ALERT: CONFERINŢA BURSA - ANTREPRENORIATUL FEMININ Ravi Buck, Ambasada SUA: "Antreprenoriatul trebuie sprijinit prin transparenţă şi reducerea birocraţiei"

A.T.
Companii / 12 mai 2014

Ravi Buck, Ambasada SUA: "Antreprenoriatul trebuie sprijinit prin transparenţă şi reducerea birocraţiei"

Update 13:58 Gabriella Bisi, She Business: "Avem nevoie de o nouă lege a şomajului"

Actuala lege a şomajului trebuie modificată astfel încât antreprenorii care rămân fără loc de muncă să nu mai fie discriminaţi, a declarat Gabriela Bisi, prşedintele clubului de afaceri She Business.

Domnia sa a precizat: "Întâlnesc din ce în ce mai multe cazuri de antreprenori şi manageri, femei şi bărbaţi, de peste 45 de ani, care rămân fără servici. Ei primesc şomaj în cuantum de 75% din salariul minim în economie. Propun modificarea legii pe modelul elveţian în care primeşti ajutorul de şomaj timp de 2 ani într-un cuantum care să-ţi permită să-ţi continui viaţa şi să cauţi un alt servici".

Gabriela Bisi susţine că persoanele de peste 45 de ani îşi găsesc greu un job şi afirmă că, în ţara noastră, cursurile de reconversie profesională trebuie făcute mult mai responsabil.

------

Update 13:52 Monica Iagăr: "Momentele de decădere se rezolvă cu noi performanţe"

Atleta Monica Iagăr, sportiv de performaţă, declară că afacerile, ca şi sportul, trebuie făcute numai atâta vreme cât implicarea în acestea se realizează cu plăcere, chiar dacă există şi momente grele.

"Momentele de decădere se rezolvă cu noi performanţe", a afirmat doamna Iagăr, menţionând că a renunţat la sport în momentul în care nu a mai făcut acest lucru cu plăcere şi a considerat că nu o mai împlinea, chiar dacă încă era un sportiv de Top 10.

-------

Update 13:32 Smaranda Vornicu: "Nu ne putem baza pe politicieni"

Femeile antreprenor nu se pot baza pe politicieni, a spus Smaranda Vornicu, Managing Partner, Blues Line Salons, precizând: "Trebuie să ne ajutăm singure pentru ca într-o zi să spargem acel tavan de sticlă şi să ajungem în marea lume a business-ului".

Domnia sa a subliniat că femeile au un grad mai mare de responsabilitate din punct de vedere social, apreciind: "În general, imaginea liderului de business se suprapune peste bărbatul de succes".

În opinia doamnei Vornicu, finanţarea propriei afaceri şi responsabilitatea pe care un antreprenor o are faţă de angajaţii săi sunt primele două griji ale acestora.

"Femeile, în general, sunt mai puţin înclinate să reducă avantajele materiale ale angajaţilor săi, chiar şi în condiţiile îngreunării poverii fiscale", a conchis domnia sa.

----

Update 13:09 Corina Vinţan, CEO Links Associates:"Este bine să aveţi un mentor când intraţi în afaceri"

Lansarea în afaceri a unei femei este bine să fie făcută la îndemnul unui mentor, potrivit afirmaţiilor doamnei Corina Vinţan, CEO Links Associates, care consideră că activitatea în care se lansează întreprinzătoarele ar trebui să fie una care să contribuie la creşterea generală.

"Este bine să aveţi în viaţa dumneavoastră un mentor cu care să vă consultaţi, care are experienţă şi este dispus să investească în începutul dumneavoastră", a declarat doamna Vinţan, îndemnând femeile antreprenor să aibă curaj în pornirea unei afaceri, dar, totuşi, să nu dea dovadă de inconştienţă.

-----

Update 13:07 Salrom şi-a sporit afacerile cu 13%

Compania naţională a Sării Salrom SA şi-a sporit afacerile cu circa 13% în 2013 faţă de 2012, a declarat Alina Floroian, economist marketing în cadrul societăţii.

Şi profitul Salrom a urcat cu 86% în perioada analizată, la 38 milioane de lei, a precizat domnia sa.

------

Update 13:01 Sorana Mantho: "Antreprenoriatul nu are gen"

Antreprenoriatul nu are gen, este de părere Sorana Mantho, Director Corporate Affairs Philip Morris România şi Bulgaria, care consideră că reţeta succesului în afaceri este "cea a bunului simţ, pe care o aplică orice profesionist în profesia sa".

"Există lucruri pe care le facem bine întrucât credem în ele şi lucruri pe care le facem mai puţin bine pentru că poate nu avem suficientă informaţie şi poate nu suntem foarte bine pregătiţi".

Domnia sa a subliniat că posibilitatea unei femei de a se dezvolta în afaceri şi creativitatea feminină sunt reale, adăugând că persoanele care doresc să se lanseze în lumea afacerilor trebuie să ia şansa care li se oferă în serios.

Sorana Mantho a menţionat că Philip Morris se implică în susţinerea mediului de afaceri autohton, una din liniile de activitate ale companiei din perioada următoare apropiindu-se foarte mult de antreprenoriatul feminin, "de prezenţa femeii în viaţa de zi cu zi, în viaţa publică şi în mediul privat".

-----

Update 12:40 Anca Vlad, Catena Grup: "Nu poţi să ai o afacere de succes fără să-ţi asumi riscuri"

Nu poţi avea o afacere de succes fără să-ţi asumi riscuri, fără să-ţi delegi competenţele şi fără să reinvesteşti profitul, a declarat Anca Vlad, preşedintele Catena Grup. Domnia sa susţine că femeile antreprenor sunt mult mai prudente atunci când contractează credite şi îşi dezvoltă afacerile liniar, durabil.

Preşedintele Catena Grup susţine că antreprenoriatul trebuie sprijinit atât de stat, cât şi de oamenii de afaceri cu experienţă. Domnia sa apreciază: "Oferta de credite trebuie mai bine adaptată realităţii, iar firmele mici au probleme în a se dezvolta în companii medii din cauza asumării riscurilor creditării, dar şi din cauza temerii antreprenorilor de a-şi delega competenţele către executivi". Anca Vlad a încurajat tinerele antreprenoare să-şi asume riscuri calculate în afaceri şi să relaţioneze mai mult cu "lumea afacerilor".

---

Update 12:03 Anca Laura Ionescu, secretar de stat în Ministerul Economiei: "Avem prea puţine IMM-uri în sectorul de producţie"

"Una din două întreprinderi nou-create dispare în primul an de viaţă"

Pregătirea strategiei guvernamentale pentru susţinerea IMM-urilor şi îmbunătăţirea mediului de afaceri 2020 a identificat patru mari probleme în materie, şi anume: există un număr foarte mic de întreprinderi mici active în economia naţională, un număr foarte mic de întreprinderi de talie mijlocie, prea puţine dintre acestea activează în domeniul de producţie (majoritatea în servicii şi comerţ), iar una din două companii nou-create dispar în primul an de viaţă, conform afirmaţiilor doamnei Anca Laura Ionescu, secretar de stat în Ministerul Economiei.

În condiţile date, strategia urmăreşte creşterea numărului de întreprinderi active, dezvoltarea celor existente şi crearea de locuri de muncă.

"Sperăm să finalizăm strategia în maximum două săptămâni", a declarat doamna Ionescu, precizând: "Obiectivul guvernului este dezvoltarea unui mediu de afaceri activ, stabil, transparent, bazat pe competitivitate şi spirit antreprenorial, astfel încât oamenii de afaceri să facă faţă concurenţei de pe plan intern şi extern".

Reprezentantul ministerului a adăugat că Executivul are ca direcţii de acţiune dezvoltarea şi sprijinirea întreprinderilor, acces la pieţe, acces la finanţare şi la inovare.

Anca Ionescu a mai amintit că, la data de 15 mai, Guvernul va lansa programul Cosme pentru competitivitatea IMM-urilor, cu o valoare de peste 2 miliarde de euro, care priveşte consolidarea şi stimularea competitivităţii în afaceri.

-----

Update 12:00 Adriana Tănăsoiu: "Orice lucru bine făcut îşi va arăta rezultatele"

Orice lucru bine făcut îşi va arăta rezultatele, este de părere Adriana Tănăsoiu, director general la Depozitarul Central.

Domnia sa consideră că orice obstacole ce apar în calea dezvoltării unei afaceri pot fi depăşite, cu tenacitate, perseverenţă şi multă muncă.

"Succesul unui singur minut ne răsplăteşte pentru eşecurile de ani de zile", a spus domnia sa, citându-l pe Robert Broom şi precizând că cine porneşte pe dumul deschiderii unei afaceri trebuie să-şi asume toate obstacolele şi să fie schimbarea pe care o doreşte în lume.

"Cred că niciun proiect important nu poate fi realizat fără multă muncă şi disciplină. Trebuie să pornim de la o idee şi să urmărim realizarea ei", a conchis domnia sa.

----

Update 11:19 Andreea Paul: "Aproape jumătate din companiile autohtone sunt conduse de femei"

Aproape jumătate din companiile autohtone, respectiv 43% în 2012, sunt conduse de femei, a precizat Andreea Paul, vicepreşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din cadrul Camerei Deputaţilor.

Potrivit domniei sale, în anul 2006, doar 27% dintre societăţile din ţara noastră aveau femei în acţionariat. Majoritatea persoanelor de sex feminin care conduc o afacere au vârsta cuprinsă între 24 şi 35 de ani, acestea fiind "educate, cu studii superioare şi dispuse să-şi asume riscul deschiderii unei afaceri".

Problema femeilor deschise antreprenoriatului este lipsa banilor, a precizat domnia sa, menţionând că, în bugetul din anul acesta, programele destinate tinerilor antreprenori au primit cu 27% mai puţini bani faţă de 2013.

În prezent, se desfăşoară Programul pentru tinerii debutanţi în afaceri, în cadrul căruia au fost create, până acum, peste 13.000 de locuri de muncă.

Alte programe de susţinere a tinerilor antreprenori sunt oferite de Eximbank, dar şi de programele finanţate din fonduri europene (POSDRU, PNDR).

Exemplificând o serie de programe care se derulează în ţări ca Finlanda, Belgia sau Irlanda, Andreea Paul a subliniat că România are nevoie de noi uşi care să se deschidă femeilor antreprenor.

Vicepreşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din cadrul Camerei Deputaţilor a menţionat că promovează mai multe proiecte de lege în domeniu, care privesc, printre altele, reducerea unor taxe şi impozite şi creşterea salariului minim pe economie.

-----

Ţara noastră trebuie să sprijine antreprenoriatul, care stă la baza dezvoltării economice, prin transparenţă, reducerea birocraţiei şi un sistem fiscal stabil, a declarat Ravi Buck, consilier economic în cadrul Ambasadei SUA din România.

IMM-urile şi microîntreprinderile sunt motorul dezvoltării oricărei economii, oferind foarte multe locuri de muncă, a subliniat domnia sa.

Reprezentantul ambasadei SUA în România a încurajat antreprenoriatul feminin, amintind că antreprenor este orice îşi transformă ideea în realitate şi dezvoltă un business de succes.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CE FATA ARE TIPUL SI CE TUPEU LA VARSTA LUI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb