ALEGERI LOCALE/ DUPĂ NUMĂRAREA A PESTE 60% DIN VOTURI, Gabriela Firea este noul primar al Capitalei

Ziarul BURSA #Politică / 6 iunie 2016

Gabriela Vrânceanu Firea

Gabriela Vrânceanu Firea

Rezultate parţiale BEC la primării, la nivel naţional: PSD 37,47%, PNL 32,98%, ALDE 5,56%

Rezultate parţiale BEC pentru Primăria Capitalei: Firea 43,53%, Nicuşor Dan 29,76%, Predoiu 11,32%

----------

Actualizare 20:22 Rezultate parţiale BEC la primării, la nivel naţional: PSD 37,47%, PNL 32,98%, ALDE 5,56%

PSD a obţinut 37,47% din voturile exprimate în ţară pentru primari, PNL 32,98%, ALDE 5,56%, independenţii 5,05%, UDMR 4,61%, a anunţat în această seară Biroul Electoral Central (BEC) după centralizarea a 94,63% dintre voturi.

La Primăria Capitalei, PSD prin Gabriela Firea a obţinut 43,53% din voturile valabil exprimate la alegerile locale de duminică, Nicuşor Dan (USB) 29,76%, Predoiu (PNL) 11,32%, după numărarea a 62,53% din voturi, în vreme ce pentru CGMB procentele centralizate sunt: PSD-UNPR 40,94%, USB - 24,45%, PNL - 13,30%, PMP 6,87%, ALDE 6,35%.

În ceea ce priveşte consiliile locale, la nivel naţional, BEC a mai anunţat că PSD a obţinut 35,84% dintre voturile exprimate în ţară, PNL 31,06%, ALDE 6,63%, UDMR 5,8%, PMP 3,89%.

(S.A.)

----------

Actualizare 19:58 Vasile Blaga: "Recunoaştem, am pierdut puncte şi primării importante, după aplicarea criteriilor de integritate"

PNL a pierdut "puncte şi primării importante" la alegeri, în urma aplicării criteriilor de integritate, dar, dacă îşi vor rezolva problemele cu legea, cei care au câştigat aceste primării nefiind susţinuţi de partid vor putea reveni, a afirmat astăzi Vasile Blaga.

"Noi ne-am asumat problemele de integritate, dânşii trebuie să-şi rezolve problemele cu legea, dacă şi le rezolvă şi vor dori să intre în partid nicio problemă, chiar dacă, recunoaştem, am pierdut puncte şi primării importante. Nu poţi să aplici criterii de integritate numai la alegerile locale, vin alegerile generale, aceleaşi criterii vor fi aplicate listelor", a precizat Blaga, potrivit unor surse din media.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că regretă că discursul anticorupţie pare să fi fost invalidat în multe locuri din ţara noastră.

"Ne-am asumat un risc şi am spus de anul trecut când reforma în PNL s-a făcut. În mare parte ne-am atins obiectivele, însă îmi pun aceste semne de întrebare şi eu şi colegii mei: unde am greşit, unde nu am comunicat suficient de bine sau ce a înţeles electoratul din toată această discuţie referitoare la integritate dacă multe candidaturi la nivel naţional cu probleme au fost votate de electorat", a declarat Gorghiu.

(S.A.)

----------

Actualizare 19:18 Gorghiu: Liberalii au spus că rezultatul obţinut este unul bun, nu e momentul de mişcări intempestive sau de Congres

Alina Gorghiu a declarat, astăzi, că liberalii consideră că rezultatul obţinut la alegeri este unul bun şi că nu este momentul de "mişcări intempestive" sau de organizarea unui Congres, informează unele surse din presă.

Întrebată dacă au existat voci în PNL care să ceară demisia copreşedinţilor, Gorghiu a răspuns că atât ea cât şi Vasile Blaga au stat întotdeauna la dispoziţia partidului şi că "nimeni nu ţine de scaun", dar nici nu demisionează când nu este cazul.

"Am vorbit şi eu şi Vasile Blaga cu toţi. Şi eu şi Vasile Blaga, în calitate de lideri ai acestui partid, am stat întotdeauna la dispoziţia colegilor noştri şi la dispoziţia partidului, indiferent de situaţie. Însă, toţi cu care am vorbit au spus acelaşi lucru: rezultatul obţinut este unul bun, nu e momentul de mişcări intempestive, nu este cazul să facem un Congres, dar analiza o vom face în BPN. Ce trebuie să ştiţi este că nimeni nu se ţine de niciun scaun din partidul ăsta, dar nimeni nu demisionează când nu este cazul", a declarat Gorghiu.

Ea a arătat că a fost "pe punctul" de a-şi depune mandatul, dar a considerat că nu poate fi judecată poziţia unui preşedinte de partid în funcţie de o filială.

"Au fost mai multe momente ( în care a fost pe punctul de a-şi depune mandatul -n.r), nu numai aseară. Rezultatul pe Bucureşti pe mine m-a dezamăgit profund şi cred că responsabilitatea este comună, nu aparţine numai lui Cătălin Predoiu sau doar organizaţiei Bucureşti. Sunt nişte decizii pe care PNL le-a luat şi va trebuit să le reevalueze.(...) Eu nu sunt lider la Bucureşti, sunt liderul PNL şi analiza corectă trebuia să o facem ţinând cont de rezultatele la nivel naţional. Nu poţi să judeci poziţia unui preşedinte de partid în funcţie de un judeţ sau de o filială. Îmi asum întreaga responsabilitate a eşecului pe Bucureşti şi cred că de mâine trebuie făcute sau luate o grămadă de măsuri", a mai menţionat Gorghiu.

Ea a mai spus că analiza în BPN de miercuri se va face "de la filială, la filială" şi "de la om, la om", dar se îndoieşte că vor fi "sacrificări de filiale de dragul de a fi sacrificat cineva".

"Cei care au candidat şi au pierdut îi veţi regăsi în conducerea partidului, în alegerile parlamentare, oamenii aceia chiar dacă au pierdut au câştigat încrederea unei părţi consistente a electoratului unde au candidat. Cât despre filiale, vom face discuţie de la filială la filială. În general, atunci când ai un rezultat peste obiectivul pe care ţi l-ai propus este foarte greu să-şi asumi nişte decapitări în masă, aşa cum doresc unii şi alţii din afara partidului. În partid, rezultatul va fi analizat, dar mă îndoiesc că vor fi sacrificări de filiale doar de dragul de a fi sacrificat cineva", a precizat copreşedintele PNL.

Ea a mai spus că preşedintele Iohannis nu are niciun fel de implicarea în PNL şi că poziţionarea liberalilor faţă de cât de performantă este activitatea guvernului Cioloş va fi făcută în cadrul BPN, conform aceloraşi surse.

(M.I.)

-------

Actualizare 18:38 Tăriceanu: "Suntem în măsură să formăm majoritatea în consiliile judeţene cu PSD+UNPR în 27 de judeţe"

ALDE este în măsură să formeze majorităţi în consiliile judeţene cu PSD+UNPR în 27 de judeţe, a anunţat astăzi copreşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, care s-a arătat mulţumit de scorul obţinut la alegerile locale.

"Trebuie să ţinem cont că ALDE este un partid înfiinţat în urmă cu doar 10 luni şi, prin urmare, există un deficit organizatoric care s-a resimţit în rezultatul unora dintre judeţe. Dar ceea ce este important este bilanţul global şi acesta l-am făcut şi noi, dar şi împreună cu colegii de la PSD şi suntem în măsură ca în momentul de faţă în 27 de judeţe să formăm împreună majorităţile în consiliile judeţene. Sunt, de fapt, 14 judeţe în care PSD-ul are singur majoritatea, dar ne-am înţeles să intrăm în această majoritate lărgită, sunt 11 judeţe unde PSD-ul cu noi va face majoritate şi câteva judeţe unde stăm să vedem cum putem să alcătuim majorităţile pentru că ne mai trebuie consilieri în afară de cele două formaţiuni - PSD şi ALDE şi, în felul acesta, cred că reuşim să marcăm rezultatele pe care le-am obţinut în bună parte din judeţele ţării, inclusiv la Bucureşti. Noi am făcut o înţelegere politică pe care şi eu şi colegii mei din ALDE, din PSD înţelegem să ne-o respectăm", a declarat Tăriceanu, la sediul central al PSD.

Întrebat dacă ALDE va avea vreun post de preşedinte de consiliu judeţean, liderul ALDE a spus: "Având în vedere că avem câteva judeţe în care sunt rezultate bune, dar nu suficient de bune încât să avem noi, să zicem, primul loc în opţiunea electoratului, mai degrabă o să obţinem posturi în conformitate, proporţional cu ponderea pe care o avem".

În ceea ce priveşte o moţiune de cenzură, Tăriceanu a afirmat că este uşor de dat jos un Guvern, dar important este ce se întâmplă după.

"Am fost insistent în a spune că avem o mare responsabilitate pe care o cântărim atent şi domnul Dragnea şi eu şi colegii noştri. E uşor de dat jos un Guvern, e cel mai simplu - important e ce se întâmplă după. Şi, de aceea, încă nu am luat o hotărâre. O să stăm să cântărim foarte bine. În acest moment însă suntem concentraţi pe stabilirea direcţiei pe care vom merge în toate judeţe din ţară, în aşa fel încât cât mai repede, după ce se face validarea mandatelor, să putem alcătui majorităţile în consiliile judeţene şi municipale, să asigurăm guvernarea locală, oamenii aşteaptă foarte mult ca proiectele care sunt întârziate să fie demarate", a adăugat el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, la rândul său, că există 27 de judeţe unde Alianţa PSD+UNPR va face majorităţi cu ALDE, respectiv la Bucureşti şi la sectoare.

"Mâine vom avea CExN şi ALDE convocarea unei structuri de conducere şi, în zilele următoare, operaţionalizăm aceste negocieri. Nu cere nimeni posturi, doar le aşezăm, astfel încât să putem pune în practică proiectele. În toate judeţele unde PSD-ul are majoritate singur, ALDE va primi un post de vicepreşedinte, chiar dacă noi facem majoritate singuri şi, bineînţeles, şi în judeţele unde facem împreună. Asta înseamnă colaborare şi constituirea unei majorităţi. (...) Până la urmă, o înţelegere e bazată pe caracterul celor care o fac", a spus Dragnea.

Întrebat dacă a discutat cu liderii ALDE despre o alianţă pentru alegerile parlamentare, preşedintele PSD a arătat că este timp pentru aşa ceva. "Le luăm pe rând, că avem timp. Acum ne concentrăm doar pe constituirea majorităţilor din judeţe şi din consiliile locale din ţară", a explicat el.

(M.I.)

--------

Actualizare 18:13 Gorghiu, despre scorul PNL la alegerile din Bucureşti: "Este dezamăgitor"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, astăzi, că scorul obţinut la Bucureşti este "dezamăgitor", dar a adăugat că niciun alt candidat din interiorul partidului nu ar fi putut să obţină un scor mai bun decât cel al lui Cătălin Predoiu.

"Este limpede pentru toată lumea că la Bucureşti scorul este dezamăgitor. Însă analiza de miercuri din Biroul Politic Naţional şi analizele ulterioare pe care le vom face vor arăta nişte concluzii şi nişte paşi pe care PNL îi va face ca să recuperăm un electorat de dreapta. (...) Vreau să-i mulţumesc şi eu lui Cătălin Predoiu. A fost o campanie intensă, energică şi a prezentat un program coerent, după părerea mea, un program extraordinar de bun care poate fi folosit de oricare dintre consilieri pentru a promova proiecte bune pentru Capitală", a afirmat Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că niciun alt candidat din interiorul partidului nu ar fi obţinut un scor mai bun ca Predoiu.

"Niciun alt candidat din interiorul PNL nu cred că ar fi obţinut un scor mai bun ca domnul Predoiu. Asta pentru a închide orice scenariu şi discuţie că am auzit că există genul acesta de discuţie şi preocupare. În ceea ce priveşte restul de candidaţi, daţi-mi voie să-i felicit pentru că sunt foarte mulţi tineri care au pierdut mai mult decât onorabil, unii dintre ei au pierdut la câteva zeci de voturi. (...) Sunt oameni tineri cărora le garantăm că vor face parte din garnitura de lideri şi pe viitor", a completat Gorghiu.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, la rândul său, că scorul obţinut la Bucureşti nu este pe departe ceea ce şi-ar fi dorit partidul, adăugând că demisia lui Cătălin Predoiu de la şefia organizaţiei din Capitală este gestul acestuia şi va fi acceptată.

"Demisia lui Cătălin Predoiu este gestul domniei sale, este o decizie a domniei sale şi singur am acceptat-o. Şi eu la un moment dat am candidat pentru Bucureşti şi am pierdut şi am fost în această situaţie. Predoiu va rămâne membru de bază al partidului, este prim-vicepreşedinte şi, după o perioadă de odihnă de câteva zile, sunt absolut convins că va reveni în linia întâi a partidului", a adăugat Blaga.

(M.I.)

--------

Actualizare 18:06 Dragnea: "PSD are posibilitatea să propună un prim-ministru politic; nu vom face alianţă cu PNL"

PSD are posiblitatea să propună propriul premier politic şi nu va face niciodată alianţă cu PNL, a afirmat astăzi liderul social-democrat, Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.

"Vă garantez că PSD are posibilitatea să propună un prim-ministru care să formeze un guvern cel puţin la fel de bun ca guvernul care şi-a încheiat mandatul astă toamnă. Eu iau în calcul să câştigăm alegerile parlamentare. (...) Atunci când vom avea legitimitatea dată de votul cetăţenilor, care nu va mai putea fi contestată, vom face o propunere de prim-ministru", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă George Maior ar fi o astfel de posibilitate, Dragnea a negat.

"M-am întâlnit cu George Maior, bănuiesc că nu are nicio problemă dacă confirm că m-am văzut cu dumnealui, am avut o discuţie de 15 - 20 de minute. Totuşi, ne ştim de foarte mult timp. E un om pe care eu îl apreciez şi îl respect foarte mult. Cred că a uitat să-mi spună de dorinţa asta. Vă pot spune că nici nu e în intenţia PSD să facă aşa ceva. PSD are suficientă resursă umană să poată să propună un prim-ministru politic şi care poate să facă un guvern politic. Am văzut şi eu o declaraţie a unui domn consilier prezidenţial - Laurenţiu Ştefan - care visa la o coaliţie PSD - PNL cu premier tehnocrat, eventual chiar domnul Cioloş. O să rămână această idee în laboratorul lor de la Cotroceni. Realitatea va fi alta după parlamentare. Nu vom face alianţă cu PNL. Niciodată", a precizat Dragnea.

În ceea ce priveşte depunerea unei moţiuni de cenzură, preşedintele PSD a reafirmat că răspunderea îi aparţine.

"Răspunderea pentru acest gest (depunerea unei moţiuni de cenzură - n.r.) este răspunderea mea. Eu îmi pot asuma sau nu această răspundere, este în primul rând un gest care poate sau care va avea efecte importante pentru toată ţara şi, în secundar, poate avea efecte şi pentru partid. (...) Voi cumpăni foarte bine, mă voi gândi foarte bine, mă voi consulta cu oamenii cu care m-am consultat în general şi cu care am reuşit să nu iau decizii proaste, chiar dacă la vremea respectivă au fost controversate, au fost criticate mai mult sau mai puţin public, mai mult sau mai puţin direct. (...) Sigur că e tentant să spun că mâine vom depune moţiune de cenzură. Nu voi face lucrul acesta decât în momentul în care din analiza mea va reieşi că este cel mai bun lucru pentru România astăzi. (...) În aceste zile ne concentrăm pe discuţiile pentru majorităţi", a adăugat preşedintele PSD.

Totodată, Liviu Dragnea a avut un avertisment pentru unii colegi care susţin moţiunea: "Câteodată îmi mai permit să nu urmez sfaturile unor oameni politici. Atâta timp cât răspunderea e a mea, voi merge după gândurile mele. Eu cred că toţi colegii mei din partid să înţeleagă apelul meu, pe care îl fac astăzi: să înceteze să mai facă asemenea afirmaţii în public şi să le discutăm în partid. E un sfat prietenesc pe care îl dau tuturor colegilor care au, repet, intenţii de bună-credinţă, dar decizia finală e la mine şi o vom lua în urma unor discuţii în partid", a spus Dragnea.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:34 Dragnea: "Nu mă interesează foarte mult atitudinea preşedintelui Iohannis în legătură cu aceste alegeri locale"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că nu îl interesează prea mult atitudinea şefului statului faţă de alegerile locale din 5 iunie, dar ceea ce i s-a părut curios a fost faptul că acesta a stat foarte mult în cabina de vot.

"Nu sunt un mare specialist în analiza domnului Iohannis. Unii sunt supăraţi (liberalii, n.r.) că nu i-a susţinut mai mult, alţii sunt supăraţi că s-a implicat mai mult şi din cauza asta au fost taxaţi de români, în special de bucureşteni. Doar ce mi s-a părut mie curios, şi am văzut că şi alţi oameni au fost curioşi, mi s-a părut că a stat foarte mult în cabina de vot când a votat. Am vorbit cu mai mulţi oameni şi unii aveau o părere că ar fi încercat să modifice candidaţii chiar atunci - să-l pună pe Buşoi în locul lui Predoiu - că de aia a stat foarte mult în cabina de vot. Sincer, cu destul respect spun: nu ne interesează lucrul acesta, nu mă interesează foarte mult atitudinea preşedintelui Iohannis în legătură cu aceste alegeri locale. Ce fac dumnealor în interior - dl Iohannis cu PNL, ce face PNL - e problema lor. Dacă vor înţelege acest semnal pe care l-au primit de la aceste alegeri locale înseamnă că mai au o şansă politică. Dacă nu vor înţelege, înseamnă că îşi vor continua acest parcurs glorios. PSD are posiblitatea să aibă un prim-ministru politic şi nu va face niciodată alianţă cu PNL", a spus Liviu Dragnea astăzi, într-o conferinţă de presă.

(S.A.)

---------

Actualizare 17:23 Rezultate parţiale BEC în ţară: PSD 39,17%, PNL 32,94%, ALDE 5,47%

PSD a obţinut 39,17% din voturile exprimate în ţară pentru primari, PNL 32,94%, ALDE 5,47%, independenţii 5,18%, iar UDMR 4,35%, a anunţat astăzi Biroul Electoral Central (BEC) după centralizarea a 87,47% dintre voturi.

În ceea ce priveşte voturile pentru Primăria Capitalei, PSD a obţinut 43,96%, USB 29,15%, PNL 10,93%, PMP 6,40%, ALDE 2,94%, după numărarea a 507 secţii din cele 1252, în vreme ce pentru CGMB procentele centralizate sunt: PSD 41,51%, USB 24,27%, PNL 12,86%, PMP 6,92%, ALDE 6,15%.

Gabriela Firea a obţinut 91.671 voturi, potrivit raportărilor BEC făcute până astăzi, la ora 16:00. Ea este urmată de Nicuşor Dan, care înregistrează 60.792 voturi, în timp ce Cătălin Predoiu a avut 22.796 voturi. Robert Turcescu (PMP) a avut 13.355 voturi, iar candidatul ALDE, Daniel Barbu, a contabilizat 6.143 voturi.

BEC a mai anunţat că, pentru consiliile locale, PSD a obţinut 37,39% dintre voturile exprimate în ţară, PNL 31,29%, ALDE 6,32%, UDMR 5,54%, iar PMP 3,85%, după centralizarea a 87,47% dintre voturi.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:15 Social-democraţii se reunesc marţi în Comitetul Executiv Naţional

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat astăzi că social-democraţii urmează să se reunească marţi pentru a discuta despre formarea majorităţilor ca urmare a rezultatelor alegerilor locale.

"Mâine avem Comitet Executiv Naţional, pentru a discuta strict despre formarea majorităţilor. Mâine vom avea, sperăm, rezultatul de la toate localităţile din ţară. Din informaţiile parţiale pe care le avem până acum, PSD are un număr de primării mai mare decât numărul de primării cu care a intrat în aceste alegeri", a declarat Dragnea, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, este pentru prima dată când un partid politic, după Revoluţie, "câştigă tot" la Bucureşti - şi Primăria Generală a Capitalei, şi primăriile de sector.

"Asta înseamnă pentru noi toţi, şi pentru mine ca preşedinte al partidului, şi pentru primari, o responsabilitate uriaşă. Aşa cum le-am spus şi eu, sunt şi ei conştienţi că această încredere acordată ieri de bucureşteni nu este un CEC în alb. Este o echipă de la care bucureştenii aşteaptă rezultate imediate, aşteaptă ca programele pe care colegii mei le-au prezentat în campanie să fie puse în aplicare şi au, de asemenea, toată susţinerea mea şi a întregului partid pentru ca Bucureştiul să devină o capitală aşa cum ne dorim cu toţii", a adăugat Dragnea.

În ceea ce priveşte votul politic din Bucureşti, Dragnea a arătat că Alianţa PSD+UNPR are 24 de mandate, ALDE are 4 mandate, existând deci posibilitatea unei majorităţi în Consiliul General.

"La sectoarele 2, 3, 5 şi 6, PSD poate face majoritate doar cu ALDE şi UNPR, la sectoarele 1 şi 4 aşteptăm numărătoarea finală, pentru că şi aici avem speranţă să facem majoritate doar cu ALDE. În restul ţării, pentru consiliile judeţene, în 14 judeţe din România PSD are majoritate singur şi va putea pune preşedinţii de CJ-uri. În alte 11 judeţe putem face majoritate doar cu ALDE. În încă două judeţe putem face majoritate PSD - ALDE - UNPR. În schimb, mai sunt 3 sau 4 judeţe unde vom începe negocierile de mâine, unde avem şanse ca PSD să formeze majoritate împreună cu alte partide, cu excepţia PNL şi PMP. În ceea ce priveşte reşedinţele de judeţ, PSD a câştigat 19, din care 6 reşedinţe de judeţ sunt noi, nu am avut primari aici. De asemenea, am pierdut 3 reşedinţe de judeţ pe care le-am avut", a precizat preşedintele PSD.

(G.F.)

------------

Actualizare 16:36 Vasile Blaga: "PNL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor după 1990"

PNL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor după 1990, a afirmat astăzi copreşedintele partidului, Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că rezultatul scrutinului arată cât de corectă a fost decizia fuziunii.

"PNL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor al lui după 1990. (...). Le mulţumesc celor care au avut încredere în PNL, dar şi candidaţilor", a afirmat Blaga.

El a spus că, după numărătoarea făcută de 91% din organizaţii, PNL a obţinut 31% la votul politic la consilii judeţene şi peste 1.000 de mandate de primar.

"Am reuşit să reconstruim dreapta. Nu a fost uşor, infirmând toate pronosticurile celor care nu aveau încredere", a susţinut Blaga.

În privinţa alegerilor din Bucureşti, el le-a mulţumit lui Cătălin Predoiu şi celorlalţi candidaţi pentru că au avut programe şi soluţii "serioase".

La rândul său, Alina Gorghiu a afirmat astăzi că rezultatul obţinut la alegerile locale arată că PNL şi-a îndeplinit obiectivul propus.

"Îi fericit pe toţi primarii PNL care au reuşit să câştige mandate şi le mulţumesc tuturor celor care au participat la vot. (...) Scorul partidului este undeva la peste 30% în privinţa opţiunilor totale ale alegătorilor. Este un obiectiv pe care PNL şi l-a propus şi l-a îndeplinit. Este un scor într-adevăr fără precedent după 1990 încoace, este cel mai bun scor al PNL, dar asta nu înseamnă că suntem mulţumiţi. Se putea şi mai bine în aceste alegeri locale, sunt filiale unde se putea şi mai bine, sunt filiale unde a mers foarte bine, dar analiza o vom face la Biroul Politic Naţional de miercuri", a adăugat Gorghiu.

Aceasta a precizat că PNL a obţinut mult mai mulţi primari decât cei cu care a intrat în această campanie electorală. "Aveam 750, după cum ştiţi, astăzi avem mai bine de 1.000 de primari. Numărul de mandate obţinut în condiţiile ordonanţei traseiştilor, toate acestea sunt dovada că PNL la aceste alegeri locale a performant la nivel naţional", a arătat liderul PNL.

Potrivit acesteia, toată lumea poate să tragă concluzia "evidentă" că la nivel naţional există două mari forţe politice care se confruntă inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare - PNL şi PSD.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:29 Clotilde Armand: "Apariţia unei îndoieli privind numărarea voturilor aruncă o lumină negativă asupra imaginii ţării"

Simpla apariţie a unei îndoieli asupra corectitudinii procesului de numărare a voturilor aruncă o lumină negativă asupra imaginii ţării, a afirmat astăzi candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand.

"Le sunt profund recunoscătoare celor care s-au mobilizat pentru a ne susţine şi care mi-au transmis mesajele lor. Cele mai multe dintre aceste mesaje conţin comentarii cu privire la răsturnarea scorului în favoarea domnului Dan Tudorache în timpul nopţii, după ce rezultatele parţiale anunţate de BEC la ora 24,00 erau în favoarea candidaturii mele. Această răsturnare de situaţie aruncă o îndoială asupra corectitudinii procesului de numărare şi înregistrare a voturilor în secţiile de votare. Simpla apariţie a unei asemenea îndoieli, după 26 de ani de la demararea procesului democratic în România, aruncă o lumină negativă asupra imaginii ţării. Sunt convinsă că Biroul Electoral Central îşi va îndeplini atribuţiile. Cred că în România anului 2016 sunt depăşite metodele de presiune şi fraudare electorală", a scris aceasta, pe Facebook.

Nicuşor Dan a susţinut anterior că în secţiile de votare în care Uniunea a avut observatori Clotilde Armand a câştigat, dar a pierdut în celelalte.

"Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi/secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi/secţie în defavoarea noastră)", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Clotilde Armand a precizat, în această dimineaţă, că USB nu a avut observatori în toate secţiile de votare din sectorul 1 şi că ea nu a putut să intre în două dintre secţii, unde însă numărătoarea voturilor era deja pe sfârşite.

(S.A.)

----------

Actualizare 16:06 Rezultatele parţiale îl confirmă pe Cătălin Cherecheş pentru un nou mandat la Baia Mare

Biroul Electoral Judeţean Maramureş, care a centralizat voturile din majoritatea secţiilor din municipiul Baia Mare, a anunţat că actualul primar Cătălin Cherecheş a obţinut un procent de 70,14% din totalul sufragiilor.

Aflat în arest preventiv preventiv pentru luare de mită, Cherecheş a candidat pe listele Coaliţiei pentru Baia Mare, formată din UNPR, PNŢCD şi Forumul Democrat German şi, potrivit datelor parţiale, a obţinut un nou mandat de primar.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:57 Predoiu, despre demisia sa: "Un act făcut pe bune"

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al PNL a afirmat astăzi că nu va reveni asupra deciziei de a demisiona de la şefia filialei Bucureşti şi a mai spus că nu este în măsură să judece dacă şi alţi lideri ai partidului ar trebui să plece.

Întrebat dacă şi alte persoane ar mai trebui să îşi dea demisia, Predoiu a spus că nu este în măsură să facă judecăţi de valoare şi că astfel de lucruri se vor discuta în BPN.

"Nu sunt în măsură să fac eu judecăţi de valoare. Avem miercuri un BPN şi acolo se discută astfel de lucruri. (...) Nu un singur om evaluează performanţa altora, ci într-un partid serios aşa cum PNL este, o astfel de analiză se face în forurile de conducere ale partidului, oricât de insipidă vi s-ar părea această declaraţie. Aşa sunt principiile insipide. Regula asta este. Că unul sau altul ia o decizie individuală şi face o autoevaluare. Este o altă poveste şi are acest drept, drept de care eu am uzat. Dar discuţiile per ansamblu vor avea loc miercuri la BPN", a precizat Predoiu.

Întrebat dacă este de părere că preşedintele Klaus Iohannis are o vină în ceea ce priveşte eşecul PNL la alegerile locale, Predoiu a afirmat că nu dă vina pe alţii şi "ce ai de făcut îţi faci tu singur".

"Asta a fost încercarea şi provocarea noastră", a mai spus Predoiu.

Predoiu a mai precizat că dintre colegii săi de la Bucureşti, doar Dan Cristian Popescu şi-a mai anunţat demisia.

"La ora asta, din câte am văzut în afară de depunerea manadatului meu, domnul Dan Cristian Popescu a depus mandatul de prim-vicepeşedinte al organizaţiei Sector 2. Este o demisie, nu este sub condiţie, nu este în aşteptare. Este o demisie formală", a declarat prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a afirmat că nu va reveni asupra gestului său de a demisiona de la şefia PNL Bucureşti, dacă i se va cere să facă acest lucru afirmând că este "un act făcut pe bune".

Predoiu a afirmat că au fost colegi care i-au cerut să rămână în funcţie, însă, i-a refuzat.

"Mai mulţi colegi mi-au cerut să rămân. (...) Copreşedinţii m-au invitat să reflectez serios la această decizie. În politică trebuie să impunem nişte standarde în orice împrejurare. Aşa simt că trebuie să fac", a precizat Predoiu.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:42 Gabriela Firea, după ce Pandele a obţinut un nou mandat la Voluntari: "Îi voi cere sfatul"

Gabriela Firea a afirmat astăzi că îi va cere sfatul soţului ei, Florentin Pandele, care a obţinut, la rândul său, al cincilea mandat la Voluntari, precizând că pentru ei ca familie "va fi mai dificil", pentru că vor fi ocupaţi.

"A câştigat şi soţul meu şi îl felicit. Pentru noi ca familie va fi mai dificil, pentru că vom fi ocupaţi. Eu şi echipa mea de consilieri generali vom avea o muncă dificilă şi grea, dar în mod sigur încununată de succes", a declarat Firea.

Întrebată dacă îi va cere soţului ei sfaturi, Gabriela Firea a spus că se consideră un om pregătit şi care cunoaşte legislaţia, dar "voi cere sfatul tuturor celor care cred că pot să mă ajute să iau o decizie bună, fie că e vorba de soţul meu sau de primarii de sector ".

Gabriela Firea a obţinut, potrivit datelor provizorii, 45,5% din voturile valabil exprimate în Bucureşti.

La Voluntari, Florentin Pandele a reuşit să câştige cel de-al cincilea mandat de primar, după ce a candidat ca independent. Potrivit datelor provizorii BEC, Florentin Pandele a obţinut 67% din voturi.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:01 Dragnea: "Votul pentru Bucureşti nu este un cec în alb; vom face majoritate cu UNPR şi ALDE la CGMB"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că este pentru prima oară de la Revoluţie când un partid câştigă Primăria Capitalei şi primăriile de sector, iar la Consiliul General partidul pe care îl conduce va avea majoritatea cu UNPR şi ALDE.

Dragnea a mai spus că echipa Gabrielei Firea este conştientă că votul pe care l-au obţinut presupune o "responsabilitate uriaşă" şi că nu este "un cec în alb".

Acesta a precizat că social-democraţii se vor reuni mâine în şedinţa Comitetului Executiv al partidului pentru a discuta despre formarea majorităţilor în consiliile judeţene.

Liviu Dragnea a mai spus, despre rezultatul votului pentru Consiliul General, că PSD-UNPR au 24 mandate, ALDE 4 mandate, astfel încât "avem posibilitatea să putem face majoritatea în CGMB, avem un mandat în plus faţă de majoritatea necesară".

(S.A.)

----------

Actualizare 14:40 Clotilde Armand: "Aşteptăm rezultatele finale, sunt dezamăgită de ce s-a întâmplat azi noapte"

Clotilde Armand, care a candidat la Primăria Sectorului 1 susţinută de USB şi clasată pe locul doi, la o diferenţă mică faţă de candidatul PSD, a afirmat în această dimineaţă că este dezămăgită de ce s-a întâmplat, însă că aşteaptă rezultatele finale.

"Pentru prima dată de câteva zile mă duc la birou, trebuie să văd un pic cum stau lucruile, este criză la birou. Aşteptăm rezultatele finale. Sunt dezamăgită de ce s-a întâmplat azi noapte, e clar. Probabil că trebuia să fie o diferenţă de 5% ca să câştig, dar aşteptăm rezultatele finale. Sunt foarte obosită, trebuie să aveţi un pic de răbdare cu mine", a spus Armand, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Clotilde Armand a precizat că a fost în mai multe secţii de votare, însă în mai puţine din Sectorul 1, considerând că aceasta a fost o greşeală a sa, subliniind că "a luptat până la capăt".

"Nimic nu va fi ca înainte, este clar. A fost o mobilizare, trebuia să fie şi mai mare. Ne vom aduna, ne trebuie un pic de timp, de câteva nopţi nu prea am dormit. Ne vom aduna şi vom reveni cu o strategie, toţi cetăţenii va trebui să ne implicăm", a mai spus Armand.

Clotilde Armand, candidatul USB, a obţinut 28,7% din voturi, potrivit datelor provizorii BEC, comunicate astăzi, fiind depăşită de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care a fost votat de 31,1% dintre alegători.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:36 Predoiu: "Dacă se vor confirma rezultatele, îmi depun mandatul de preşedinte al filialei PNL Bucureşti"

Candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a afirmat, aseară, după prezentarea exit-poll-urilor care îl situează pe a treia poziţie, că dacă se vor confirma aceste rezultate, îşi depune mandatul de preşedinte al filialei PNL Bucureşti.

"Doresc să informez atât colegii de partid, cât şi cetăţenii Capitalei, suporterii mei, că înţeleg să fac un act de responsabilitate şi, dacă mâine dimineaţă când se va finaliza numărătoarea voturilor, se vor confirma rezultatele anunţate în această seară de televiziuni, de către casele de sondare a opiniei publice, îmi depun mandatul de preşedinte al filialei PNL Bucureşti", a declarat Predoiu.

El a precizat că va face acest gest "cu fruntea în sus, dar cu foarte mult regret în suflet".

Candidatul PNL a mai spus că liberalii şi-au dorit mult să câştige aceste alegeri şi au făcut "tot ce este omeneşte posibil" pentru a depăşi "handicapul" cu care au plecat la drum.

"Am ştiut că ne confruntăm cu o dezamăgire generală, dar nu am risipit nicio clipă, am folosit toată energia pentru a explica că PNL a înţeles greşelile trecutului, (...) că am început o reformă în partid", a adăugat el.

(S.A.)

-----------

Actualizare 12:10 Balotaj înregistrat într-o comună din Buzău, se va organiza turul doi al alegerilor locale

Alegerile din localitatea Vîlcelele, judeţul Buzău, se vor relua peste două săptămâni, după ce primii doi candidaţi, de la UNPR şi PSD, au obţinut un număr egal de voturi, potrivit informaţiilor centralizate de Biroul Electoral Judeţean Buzău, potrivit unor surse din presă.

Candidaţii Bărăganu Liviu - UNPR şi Dumitru Spiţă - PSD au obţinut la alegerile locale de duminică un număr egal de voturi - 394, motiv pentru care alegerile vor fi reluate doar cu aceşti doi candidaţi pentru desemnarea viitorului primar al localităţii.

O situaţie similară s-a petrecut şi în comuna Şag din judeţul Timiş, unde atât candidatul PSD la primărie, Flavius Roşu, cât şi cel al PNL, Daniel Precup, au obţinut acelaşi număr de voturi.

Al doilea tur al alegerilor locale va fi organizat pe data de 19 iunie.

----------

Actualizare 12:05 BEC, rezultate parţiale pe Bucureşti: PSD 42,79%, USB 29,7%, PNL 11,21

La votul pentru Primăria Generală PSD a obţinut 42,79%, USB 29,7%, PNL 11,21, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din 182 de secţii din totalul celor 1.252 existente în Bucureşti.

-----------

Actualizare 11:45 FDGR a câştigat alegerile în municipiul Sibiu - rezultate finale Biroul Electoral Municipal

Primăria municipiului Sibiu a fost câştigată cu 27.948 voturi de Astrid Cora Fodor, fost primar interimar al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Municipal (BEM) Sibiu.

Pe locul doi în opţiunile sibienilor, pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, a fost fostul prefect Ovidiu Ioan Sitterli, candidat al Partidului Social Democrat, care a obţinut 9.202 voturi, transmit surse din presă.

Pe locul trei s-a clasat Răzvan Codruţ Pop, candidatul Partidului Naţional Liberal, la funcţia de primar, cu 5.339 voturi.

Pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu s-au exprimat 48.922 voturi valabile, din totalul de 143.842 de alegători prevăzuţi pe listele electorale din circumscripţia electorală, potrivit BEM Sibiu.

--------

Actualizare 11:05 PNL va avea majoritate în Consiliul Local Timişoara

Liberalii au câştigat cele mai multe mandate în Consiliul Local (CL) Timişoara, dar au cel mai mare procent şi în Consiliul Judeţean Timiş, în urma numărătorii paralele făcute de PNL, care a centralizat rezultatele din toate cele 207 secţii de votare din Timişoara, potrivit unor surse din presă.

O noutate este că în Consiliul Local ar intra şi UDMR, după o absenţă de mai bine de 12 ani, dar şi singurul independent care a candidat.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al PNL Timiş, în CL Timişoara, PNL - 38,06% (12 mandate) este urmat de PSD - 28,56% (9 mandate), PMP - 6,64% (2 mandate), UDMR - 5,53% (2 mandate), ALDE - 5,20% (1 mandat), ADRIAN ORZA - 4,83% (1 mandat), iar UNPR - 3,57%, transmit sursele din presă.

Primăria este recâştigată de Nicolae Robu (PNL) cu 52,91%, urmat de Florin Bîrsăşeanu (PSD) - 22,70%, Adrian Orza (independent) - 7,22%, Marius Dugulescu (PMP) - 5,24%, şi Ilarie Bordeaşu (ALDE) - 2,84%.

----------

Actualizare 10:35 BEC, rezultate parţiale pe Bucureşti: PSD 43,56%, USB 29,05%, PNL 10,74%

La votul pentru Primăria Capitalei PSD a obţinut 43,56%, USB 29,05%, PNL 10,74%, PMP 6,36% şi ALDE 2,93%, potrivit datelor parţiale anunţate astăzi de Biroul Electoral Central.

Datele anunţate astăzi de Biroul Electoral Central pentru Bucureşti sunt valabile pentru 95 de secţii de votare din totalul de 1.252 din Bucureşti.

--------

Actualizare 10:33 Rezultate parţiale BEC pentru primării la nivel naţional: PSD - 44,52%, PNL - 34,60%, ALDE - 4,92%

PSD a câştigat alegerile locale cu un scor de 44,52% la nivel naţional, incluzând şi sectoarele Capitalei, urmat de PNL, cu 34,60% şi ALDE, cu 4,92%, arată rezultatele parţiale furnizate luni de Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor pentru primării din peste 35% din secţiile de votare, potrivit Digi24.ro.

Rezultatele centralizate din 1.130 din totalul de 3.186 de secţii de votare la nivel naţional, reprezentând 35,46%, arată că PSD a câştigat alegerile pentru primării, cu un scor de 44,52%, urmat de PNL - 34,60%, ALDE - 4,92%, UDMR - 4,87% şi PMP, cu un scor de 3,04%.

Aceste rezultate pentru primării, centralizate la nivel naţional, includ şi scorul pentru primăriile de sector din Bucureşti.

---------

Actualizare 09:49 Bistriţa-Năsăud: Peste 80% dintre primarii în funcţie au câştigat un nou mandat, conform numărătorii paralele

Peste 80% dintre primarii din judeţul Bistriţa-Năsăud, şi anume 50 din totalul de 62, au fost votaţi de către cetăţeni pentru un nou mandat, potrivit datelor centralizate de partidele politice, potrivit unor surse din presă.

Printre aceştia se numără primarii din municipiul Bistriţa - Ovidiu Creţu (PSD), oraşul Beclean - Nicolae Moldovan (PSD) şi oraşul Năsăud - Mircea Romocea (PSD).

Dintre cei 12 primari noi, opt sunt de la PSD (doi continuând, de fapt, mandatele altor social-democraţi, care au decis să se retragă), iar alţi patru sunt de la PNL.

În total, PSD a obţinut la nivelul judeţului 39 mandate de primar, PNL 15, ALDE şapte, iar UDMR unul.

-------------

Actualizare 09:37 PNL a obţinut cele mai multe voturi pentru CJ şi CL Cluj-Napoca

PNL a câştigat alegerile pentru Consiliul Local Cluj-Napoca cu 50% din voturi şi pentru Consiliul Judeţan Cluj cu 38 de procente, în timp ce Emil Boc a obţinut 68%, potrivit numărătorii paralele a PNL Cluj.

De asemenea, PNL ar fi câştigat Primăria oraşului Huedin şi Primăria municipiului Câmpia Turzii, în timp ce PSD ar fi câştigat primăriile municipiilor Turda, Dej şi Gherla.

PNL ar fi obţinut în judeţul Cluj 37 de posturi de primar raportat la 81 de unităţi administrativ teritoriale, potrivit unor surse din presă.

Potrivit sondajului IRES, Emil Boc a câştigat, la Cluj-Napoca, un nou mandat de primar, cu 69,1%. Pe locul al doilea s-ar afla candidatul UDMR, Horvath Anna, cu 10,8%, iar pe locul al treilea, candidatul independent Octavian Buzoianu (8,8%), susţinut de PSD+ALDE, UNPR, PNŢCD, PND şi PRM.

Potrivit aceluiaşi exit-poll realizat de IRES, pentru Consiliul local Cluj-Napoca, PNL ar fi obţinut 55,5%, urmat de UDMR (15,4%), PSD+ALDE (14,3%), iar restul formaţiunilor au obţinut sub 5%.

-------

Actualizare 08:53 Clotilde Armand, pe locul 2 conform datelor provizorii

Candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Clotilde Armand, a obţinut 28,73% din voturi, iar principalul său candidat, Daniel Tudorache (Alianţa electorală PSD+UNPR) are 31,19% din voturi, arată cele mai noi date provizorii oficiale.

Rezultatele provizorii oficiale comunicate de BEC în această dimineaţa, la ora 6:00, confirmă avansul candidatului PSD-UNPR, Daniel Tudorache, cu 31,19 la sută, în timp ce Clotilde Armand, USB, are 28,73 la sută. Dacă aceste rezultate vor fi confirmate şi de rezultatele oficiale finale, atunci toate sectoarele capitalei, plus Primăria Generală, vor fi câştigate de candidaţii PSD, informează Digi24.ro.

------

Gabriela Firea a câştigat cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei, după cum a reieşit din exit-poll-urile de la închiderea urnelor de vot.

Candidatul PSD+UNPR a obţinut, duminică, 42,1% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei, în timp ce reprezentantul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a fost creditat cu 29,8%, potrivit rezultatelor sondajului realizat de IRES şi difuzat la închiderea urnelor de Digi 24. Pe locul al treilea s-a clasat, conform exit-poll-ului, candidatul PNL, Cătălin Predoiu, cu 13,3%, în timp ce Robert Turcescu (PMP) are 6,1%.

Conform rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde şi difuzat la închiderea urnelor de România TV şi TVR, Firea a obţinut 42,48% din voturile bucureştenilor, în timp ce candidatului Uniunii Salvaţi Bucureştiul a fost creditat cu 29,82%. Pe locul al treilea, potrivit CURS-Avangarde, se situează liberalul Cătălin Predoiu, cu 12,03%, urmat de Robert Turcescu, candidatul PMP, cu 6,86%, şi de Daniel Barbu (ALDE), cu 4,19%.

Sondajul Sociopol, difuzat de Antena 3, a indicat o victorie pentru Firea, cu 41% din voturi. Nicuşor Dan a fost creditat cu 29%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de Sociopol, în timp ce Cătălin Predoiu s-a clasat pe locul al treilea, cu 14% din voturi.

Gabriela Firea a declarat aseară că cei care au câştigat sunt bucureştenii, care au votat "un om şi un program", nu "împotrivă": "Vreau să încep cu sinceritate prin a mulţumi tuturor bucureştenilor care astăzi au votat un om şi un program şi nu au mai votat împotrivă. (...) Mă bucur foarte mult că proiectul meu, care a însemnat o capitală cu şcoli şi spitale mai bune, cu rezolvarea problemei traficului infernal din Bucureşti, cu mai multe locuri de joacă pentru copii şi mai multe parcuri, cu diminuarea poluării, cu transparenţă în Primărie şi toleranţă zero la corupţie, a avut câştig de cauză. Îi felicit pe bucureşteni pentru că în această seară ei au câştigat, dar îi asigur pe toţi bucureştenii, şi pe cei care m-au votat, şi pe cei care nu m-au votat, că voi fi primarul tuturor"

Clotilde Armand, pe locul 2 conform datelor provizorii

Cinci primării de sector au fost câştigate în Bucureşti de candidaţii PSD+UNPR, în timp ce la sectorul 1 pe primul loc se află reprezentantul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, arată rezultatele exit-poll-ului realizat de IRES şi difuzat la închiderea urnelor de Digi 24.

Conform sondajului, la sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) - 31,4%, urmată Daniel Tudorache (PSD+UNPR) - 30,5% şi Alexandru Nazare (PNL) - 19,7%.

De asemenea, Mugur Toader (PSD+UNPR) a obţinut în sectorul 2 - 35,7% din voturi, următorul clasat fiind Dan Popescu (PNL) - 22,4%, indică exit-poll-ul realizat de IRES.

La sectorul 3, Robert Negoiţă (PSD+UNPR) are 60,3%, conform sondajului, în timp ce la sectorul 4 Daniel Băluţă (PSD+UNPR) a obţinut 38,4% din voturi, iar Răzvan Sava (PNL) - 21,9%.

La sectorul 5, Dan Florea (PSD+UNPR) a obţinut 35,4%, iar candidatul PSD la sectorul 6, Gabriel Mutu, are cele mai multe voturi, respectiv 37,4%.

Rezultatele prezentate de IRES reflectă datele centralizate până la ora 20,00.

CURS-Avangarde: În Capitală, PSD+UNPR - 40,24%, USB - 24,85% pentru CGMB

Alianţa PSD+UNPR a obţinut 40,24% din voturi la alegerile locale pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar Uniunea Salvaţi Bucureştiul - 24,85%, relevă exit-poll-ul CURS - Avangarde difuzat la închiderea urnelor de România TV şi TVR.

Potrivit sondajului, pe următoarele locuri se află PNL cu 15,01% şi ALDE cu 7,6%.

BEC - prezenţă la urne: Până la ora 21,00 au votat 48,27% dintre alegători

Prezenţa la vot pe ţară la alegerile locale a fost, duminică, până la ora 21,00, de 48,27%, potrivit Biroului Electoral Central (BEC).

În mediul urban, prezenţa la urne a fost de 39,80%, iar în rural de 59,71%. La nivelul întregii ţări, au votat 8.873.139 de persoane dintre cele 18.320.473 înscrise pe listele electorale.

Până la ora 21,00, în Bucureşti au votat 33,09% dintre alegători. În sectorul 1 au votat 36,54% din totalul alegătorilor înscrişi în liste, în sectorul 2 - 33,35%, în sectorul 3 - 31,47%, în sectorul 4 - 33,06%, în sectorul 5 - 31,10% şi în sectorul 6 - 34,16%.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Bucuresteni sunteti praf!

    Daca un ziarist e cel mai bun pt voi, ziarista, si cu inca vre-o doi, vreau Capitala la Cluj sub Boc! 

    1. Nu ar fi mai bine pentru Transilvania sa avem autoguvernare? Vad ca celelalte regiuni istorice insista cu socialistii. Pai atunci sa ramana ei in socialism si sa lase parte populatiei sa traiasca in capitalism.

      Nu vreau ruperea Transilvaniei de tara, vreau doar ca ceea ce se produce in aceasta parte sa ramana aici nu sa mearga in alte zone care sint total dezinteresate! 

      CORECT DAR FIREA NU ESTE JEAN DARC DE ROMANIA ESTE UNA DIN MULTELE 'OPRTUNISTE LE' DIN POLITICA CONDUSA DE POLITICIENI SUPERCORUPTI SI BAGA LA INAINTARE CITE 'UNA DE TIPUL ACESTA'

      DACA AVEA CONTRADIDA PE O ADEVARATA INTELIGENTA FEMININA CARE ESTE D-NA ADRIANA SAFTOIU FIREA ERA O P OVESTE URITA DIN ACEASTA BATALIE

      DINTR-UN AMALGAM DE METALE OXIDATE NU POTI PRODUCE AUR SI A IESIT FIERICICA NU LEA DAT EVOLUTIE CI INVERS IL AU SI PE NEA PANDELE PE CAP BRAVOS BAIETI MAI LIPSEA VANGHELACHE SI AVEAU TREI VEDETE

      1. Nu cred ca in Transilvania e capitalism iar in Regat socialism; e vorba de altele, nu dezvolt

      2. Dar cand s-au facut sectoarele de autostrada, 

      cum v-ati simtit? Nu vreti sa dati banii inapoi, sa fie echitate? Ca tot veni vorba: prioritare erau trecerile peste Carpati... si-atunci altfel vedeati lucrurile, dar se pare ca sunt unii cu putere, INTERESATI sa ne faca sa gandim in termeni de ruptura, intai economica, si-apoi... 

      3. Cu retrocedarile posesiunilor maghiare de dinainte de 1918 cum mai stati? Se mai fac sau e doar un zvon?

      Nu simtiti nici o amenintare de pe acolo?  

      Adriana Saftoiu este tot atat de proasta, doar ca-si da si aere si te pacaleste din ifose, iar ca moralitate, Doamne pazeste-ne!, aminteste-ti relatia ei cu Basescu, despre care intai a spus ca-i o Academie si dupa aia l-a facut latrina.

    RENUMARAREA VOTURILOR IN SECTORUL 1, FURT ORDINAR !!!

    1. Doamna Gorghiu !Jos PONTA ! N-ati mai stiut altceva si s-a vazut.Acum nu va ofticati, ca la toamna va fi si mai rau !

      Doamna Gorghiu !Jos PONTA ! N-ati mai stiut altceva si s-a vazut.Acum nu va ofticati, ca la toamna va fi si mai rau !

    Bravo domn' Dragnea. Ai pus punctul pe i.

    In tara asta fiecare e cu "laboratorul" lui si cu "experimentele" lui facute in asa fel incat sa-i fie bine lui. De ailalti nu ne intereseaza "ca noi e cei mai destepti". Valabil si pentru ceilalti nu numai pentru PSD. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb