AKCENTA îşi anunţă intrarea pe piaţa noastră

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii / 28 mai 2015

AKCENTA, instituţie de plată nebancară ce realizează plăti externe şi tranzacţii de schimb valutar pentru clienţii săi cu operaţiuni de import şi export, şi-a anunţat oficial intrarea pe piaţa din România, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Ambasada Cehiei din România şi la care a asistat şi Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Cehe la Bucureşti, Vladimír Války. Compania vizează 220 de clienţi şi rulaje de 25 milioane de euro, până la sfarşitul lui 2015, în România.

"Salutăm intrarea pe piaţa din România a companiei AKCENTA, companie respectată în Republica Cehă şi în regiune pentru seriozitatea modului în care face business şi pentru tradiţia de 18 ani de a oferi clienţilor săi cele mai bune instrumente ca să facă plăţi. Sperăm că intrarea companiei pe piaţa românească va contribui la intensificarea relaţiilor de business ceho-române şi va aduce beneficii companiilor româneşti care vor apela la serviciile AKCENTA", a declarat Pavel Stiegler, Head of Economic Section la Ambasada Republicii Cehe la Bucureşti.

Compania a înregistrat, în primul trimestru al anului curent, o creştere a volumului tranzacţiilor de 75%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Din punct de vedere al volumului de tranzacţii, cea mai importantă evoluţie a fost înregistrată pe piaţa din Polonia (peste 100%). Volumul de contracte forward încheiate a crescut cu 85%, în primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014. AKCENTA a tranzacţionat în primul trimestru din acest an 590 de milioane de euro şi a avut venituri de 1,31 milioane de euro.

Milan Cerman, Preşedintele Consiliului de Administraţie din cadrul AKCENTA, a declarat: "Am constatat un apetit mai mare pentru realizarea de operaţiuni de schimb valutar în rândul clienţilor noştri cu operatiuni de import şi export: în primul trimestru din 2015, AKCENTA şi-a asistat clienţii în tranzacţionarea a peste 590 de milioane de euro. În România, vrem să punem la dispoziţia companiilor instrumente financiare care să le facă activitatea de business mai uşoară şi mai rapidă. În România, anul acesta, vrem să ajungem la un portofoliu de 220 de clienţi care să ne folosească serviciile şi estimăm ca valoarea rulajului în beneficiul clienţilor va ajunge la circa 25 milioane de euro".

Theodor Stefanovici, Director Comercial pentru România, a adăugat că, în ţara noastră, compania are o echipă de 12 reprezentanţi comerciali şi pune accentul pe expansiunea portofoliului de clienţi. Până la sfârşitul anului, societatea intenţionează să-şi dubleze echipa şi să lucreze cu "de trei ori mai mulţi clienţi în România".

AKCENTA derulează activităţi pe pieţe din Europa Centrală, cum sunt Cehia - unde este activă din 1997 -, Slovacia, Polonia, Ungaria şi România, având în total un număr de 25 000 clienţi.

Pe piaţa de la noi, compania a început să activeze din septembrie 2014 şi intenţionează ca, până la finalul anului curent, să ajungă la rulaje de 25 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb