Ajutor de stat de 5,4 milioane euro pentru Trelleborg Automotive pentru extinderea investiţiilor

F.A.
Companii / 7 ianuarie 2014

Producătorul de piese auto Trelleborg Automotive a primit un ajutor de stat de 5,4 milioane de euro pentru extinderea investiţiei din Dej, judeţul Cluj, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

"În luna august 2013, am avut o întâlnire la sediul Ministerului Finanţelor Publice, cu domnul Viceprim-ministru Daniel Chiţoiu, pentru a identifica facilităţile fiscale şi a altor modalităţi concrete prin care pot fi sprijiniţi investitorii interesaţi să deruleze afaceri în judeţul Cluj, mai exact compania Trelleborg Automotive Dej, societate care îşi desfăşoară activitatea în Parcul industrial "ARC" din municipiul Dej şi care intenţionează să îşi extindă considerabil investiţia din această locaţie", se arată într-un comunicat de presă.

Compania Trelleborg Automotive a solicitat sprijinul administraţiei judeţene pentru a putea să obţină din partea Guvernului României, prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat - iniţiativă de stimulare a investiţiilor din domeniile cheie ale economiei naţionale, suma de 5,4 milioane de euro pentru cofinanţarea investiţiei privind "Extinderea capacităţilor de producţie ale unităţii economice Trelleborg Automotive Dej - fabricarea pieselor antivibraţie pentru autovehicule", potrivit sursei citate.

Astfel, prin implementarea acestui proiect, va fi construită o hală de producţie şi vor fi achiziţionate echipamente în valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei.

"Vor fi create 284 de noi locuri de muncă, ceea ce va ridica numărul total de angajaţi la 585, compania Trelleborg devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori străini din judeţul Cluj. Investiţia va genera crearea, pe orizontală, de numeroase alte noi locuri de muncă, dar şi sporirea activităţilor productive ale furnizorilor autohtoni", se mai spune în comunicat.

La maturizarea proiectului, cifra de afaceri a companiei va creşte de la 40 de milioane de euro, cât numără în prezent, la peste 100 de milioane de euro anual, arată sursa citată.

Trelleborg Automotive Dej face parte din Grupul germano-suedez Trelleborg Vibracoustic. Pe piaţa din România este principalul furnizor pentru producătorul Dacia-Renault.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb