ALEGERI PARLAMENTARE Partidele vânează artişti, sportivi, jurnalişti

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 12 octombrie 2016

Partidele politice au intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte definitivarea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Pe surse sau în mod direct au apărut şi unele nume interesante, vedete tv, artişti, jurnalişti sau sportivi, care, teoretic, nu au avut nicio legătură cu politica, dar pot completa listele şi pot lua ochii alegătorilor . Campania de racolare de "nume" seamănă foarte mult cu ceea ce se întâmpla cu 16-20 de ani când în Parlament intrau personaje cu o notorietate uriaşă, dar fără legătură cu politica, precum interpreţii de muzică populară Irina Loghin, Angela Buciu sau Ion Dolănescu. La vremea respectivă partide precum PSD, PNL sau PD au arătat cu degetul spre PRM, acuzând partidul condus de Corneliu Vadim Tudor că încearcă să obţină voturi păcălind electoratul.

Marea gimnastă Cătălina Ponor, aflată încă în actitivitate - de altfel a declarat că va concura şi la următoarea Olimpiadă din 2020 - a fost curtată intens de filiala PSD Constanţa, care i-a oferit un post eligibil pe listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor. De asemenea se vorbeşte despre apariţia pe liste a unor jurnalişti cu oarecare notorietate, dar până când preşedintele PSD, Liviu Dragnea nu va semna listele, la sfârşitul săptămânii viitoare, nimic nu este bătut în cuie.

Tot din zona jurnalism - divertisment TV încearcă şi PNL să dea câteva "lovituri", rămâne de văzut dacă de imagine sau în imagine. Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a rostit două nume, o persoană a declinat oferta (Simona Gherghe), cu o alta şi-a făcut deja selfie-uri electorale (Denise Rifai). Susţinând că are "fler la oameni bătăioşi", preşedintele PNL îşi argumentează opţiunile: "Dacă preferaţi să votaţi condamnaţi penali vs oameni care au demonstrat că pot lupta pentru idei şi proiecte, atunci PNL nu are cum să vă convingă".

De asemenea s-a vorbit despre posibilele candidaturi ale actorilor Florin Zamfirescu din partea PRM, este şi purtător de cuvânt al partidului din luna august a acestui an, şi a lui Dan Puric, pe listele Partidului Alianţa Noastră România, condus de Marian Munteanu. Conducerea Partidului România Unită, preşedinte - Bogdan Diaconu, încearcă de asemnea să convingă câţiva oameni de succes din zonele artistică şi sportivă să candideze pe listele sale.

La sfârşitul săptămânii viitoare majoritatea partidelor îşi vor definitiva listele de candidaţi, pe care vor apărea mai multe nume interesante, care şi-au căpătat notorietatea din alte zone decât din cea politică.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am ajuns ca Denise Rifai sau Simona Gherghe sa fie dorite in politica. E din ce in ce mai bine. :)) Incepe sa-mi fie dor de Nastase.

    Penibila clasa politica, ar baga in parlament si pitici porno, doar ca sa obtina voturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb