ALERT CNVM aprobă prospectul de admitere la tranzacţionare a acţiunilor Fondului Proprietatea la BVB

C.P.
Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 17 decembrie 2010

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat astăzi prospectul pentru admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a acţiunilor Fondului Proprietatea, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Acest anunţ vine ca rezultat al unui efort colectiv din partea echipei Franklin Templeton, al consorţiului de brokeri - Raiffeisen Capital & Investment S.A - BRD Groupe Societe Generale - ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucureşti şi al consultanţilor juridici Schoenherr şi Asociaţii SCA şi White & Case Pachiu SCA, care au lucrat intens pentru a redacta prospectul într-un timp foarte scurt.

În atestatul emis, CNVM menţionează că emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare (CIVM) va avea loc la o zi după publicarea prospectului, dar nu mai târziu de 22 decembrie 2010.

Franklin Templeton a confirmat intenţia Fondului de a publica prospectul la data de 21 decembrie 2010.

În acest sens, Depozitarul Central a confirmat că înregistrarea cesiunilor cu acţiuni Fondul Proprietatea va continua până la data de 21 decembrie inclusiv şi că va face public acest anunţ.

Tranzacţiile cu acţiuni se vor relua după listarea Fondului la BVB, programată pentru 25 ianuarie 2011 - la mai puţin de patru luni de la numirea Franklin Templeton Investments Management Limited drept manager de investiţii şi administrator unic al Fondului Proprietatea.

Transferurile de acţiuni din partea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor către persoanele îndreptăţite vor continua potrivit legii 247/2005, urmând a fi suspendate doar cu 10 zile înainte de listare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toate celelalte aspecte privitor la tranzactiile de pe piata gri, mai mult sau mai putin morale ori legale, sunt istorie... sa le ancheteze organele in drept.

    AAcum insa, atat investitorii cat mai ales fostii proprietari asteapta un singur lucru: ca Franklin T. sa-si respecte promisiunea facuta la AGA din primavara si sa listeze fondul cu succes. Adica lla minim 1 ron/actiune, valoare la care statul le-a calculat despagubirea ptr imobilul nationalizat. Altfel vor curge procesele ptr diferenta sumei, devreme ce statul a sistat platile in numerar si numai ofera decat o varianta: despagubirea prin actiuni la fond. 

    1. jucatorii din piata de capital vor cu orice pretz listarea fondului in speranta ca va resuscita piatza. Nu le pasa la cum va evolua cursul dupa listare. FP a devenit cobai ptr experimentele lor. Nimeni nu pomeneste de paguba fostilor proprietari in cazul in care cursul se va prabusi mult sub 1 ron/actiune, valoarea la care li s_a calculat de catre stat despagubirea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb