Deputatul Partidului Social Democrat Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, consideră că, dacă într-adevăr sunt între 1.500 şi 3.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, înseamnă că România a trecut de perioada critică şi s-ar putea ridica unele dintre restricţii, transmite News.ro.
Alexandru Rafila a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că închiderea şcolilor a fost una dintre restricţiile nejustificate din România.
"Domnul preşedinte spune că se vor deschide şcolile, Ministerul Sănătăţii transmite mesaje că să vedem, să analizăm, nu ştim care e situaţia epidemiologică, nu ştim ce se întâmplă cu noua tulpină de coronavirus, adică în momentul când discuţi despre închiderea şcolilor este una dintre restricţii şi cred că e una dintre restricţiile nejustificate, nimic nu a justificat închiderea şcolilor în România este clar şi atunci trebuie să înţelegem cine hotărăşte, cine ia decizia şi cine îşi asumă decizia pentru că altfel doar declaraţii care vin din diverse părţi nu rezolvă niciun fel problema", a afirmat Rafila.
El a precizat că închiderea şcolilor nu a fost nici explicată, nici fundamentată de către specialişti.
"Închiderea şcolilor nu a fost o măsură explicată, nu a fost fundamentată de specialişti şi în momentul de faţă asistăm la o altă dezbatere, eu am remarcat pozitiv atitudinea domnului ministru Cîmpeanu care a fost foarte deschis şi la dialog şi la deschiderea şcolilor, sigur, în condiţii de siguranţă, nu oricum, ţinând cont de contextul epidemiologic local, ţinând cont de vârsta copiilor care ar trebui să beneficieze în primul rând de deschiderea şcolilor, dar semnalele care vin din alte părţi au fost contradictorii şi mi-e foarte greu să trag eu o concluzie apropo de această varietate de opinii la nivelul Guvernului", a explicat Alexandru Rafila.
El a fost întrebat dacă restricţiile de noapte sunt importante sau am putea renuţa la ele.
"Restricţiile pe timp de noapte sunt importante în ţările în care transmiterea este foarte intensă, aţi remarcat că se întâmplă în Franţa, se întâmplă în Germania sunt chiar mai lungi decât în România. Pe de altă parte, ce mi se pare ciudat este această ruptură între raportările zilnice, între numărul de teste efectuate zilnic şi menţinerea restricţiilor. Adică, ok sunt restricţii pe care putem să le respectăm, nu e niciun fel de problemă, dar care este realitatea situaţiei epidemiologice? Dacă asta este realitatea situaţiei epidemiologice şi avem între 1.500 şi 3.000 de cazuri noi pe zi, înseamnă că România probabil că a trecut de perioada critică şi ar putea să se ia în calcul la nivelul Guvernului chiar şi ridicarea unora dintre restricţii. Dar văd că acest lucru nu este discutat, pe de o parte, iar debanda în ceea ce priveşte testarea continuă", a mai afirmat Alexandru Rafila.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2021, 21:06)
Rafila, nu am nicio incredere in ce spui. Incepi sa schimbi placa precum un securist sau acum un politician si mai rau un pesedist mincinos. Un pesedist din acesta de rit nou, securist, de dupa 2019.
Acum o saptamana ne spuneai ca nu se testeaza suficient si ca sunt mult mai multi infectati zilnic.
Hai, cara-te.
Mai bine ne spui cum dracu, tu, mare voce in pandemie, te-ai infectat.
Cum te-ai infectat prostanacule. Tocmai tu? Nu ti-e putin rusine? Cum te-ai infectat incompetentule securist?
2. fără titlu
(mesaj trimis de Vali în data de 19.01.2021, 00:08)
observa cineva cum trimisii OMS-ului in Romania s-au plasat strategic in diverse partide mari inainte de alegerile parlamentare (care au avut loc) pentru a fi siguri ca indiferent de rezultat isi mentin vizibilitatea si mainile pe butoane?
v-ati gandit la asta?
ce cauta Rafila, sclavul OMS la PSD ? Dar Cercel?
pe cei ce sunt vizibili in coalitia PNL ii stiti, nu ii mai amintesc.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2021, 10:00)
cu gerurile din ultima vreme , bietul virus si-a dat si ultima suflare , prostia insa ,este nemuritoare . mai degraba ticalosia !