utilizarea de alte soluţii de energie regenerabilă pentru magazinele, depozitele şi fermele sale.

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 160 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piaţa AeRO, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb