AIPC: Unele SIF încalcă drepturile acţionarilor de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a AGA

F. A.
Piaţa de Capital / 31 martie 2011

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) îşi manifestă îngrijorarea faţă de modul în care unele Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) încalcă drepturile acţionarilor de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a Adunărilor Generale ale Acţionarilor, se arată într-un comunicat de presă.

"Considerăm că trebuie tras un semnal de alarmă asupra modului în care atât SIF Transilvania, cât şi SIF Oltenia au respins propunerile acţionarilor care deţin mai mult de 5% din drepturile de vot referitoare la modificarea ordinii de zi a AGOA, încălcând astfel atât revederile art. 117, 1 din legea 31/1990, cât şi cele ale art. 7 din Regulamentul CNVM nr.6/2009", se precizează în comunicat.

Reprezentanţii AIPC susţin că prin comunicatul emis de SIF Oltenia (SIF 5) în 30 martie 2011 referitor la refuzul de a introduce noile puncte pe ordinea de zi invocând faptul că cererile nu au îndeplinit cerinţele convocatorului AGOA în ceea ce priveşte dovedirea calităţii de acţionar şi a numărului de acţiuni deţinute la data solicitării prin extras de cont emis de Depozitarul Central, se încalcă şi prevederile articolului 11 din regulamentul CNVM nr. 6/2009: "Dovedirea calităţii de acţionar poate fi condiţionată numai de cerinţe necesare pentru identificarea acţionarilor şi numai în măsura în care acestea sunt proporţionale cu scopul urmărit."

Consiliul director al AIPC solicită CNVM să intervină în apărarea drepturilor acţionarilor, "creând astfel premisele unei dezvoltări sustenabile a pieţei de capital din România şi, pe această cale, amendând eventualele regrese cauzate de lipsa de protecţie a investitorilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb