Alegeri locale 2020. Declaraţiile celor mai importanţi politicieni  

J.P.
Politică / 27 septembrie 2020

Alegeri locale 2020. Declaraţiile celor mai importanţi politicieni  

Odată cu deschiderea secţiilor de votare, politicienii s-au prezentat, pe rând, să îşi exercite dreptul la vot. Majoritatea au spus că au votat pentru schimbare, încurajând participarea la alegeri.

Actualizare - 11.50: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a votat la Huşi "Cred că ziua de astăzi este o zi a schimbării"

 

Nalu Tătaru a declarat după vot: "Am votat pentru ce votez de 15 ani, de când sunt în Huşi, pentru schimbare, pentru altă mentalitate, pentru o altă evaluare a fiecăruia dintre noi a societăţii din Huşi. Trebuie schimbare, în contexul în care trebuie să avem grijă de copiii noştri, de părinţii noştri. Sunt foarte mulţi tineri din Huşi care sunt plecaţi şi aşteaptă momentul să revină acasă. Eu cred că momentul a venit şi administraţia locală, care până a cum a mers doar pe un interes personal, poate fi schimbată. Administraţia trebuie să lucreze în interesul comunităţii. Cred că ziua de astăzi este o zi a schimbării. Am văzut oamenii venind la secţiile de vot, este o animaţie în Huşi, mă bucur că toţi vor şi sunt gata să-şi schimbe destinul. Aştept de la oameni acel declic care să schimbe societatea, nu numai societatea din Huşi, ci şi cea din România. Eu cred că ziua de astăzi este ziua care va aşeza lucrurile"

 

Actualizare - 11.00: Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a votat "pro ceva", "Cred că o să ne aştepte patru ani destul de grei"

 

Acesta a spus jurnaliştilor: "Nu am votat contra cuiva, am votat pro ceva. Cred că o să ne aştepte patru ani destul de grei, să sperăm că în loc de alegeri o să ne ocupăm de ceea ce e important pentru oameni. În oraşe sărace, în comune, la sate unde nu sunt condiţii ca în Bucureşti mi-e teamă că am riscat"

 

Actualizare - 9:35 - Preşedintele României, Klaus Iohannis, a votat şi apoi a făcut un apel la cetăţeni pentru a se prezenta la vot "Azi ne alegem conducerile judeţelor"

 

Preşedinte Klaus Iohannis a votat la alegerile locale, iar cu această ocazie a făcut un apel la cetăţeni pentru a se prezenta la vot: "Azi ne alegem conducerile judeţelor. Întotdeauna când sunt alegeri e important să mergem la vot. Să nu lăsăm pe alţii să voteze în locul nostru. Azi e foarte important să ne uităm la candidaţi şi să îi alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim, dacă traficul e dirijat cum trebuie sau dacă spitalul funcţionează cum trebuie."

 

Actualizare - 9:15 - Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a votat la secţia de la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi", "Avem o şansă istorică"

 

Costel Alexe a venit la secţia de vot de la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi", la care este arondat. Cu această ocazie, el a declarat: "Avem o şansă istorică. Această echipă poate dezvolta oraşul Iaşi."

 

 

Actualizare 9:00 - Candidatul susţinut de PNL şi USR Plus la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a mers la vot însoţit de familie "Am votat cu sete"

 

Candidatul PNL şi USR PLUS a venit însoţit de familie şi a declarat: "Am votat cu sete, am votat să scoatem caracatiţa de interese şi neamuri din Primăria Bucureşti. Nu au fost ei în stare să rezolve apa caldă, nu mai vorbesc de trafic şi poluare. După alegeri, potenţialul de muncă şi creativitate al oraşului poate fi pus în slujba bucureştenilor, a celor care au nevoie de şcoli, în slujba persoanelor vârstnice care şi-au văzut copiii şi nepoţii plecând din oraş."

 

Actualizare - 8:49: Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a votat la secţia de la Şcoala Gimnazială Episcop Dionisie Romano, Buzău "Perioada umilinţei faţă de medici, copii şi părinţi a sfarsit în România"

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a votat la secţia de votare din Şcoala Gimnazială Episcop Dionisie Romano, Buzău. În faţa instituţiei, el a declarat: "Sunt convins că bucureştenii vor vota oamenii care au realizări şi nu fac promisiuni. Perioada umilinţei faţă de medici, copii şi părinţi a sfarsit în România"

 

 

Actualizare - 8:45: Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a votat şi i-a îndemnat pe toţi românii să meargă la vot "Îi invit pe toţi cetăţenii români să vină la vot"

 

Liderul PMP i-a îndemnat pe toţi românii să meargă la vot: "Îi invit pe toţi cetăţenii români să vină la vot, este mult mai grav să lipsim de la acest exerciţiu democratic, şi este mult mai grav să ne temem de virusul care poate bântui democraţia decât de pandemie"Am votat astăzi pentru experienţă, pentru competenţă, pentru mai multă transparenţă şi cred că, chiar dacă trecem printr-o perioadă foarte grea, trebuie să dăm dovadă de implicare şi să venim să votăm din convingere. Mi-aş dori foarte mult ca democraţia românească să nu mai sufere, exact aşa cum a suferit în această campanie şi este absolut esenţial să înţelegem că fiecare dintre noi are propria conştiinţă, are propriile convingeri. Am votat pentru oameni politici care au idealuri, nu interese de conjunctură", a spus Tomac, la ieşirea de la urne.

 

Actualizare - 8:40: Viceprim-ministrul Raluca Turcan, a votat în Sibiu, şi a declarat că în România există diferenţe uriaşe între comunităţi, iar unele au fost ţinute în sărăcie ca să poată fi manipulate mai uşor "Sunt comunităţi întregi care au fost ţinute în sărăcie"

 

În urma votului, Turcan a declarat: "Am votat încercând să ofer Sibiului şi judeţului oamenii potriviţi pentru un parcurs european şi cât mai prosper pentru fiecare locuitor. Sunt oamenii potrivitţi pentru Sibiul viitorului. Uitându-mă în ţară îmi dau seama că nu ne mai permitem experienţe. Sunt comunităţi întregi care au fost ţinute în sărăcie doar pentru ca oamenii aflaţi la decizie îi puteau manipula mai uşor. Acolo trebuie făcuta o schimbare. Extistă o diferenţă uriaţă între comunităţile din Romînia şi cei care au fost ţinuti în săracie să înţeleagă că se poate aducând oameni buni la decizie, să creeze condiţii mai bune şi să crească calitatea vieţii"

 

Actualizare - 8:27: Candidatul ALDE la Primăria Capitalei, Călin Popescu Tăriceanu, a votat "cu gândul la faptul că bucureştenii au trăit un sentiment de frustrate pentru că au fost înşelaţi în aşteptările lor"

 

Acesta a declarat: "Am votat cu gândul la faptul că bucureştenii au trăit un sentiment de frustrate pentru că au fost înşelaţi în aşteptările lor neexistând o dezbatere electorală directă între principalii candidaţi în aşa fel încât să putem fiecare să ne prezentăm propunerile pentru dezvoltarea marilor probleme cu care confruntă oraşului, mă refer la termoficare, la trafic, printre altele şi propunerile privind modernizarea şi dezvoltarea de perspectivă a oraşului în următorii 20 de ani. Sper ca cetăţenii să fi tras învăţămintele necesare şi să voteze pe cale de consecinţă", a declarat Tăriceanu după ce şi-a exprimat dreptul de vot.

 

Actualizare - 8:25: Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a votat pentru "cel mai digitalizat sector din Bucureşti"

 

Primarul sectorului 5 a declarat: "Am votat pentru cel mai sigur, cel mai sănătos, cel mai curat, cel mai educat şi cel mai digitalizat sector din Bucureşti. Vă îndemn pe toţi să veniţi la vot, este absolut sigur, e ca şi cum v-aţi duce la magazin sau la restaurant", a spus Florea.

 

Actualizare - 8:10: Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a votat cu gândul că "în următorii 4 ani cetăţenii o vor duce mult mai bine"

 

Întrebat de jurnalişti cu ce gânduri votează, acesta a spus: "Ce gânduri am? Gânduri că în următorii 4 ani cetăţenii o vor duce mult mai bine, deci există o continuitate, deci a fost mai greu în primul mandat, dar acum ştiu despre ce e vorba, va fi continuitate", a declarat acesta.

 

Actualizare - ora 8:00: Premierul Ludovic Orban a aşteptat 30 de minute la vot "am votat pentru oamenii care garantează că pot îmbunătăţi viaţa oamenilor în comunităţile locale"

 

Orban a spus că a votat "pentru oamenii care garantează că pot îmbunătăţi viaţa oamenilor în comunităţile locale, pentru candidaţi care au proiecte. De votul fiecăruia depinde cât de bine va fi administrată comunitatea locală".

El a spus că a stat 30 de minute şi asta se întâmplă pentru că sunt nişte reguli de protecţie a sănătăţii care sunt necesare pentru a diminua riscurile.

 

Actualizare - ora 7:15: Candidat la Primăria Sectorului 3, Aurelian Bădulescustir a votat şi a îndemnat ulterior oamenii să facă la fel "Oamenii să vină la vot"

 

El a declarat: "Oamenii să vină la vot, să nu se îngrămădească, este timp, toţi vor putea să voteze în condiţii de siguranţă. Oameni trebuie să înţeleagă că trebuie să iasă la vot", a transmis el.

 

Actualizare - ora 7:01: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a votat "cu gândul la toţi copiii, tinerii şi adulţii din Bucureşti, la bunicii noştri"

 

Gabriela Firea a fost primul alegător care a votat la secţia amenajată la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa, unde a spus: "Am votat cu gândul la toţi copiii, tinerii şi adulţii din Bucureşti, la bunicii noştri".

 

Actualizare - ora 7:00: Secţiile de votare s-au deschis

 

Secţiile de votare se deschid în toată ţara la ora 7:00. Aici veţi afla cele mai importante informaţii despre scrutinul de azi.

 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb