ALERT Traian Băsescu şi-a făcut bilanţul celor 10 ani la Cotroceni

V.B.
Politică / 20 decembrie 2014

Traian Băsescu şi-a făcut bilanţul celor 10 ani la Cotroceni

Actualizare 19:56 Băsescu nu comentează raportul Senatului SUA privind închisorile CIA din România

Preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu a declarat că nu comentează raportul Senatului SUA privind existenţa unor închisori CIA în ţara noastră.

"Nu am nimic de comentat. Există un raport al parchetului în acest sens", a spus Băsescu.

---

Actualizare 19:34 Băsescu: "Fratele meu nu a luat bani de la Bercea Mondial"

Mircea Băsescu nu a luat bani de la interlopul Sandu Anghel (zis Bercea Mondial), în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, a afirmat Traian Băsescu, acuzând de "înscenare" postul de televiziune Antena 3.

Întrebat dacă ştia de "mormanul de bani" despre care este vorba în înregistrările video prezentate de familia lui Bercea, şeful statului a răspuns: "Fratele meu nu a luat bani şi dumneavoastră (Antena 3 - n.r.), împreună cu Abraham şi Bercea aţi făcut o înscenare. Era vorba de bani pe care i-a primit şi îi dădea familiei Bercea. Îmi permit să spun acest lucru, acum, când mai am câteva ore până termin mandatul. Este o înscenare pe care aţi făcut-o cu domnul Abraham la ordinul şefului dumneavoastră. Voi dovedi acest lucru în instanţă".

---

Actualizare 19:26 Băsescu: "Serviciile s-au implicat în campania electorală, prin Meleşcanu"

Traian Băsescu a acuzat serviciile de informaţii că s-ar fi implicat în campania prezidenţială din noiembrie, prin directorul SIE de atunci, Teodor Meleşcanu, care, deşi încă în funcţie, beneficia de o acţiune vizând strângerea de semnături de susţinere pentru candidatura la Cotroceni.

Băsescu l-a mai învinuit pe Meleşcanu că, împreună cu premierul Victor Ponta, "a promovat o Hotărâre de Guvern care eluda CSAT, prin care s-a putut masca şi a putut să îmi refuze dreptul la informaţia cerută despre foşti sau actuali ofiţeri acoperiţi din Guvern".

"Asta e implicare clară", a subliniat actualul şef al statului.

---

Actualizare 19:14 Băsescu: "Votul uninominal, un eşec al meu"

Preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, consideră că votul uninominal drept un eşec al mandatului domniei sale, din cauză că a dus la un număr excesiv de parlamentari.

"Dacă vreţi să fiu în partea de eşec (deşi e mult mai puţin importantă decât cum arată România azi), simt o frustrare extraordinară pentru votul uninominal. A fost un eşec. S-a ajuns la vot uninominal compensat şi a dus la acest monstru de parlament, e un eşec major pe care l-am susţinut. Eşecuri mai am multe, dar ăsta a fost zguduitor", a spus Băsescu.

---

Actualizare 19:06 Băsescu: "După mandatul meu, trebuie pusă virgulă, nu punct"

Actualul şef al statului susţine că trebuie continuate reformele adoptate în mandatul domniei sale.

"Eu cred că o soluţie bună ar fi să continuăm. Aşa cum eu am pus o virgulă după mandatele domnilor Iliescu şi Constatinescu, cred că şi după mandatele mele trebuie pusă virgulă, şi nu punct şi de la capăt, pentru că capătul este în partea cealaltă", a opinat Traian Băsescu.

---

Actualizare 18:56 Băsescu: "România a făcut progrese uriaşe pe justiţie"

Ţara noastră "a făcut progrese uriaşe" din 2004 până în prezent în domeniul justiţiei, datorită faptului că "procurorii şi judecătorii au simţit că sunt liberi, că nu se mai pune presiune pe ei", este de părere Traian Băsescu.

Preşedintele în exerciţiu a mai punctat că oamenii politici "nu se mai simt intangibili", "nu mai sunt convinşi că nu li se poate întâmpla nimic".

---

Actualizare 18:47 Băsescu vrea schimbarea regimului fiscal pentru presă

Traian Băsescu cere schimbarea regimului fiscal pentru presă, "încorsetată" de interesele patronilor de trusturi media.

"Cred că este esenţial ca, în numele democraţiei, să se găsească soluţii fiscale pentru mass-media, pentru presă. Sistemul fiscal, pe de o parte, dar şi realităţile economice fac ca presa să fie mult prea încorsetată de interesele patronilor trusturilor de presă. Un mediu fiscal favorabil presei ar trebui să salveze această categorie, este o soluţie care ar duce la redobândirea independenţei presei", a spus Traian Băsescu.

---

Actualizare 18:44 Băsescu cere Parlament cu 300 de aleşi şi vot prin corespondenţă

Traian Băsescu a cerut, în această seară, "respectarea referendumului din 2009" (privind reducerea numărului de Parlamentari la 300), precum şi introducerea votului prin corespondenţă.

---

Actualizare 18:30 Băsescu: "În maximum 2 ani, nu vom mai avea deficite la bugetul general consolidat"

În maximum 2 ani, ţara noastră nu va mai avea deficite la bugetul general consolidat, susţine Traian Băsescu, amintind că România a adoptat pachetul de 6 norme (Six Pack) şi pe cel de 2 norme (Two Pack), devenind partener în zona euro-plus.

Totodată, ţara noastră a adoptat Tratatul Fiscal al Uniunii Europene, "cel care stabileşte ca statele să-şi garanteze dezvoltarea şi prosperitatea din resursele pe care le produc, prin obiectivele la care trebuie să tinda statele semnatare", a mai spus Băsescu.

Prin acest tratat, "se interzic deficitele şi se stabileşte ca deficitul structural să fie de maxim 1%, limită la care România a ajuns, dar trebuie să trecem şi la excedentul generat de economie. Cred că, în maxim 2 ani, România nu va mai avea deficite la bugetul general consolidat".

---

Actualizare 18:22 Băsescu: "Nu avem alternativă la UE şi NATO"

Nu avem alternativă la Uniunea Europeană şi NATO, în ceea ce priveşte nivelul de trai, respectiv securitatea naţională, este de părere Traian Băsescu.

---

Actualizare 18:20 Băsescu: "Militarii români în Afganistan, trimişi din datorie faţă de aliaţi"

Nu este o plăcere să trimitem militari în Afganistan, susţine Traian Băsescu, dar aminteşte datoria României faţă de aliaţi, amintind de faptul că aceştia ne instalează un sistem antirachetă, contribuie la modernizarea armatei române şi dizlocă 600 de puşcaşi marini pe teritoriul ţării noastre.

---

Actualizare 18:16 Băsescu: "Controlul cartelelor pre-pay poate preveni atacurile teroriste şi cibernetice"

Controlul cartelelor pre-pay poate preveni atacurile teroriste şi cibernetice la adresa ţării noastre, a declarat Băsescu, atenţionând, totuşi, că trebuie evitate abuzurile în această privinţă.

"Internetul a devenit, pentru noi toţi, un mod de viaţă, iar accesul la chestiuni de ordin personal care pot fi utilizate în mod public este un acces care trebuie controlat", a afirmat preşedintele.

---

Actualizare 18:13 Băsescu: "Nu există riscul unei invazii, chiar dacă Putin este interesat de România"

Băsescu a dat asigurări că pentru ţara noastră nu există riscul unei invazii, chiar dacă preşedintele rus Vladimir Putin este interesat de România.

"România este într-un parteneriat solid", a subliniat şeful statului, amintind de NATO, scutul anti-rachetă de la Deveselu, de buna pregătire a armatei române şi de viitorul comandament NATO de pe teritoriul ţării noastre.

Totodată, Traian Băsescu a spus că serviciile de informaţii autohtone "sunt în totalitate conectate la sistemele de informaţii ale aliaţilor".

---

Actualizare 18:10 Băsescu: "Românii trăiesc într-un stat sigur"

Românii trăiesc într-un stat sigur, a afirmat Traian Băsescu, susţinând că, "într-o lume în care atacurile teroriste sunt la ordinea zilei, (...) statele Europei şi NATO sunt ţinte pentru terorişti şi ţinte ale atacurilor cibernetice, România este o ţară sigură, datorită modului cum instituţiile ei funcţionează".

---

Actualizare 18:06 Securitatea naţională, România şi Uniunea Europeană şi statul de drept, cele 3 teme principale ale lui Băsescu

Securitatea naţională, România şi Uniunea Europeană şi statul de drept sunt cele trei teme principale ale conferinţei de presă din această seară susţinută de Traian Băsescu, a anunţat preşedintele în exerciţiu, la începutul evenimentului.

---

Preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, îşi face, în această seară, bilanţul celor 10 ani petrecuţi în funcţia supremă, înainte ca, mâine, Klaus Iohannis să depună jurământul ca şef al statului. Declaraţiile lui Băsescu sunt programate să înceapă la ora 18:00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb