Actualizare 19:50 Tudor Ciurezu a fost ales astăzi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SIF5 Oltenia şi va îndeplini şi funcţia de director general, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.
De asemenea, Cristian Buşu a fost ales vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi va deţine şi funcţia de director general adjunct.
----------
Actualizare 18:50 Acţionarii SIF5 Oltenia au respins astăzi ambele propuneri de repartizare a profitului net, atât în varianta care prevedea distribuirea de dividende, cât şi în varianta privind derularea unui program răscumpărare de acţiuni, situaţie în care profitul net de 101,27 milioane lei rămâne nerepartizat, confirmă un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.
Consiliul de Administraţie a fost ales pentru un mandat pe patru ani, cu începere de la 21 aprilie 2017.
Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Oltenia a întrunit un cvorum de 56,95%.
Tot astăzi, acţionarii au mai aprobat şi Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2017 şi Strategia pentru anul 2017 în forma prezentată.
Data de 10.07.2017 a fost aprobată ca dată de înregistrare.
-----------
Actualizare 17:28 Propunerile de distribuire a profitului SIF Oltenia şi cea de răscumpărare a acţiunilor proprii nu au fost aprobate de Adunarea Generală, potrivit unor surse.
-----------
Actualizare 17:08 Acţionarii SIF2 Moldova l-au numit pe Claudiu Doroş în funcţia de director general al societăţii şi pe Cătălin-Jianu Iancu în cea de director general adjunct, potrivit raportui privind desfăşurarea AGEA şi AGOA remis Bursei de Valori Bucureşti.
-----------
Actualizare 14:37 Acţionarii SIF Oltenia i-au ales pentru noul Consiliu de Administraţie pe: Tudor Ciurezu (92%), Anina Radu (56%), Cristian Buşu (70%), Nicolae Stoian (53%), Popa Carmen (51,65%), Radu Hanga (55.84%) şi Ana Bobircă (53,79%), potrivit unor surse din piaţă.
----------
Actualizare 12:32 Acţionarii SIF Moldova au aprobat un dividend de 0,044 lei
Acţionarii SIF Moldova au aprobat repartizarea unui dividend brut/acţiune de 0,044 lei. De asemenea, AGA a decis prescrierea dividendelor aferente exerciţiului financiar 2013 stabilite prin AGOA din 15.04.2014, neridicate până la data de 14.07.2017 şi înregistrarea lor conform reglementărilor aplicabile.
-------
Actualizare 12:25 Costel Ceocea rămâne preşedintele SIF Moldova, iar vicepreşedinte a fost numit Radu Octavian.
-------
Actualizare 12:12 Noul Consiliu de Administraţie al SIF Moldova, ales de acţionari, astăzi, este format din Costel Ceocea, Horia Ciorcilă, Claudiu Doroş, Cătălin Iancu Jianu şi Radu Octavian.
Acţionarii prezenţi au acordat voturi candidaţilor pentru noul CA astfel: Costel Ceocea (93,86%), Horia Ciorcilă (67,58%), Claudiu Doroş (78,52%), Cătălin Iancu Jianu (66,59), Radu Octavian (61,53%), Robert Pană (39,6%) şi Olimpiu Blăjuţ (40,31%). Astfel, cei cinci candidaţi din actual conducere a obţinut noi mandate.
-------
Actualizare 11:21 Cvorum de 46,2%, la AGOA SIF Moldova
-------
Actualizare 10:57 Cvorum de peste 50%, la SIF Oltenia
Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Oltenia întruneşte un cvorum de peste 50%, potrivit unor surse din piaţă.
-------
Actualizare 10:47 Acţionarii SIF Moldova au aprobat derularea unui program de răscumpărare şi reducerea numărului de membri CA la cinci
Acţionarii SIF Moldova au aprobat derularea unui program de răscumparare a unui număr de maxim 29 milioane acţiuni proprii cu scopul reducerii capitalului social (2,8% din capitalul social). Preţul minim de achiziţie va fi preţul de piaţă BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim pe acţiune este de 1,5 lei.
Totodată, AGA a adoptat modificarea Actului Constitutiv prin reducerea numărului administratorilor de la 7 la 5, cu alinierea la principiile de guvernanţă corporativă.
-------
Actualizare 10:31 Cvorum de peste 45%, la SIF Moldova
Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SIF Moldova se ţine, astăzi, la prima convocare, cu un cvorum de peste 45%.
-------
• Surse: "ASF nu a constatat concertări la SIF Oltenia"
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a identificat grupuri de acţionari concertaţi cu deţineri peste pragul legal de 5%, la SIF5 Oltenia, potrivit unor surse din piaţa de capital, astfel că nu au fost dispuse limitări ale drepturilor de vot, înainte de alegerile pentru o nouă conducere, programate pentru Adunarea Generală de astăzi.
De asemenea, nici SIF2 Moldova nu a primit vreo decizie de concertare, până aseară, la închiderea ediţiei.
Voci din piaţă susţin că Autoritatea a fost sesizată cu privire la posibile concertări între acţionari, atât la SIF5, cât şi la SIF2.
De altfel, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, i-a adresat o provocare publică lui Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF, săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe organizate de ziarul "BURSA": "Sunt curios dacă, între concertările pentru adunările generale de la SIF-uri va exista şi grupul Veranda, fără nici o legătură cu nici un mall din Bucureşti. Sunt curios dacă va exista această concertare. Dacă nu, o să încerc să vă ajut pe cale oficială".
În august 2015, SIF Moldova (unde Grupul BT este acţionar şi are doi oameni în CA) a luat locul SIF Oltenia în proiectul mall-ului Veranda, dezvoltat de familia lui Florin Pogonaru în zona Obor din Capitală.
Atunci, conducerea SIF Moldova a anunţat că filiala sa - Real Estate Asset SA - a achiziţionat 6.555.211 acţiuni Prodplast Imobiliare (PPLI) care a dezvoltat mall-ul Veranda, în valoare de 39,9 milioane lei şi 643.859 acţiuni Nord în valoare de 4,8 milioane lei.
Provocarea lui Dan Paul a venit în contextul zvonurilor din piaţă despre o înţelegere între Florin Pogonaru şi grupul Banca Transilvania, cu privire la alegerile de la SIF5.
Grupul BT l-a înscris în lupta de la SIF Oltenia pe Radu Hanga, director executiv Strategie Coordonare Grup, până acum administrator la SIF Moldova.
Între candidaţii de la SIF5 se regăseşte şi Ana Bobircă, propusă de fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund (BOF), controlat de Florin Pogonaru şi Erste Bank.
Conform unor surse din piaţă, BT şi Pogonaru i-ar agrea şi pe Cristian Micu, administrator BVB, şi pe Ştefan Filip, de la BERD, pentru conducerea SIF5.
Un alt grup semnificativ în economia luptei de la SIF5 este Swiss Capital, care îi are pe lista de candidaţi pe Sorin Apostol şi pe Ioana-Valeria Avram, propuşi de doi acţionari.
Din actualul Consiliu, noi mandate îşi doresc preşedintele Tudor Ciurezu, vicepreşedintele Anina Radu, Cristian Buşu (actual preşedinte Electrica), Nicolae Stoian şi Carmen Popa.
Şi Bogdan Iliescu, membru în CA-urile Electrica şi Transgaz, vrea un loc în CA-ul SIF5, ca şi Gabriel Creţu, de la Adwisers Financial IFN, şi Liviu Giugiumică, de la Trident Capital Investments, unul dintre cei mai vechi brokeri din piaţa de capital. Acţionarii SIF Oltenia i-au nominalizat şi pe Dorel Berceanu şi pe Mircea Oancea.
La SIF Moldova, lucrurile sunt mai puţin complicate: numai doi candidaţi din grupul Swiss Capital (Robert Cosmin Pană şi Olimpiu Blăjuţ) au atacat poziţiile celor cinci candidaţi din actualul Consiliu (Horia Ciorcilă, Octavian Radu, Iancu Cătălin Jianu, vicepreşedintele Claudiu Doroş şi preşedintele Costel Ceocea).
Mircea Ursache a anunţat, săptămâna trecută, că instituţia urmează să dispună concertări între acţionarii care sunt în legătură, înaintea adunărilor generale ale acţionarilor programate la SIF-uri, iar drepturile de vot ale grupurilor concertate vor fi limitate la 5% - pragul legal de deţinere. Domnia sa a declarat: "Indiferent de ce se va întâmpla, cât timp există actuala legislaţie (n.r. pragul de deţinere de 5% la SIF-uri), orice relaţie între acţionari, indiferent cât de nevinovată o să pară, va face obiectul concertării şi, respectiv, a suspendării dreptului de vot".
Oficialul ASF a avertizat: "Informaţiile noastre (n.r. ale ASF) au un mare grad de exactitate".
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 20 martie, Legea privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, adoptată pe 28 februarie, de Camera Deputaţilor, în procedură de urgenţă.
Noua lege conţine o mulţime de detalii legate de definirea persoanelor care acţionează concertat.
În trecut, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, predecesoarea ASF, a obişnuit piaţa cu decizii de concertare luate noaptea, uneori chiar între cele două date de convocare ale adunărilor generale.
Acum, mai mulţi jucători din piaţă se aşteaptă ca alegerile să se ţină, astăzi, la prima convocare, atât la SIF2, cât şi la SIF5, dată fiind miza mare, mai ales la SIF5, unde bătălia se dă pe pachetul de 6% din Banca Comercială Română, din portofoliu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 00:05)
Radu octav8an e ala cu falimentu la diverta?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de actionar în data de 04.04.2017, 09:29)
diverta si multe alte.bonus collaborator al fostei securitati.decizie publicata in monitorul official.asta buna reputatie.dar asf osa zica ca nu este nici o problema.tara bolnava.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Actionar în data de 05.04.2017, 10:04)
Radu octav8an e ala care a vandut actiunile ce le detinea la sif 2 (adica vreo 1.05% din CS) lui Claudiu Dorosica?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 07:09)
Dar hanga ce cauta la sif 5? Ca parca sif2 era alui bt! A...s a cuplat cu pogonici si se sprijina unul pe altul...asf!! Ce faci?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 08:13)
Pai BT a fost si pana acum la sif5, Prodan era tot de-al lor
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 08:25)
Da, dar nu era chiar proprietatea lor ca sif2.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 08:29)
Si Bobirca, iar bobirca, iar [Fragment eliminat, conform regulamentului.]!! [Fragment eliminat, conform regulamentului.] vrea la CA. Sa umpartaseasca din vasta experenta [Fragment eliminat, conform regulamentului.]
3.1. Sa mori tu? (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de ion în data de 04.04.2017, 09:04)
Nu s-a facut catusi de putin de ras. A plecat prin demisie cand a crezut de cuviinta, intelegand ca atunci si ea si colegii ei nu aveau cu cine sa discute. Poate acum se schimba majoritatea...
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 09:24)
A plecat ptr ca s au inteles pe Veranda dupa ce i au santajat si pe cei de la sif 5 su pe cei de la sif2 . I au santajat, le au finantat Veranda si acum se intorc din nou la santaj. Asta fac javrele. Ce demisie, ce onoare? Vrabiyta e sabiuta santajistului cu parul rar - bursucul. Acum si au dat mana cu hanga- ranga, sa mai suga ceva de acolo. Nu l a sacrificat ciorcila pe ganga-ranga degeaba.
4. Calculele
(mesaj trimis de Tristi Porcea în data de 04.04.2017, 09:27)
..sau cum va fi preluat ostil pachetul de 6% de la BCR, de catre concurenta BT fara ca ASF sa fi aflat:
SIF2 detine 4.98%
Grupul BT detine 5%
SIF1 detine 2.00%
SIF4 detine 3.94% la vedere, si 5% la ascunzis (via obligatiunile structurate emise de OPUS-CHARTRED)
Pogo detine 5%.
La un calcul simplu rezulta vreo 25% superconcertati.
Domnule Ursache oare SIF1 si SIF4 nu sunt concertati??? ...la vedere au 5.94%, iar la tainuire au vreo 10.94%.
BT oare nu are nici o treaba cu SIF2?...detinerile incrucisate nu va deranjeaza?..alte 10%.
...mai ramane Pogo, care probabil a negociat cu Ciorcila, care sigur a batut palma cu grupul infractional de la SIF1-SIF4.
Bravoo nea Ursache, mare impuls ai dat pietei de capital atunci cand ai aprobat detinerile incrucisate in anul 2014. De atunci circa 10% – 15% din actiunile fiecarui SIF stau inmormantate in detineri incrucisate, iar nici un alt actionar nu mai are nici o sansa la vreun SIF, daca nu vrea sa fie doborat de pretentiile unuia ca Ciorcila sau Bilteanu-Lakis. Hai noroc nea Ursache pleci la pensie in plina glorie, dupa ridicarea pragului la SIF-uri si eventual nationalizarea actiunilor fara „miscare” din tier 1. Hrebe te saluta!
La ferma lui Valentin Dragnea cu voi, PORCILOR!!!
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de dan în data de 04.04.2017, 10:05)
In anul 2013, pe cand erau in relatii bune SIF 5 si Poganaru, acesta din urma si-a impus trei membri in CA si nu a fost nimeni deranjat. Din pacate pentru unii, se mai schimba lucrurile...
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 16:23)
scopul deţinerilor incrucişate a fost atins. Ursache şi-a indeplinit misiunea cu succes. calificativ FB
4.3. Par corecte (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de Theraflu în data de 04.04.2017, 16:39)
Par corecte calculele acestea incrucisate. Cine a dat liber la achizitii incrucisate ?
4.4. nea Ciurezu l-a facut mat pe Herr Treichl (răspuns la opinia nr. 4.3)
(mesaj trimis de The Brute în data de 04.04.2017, 22:50)
fiindca acum ii cere sa rectifice bilanturile pe 2014, 2015 si 2016 :-)
5. Nu stiu, zic si eu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 12:12)
Citind articolul ma gandesc la cat de usor s-ar fi scapat de aceasta problema(pachetul BCR) daca s-ar fi vandut odata cu celelalte SIF-uri, la acelasi pret care a fost totusi unul de bun simt. Nu mai spun nimic despre participarea la majorarea de capital, o alta gramada de bani gestionata dintr-o ambitie de neinteles. Cineva s-a crezut mai destept...Desfiintatrea pragurilor de detinere sau ridicarea acestora la 15-20 de procente ar calma spiritele definitiv.Oricum micii actionari nu mai inteleg nimic...
5.1. Popoeului crestin si iertator care se uita la tele (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 12:34)
Zici tu si zic si eu:
Micilor actionari li se va spune odata mai tarziu intr-un reportaj din seria "Romanii bine furati”, cat de talentati au fost odata Viorel Hrebenciuc, Horia Ciorcila si altii, cu si fara dosar penal, in operatiunea lor de a nu fura doar statul, ci si „actionarul roman mititel”. Aceasta operatiune a fost mai anevoioasa se va spune, dar s-a incheiat cu succes. Cei care trebuiau sa fie aparati de catre ASF, adica micii actionari, beneficiari a 30% din averea poporului au ramas, majoritar, cu ochii in soare, iar ceilalti, concertati, cu prag, au ramas foarte bogati.
Sa fie primit si iertat popor crestin.
"
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2017, 15:40)
concertarea e asa pe fata incit si bursa.ro scrie un singur articol pentru doua adunari generale diferite...pentru asf insa e prea greu de procesat