AHK: 30 de companii româneşti au fost prezente la Hannover Messe 2022

F.D.
Companii / 3 iunie 2022

30 de companii româneşti au fost prezente la Hannover Messe 2022

Ţara noastră a fost prezentă la cel mai important eveniment dedicat tehnologiei industriale, Hannover Messe 2022, ce s-a desfăşurat în perioada 30 mai - 2 iunie, prin intermediul a 30 de companii expozante, informează Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, prin Programul de Promovare a Exporturilor, a susţinut financiar organizarea a trei Pavilioane naţionale româneşti, în secţiunile Engineered Parts and Solutions (opt companii), Digital EcoSystem (12 companii), Energy Solutions (şase companii). Alte trei companii au expus cu stand propriu: Sarmatec şi Klaus Krallmann Prod (onsite) şi compania Forum Industry (online).

"Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanţă oficială a economiei germane în România, are rolul de a susţine şi intensifica relaţiile economice dintre cele două state. Exporturile companiilor româneşti în UE au o pondere de peste 73% din totalul exporturilor, iar Germania este principalul partener economic al României (din anul 2007). Importurile din Germania au însumat anul trecut 19,8 miliarde euro (+18,4%), iar exporturile au crescut la 15,3 miliarde euro (+8,4%). Pentru a-şi extinde activitatea pe piaţa germană, este esenţial pentru companiile româneşti să îşi intensifice prezenţa la târgurile şi expoziţiile organizate în Germania, mai ales că această ţară este patria târgurilor şi expoziţiilor, numărul 1 la nivel mondial în ce priveşte organizarea acestor evenimente", se menţionează în comunicat.

Acesta subliniază că două treimi din târgurile-lider la nivel mondial se organizează în centrele expoziţionale germane.

"Una dintre activităţile pe care ne concentrăm încă de la înfiinţarea AHK România este strâns legată de susţinerea companiilor româneşti în vederea participării la târgurile şi expoziţiile organizate în Germania. Acestea reprezintă una din cele mai bune platforme în vederea creşterii exporturilor companiilor româneşti şi pentru promovarea puterii inovatoare şi a competitivităţii firmelor româneşti pe piaţa internaţională", a declarat Sebastian Metz, director general AHK România.

La această ediţie Hannover Messe au participat 2.500 de expozanţi şi aproximativ 75.000 de vizitatori din întreaga lume. Portugalia a fost ţara parteneră. Ediţia viitoare va avea loc în perioada 17 - 21 aprilie 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb