ALEXANDRU RAFILA: "Pe primul loc nu este doza a treia, ci imunizarea celor nevaccinaţi"

G.B
Politică / 25 noiembrie 2021

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, astăzi, că administrarea celei de-a treia doze de ser anti-COVID este importantă mai ales pentru ţările cu o acoperire vaccinală de 70 - 80%, în timp ce în România unde aceasta este de aproximativ 40%, potrivit Agerpres.

"Noi discutăm despre doza a treia, în condiţiile în care avem mai mult de 60% din populaţie nevaccinată cu primele două doze. Prioritatea - şi asta e poziţia OMS - este de a vaccina cât mai mult din populaţie. Doza a treia este foarte importantă pentru ţările unde au 70 - 80% acoperire vaccinală. Dar pentru ţările unde au 35 - 40% acoperire vaccinală, importanţa nu este pe primul loc pentru doza a treia, ci este importanţa vaccinării celor care nu s-au vaccinat încă, pentru că acesta e motivul pentru care avem cazuri grave şi decese", a explicat el, într-o conferinţă de presă, la preluarea mandatului.

Întrebat cum vede posibilitatea introducerii obligativităţii unei doze booster pentru cei care călătoresc în statele UE, Rafila a atras atenţia asupra faptului că este vorba despre o propunere a Greciei.

"Rămâne de văzut. (...) Această propunere este analizată la nivelul UE. Doza trei este, în mod evident, necesară pentru persoanele care nu au trecut prin boală, pentru că imunitatea medie s-a observat că, în general, nu este mai lungă de şase luni, dar trebuie luate în discuţie toate aspectele, mai ales că există şi persoane care au trecut prin boală, au făcut două doze de vaccin şi trebuie analizat dacă toată lumea, indiferent de situaţie, are nevoie de această a treia doză", a explicat el.

Rafila a menţionat că în luna decembrie 2020 a trecut prin boală, s-a vaccinat cu prima doză în martie, cu doza a doua în aprilie, dar nu şi cu cea de-a treia.

"Trebuie discutat, sigur, lucrurile legate şi de dozele care se administrează la copii sau adolescenţi până la vârsta de 18 ani şi dacă aceste prevederi se aplică şi acestora. Dacă pentru adulţi, este un lucru care poate să fie acceptabil, poate că aceşti părinţi nu vor neapărat să îşi vaccineze copiii şi cu cea de-a treia doză. Lucrurile trebuie discutate. Trebuie dovezi ştiinţifice care să certifice nevoia acestor doze, inclusiv la persoanele care au trecut prin boală", a indicat ministrul Sănătăţii.

În opinia sa, vaccinul realizat la sfârşitul anului 2020 ar putea avea în acest moment o eficacitate mai mică de 50% în ceea ce priveşte tulpina Delta, comparativ cu o eficacitate de 90% pentru tulpina originală. Scăderea intensităţii valurilor pandemice se produce pe măsură ce se atinge o imunizare colectivă, fie prin vaccinare, fie prin boală, a completat Alexandru Rafila.

"Cu siguranţă, această boală va deveni la un moment dat endemică. Acum este epidemică, avem valul de infecţie şi la un moment dat vom avea o circulaţie a acestor virusuri care vor produce un număr relativ mic de cazuri în populaţie. Şi, eventual, vom avea aşa-numite izbucniri epidemice sezoniere, pe care am putea să le contracarăm cu administrarea de vaccin, mai ales la categoriile la risc", a precizat ministrul Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. xitir

    Tot ce misca in tara asta trebuie intepat. Asa au hotarat oms, ursula/faizer si ceilalti smecheri.

    Mai aveți și altceva în programul de guvernare?

    1. Nu, de ce altceva ar fi nevoie daca reusim sa ii omoram pe toti? Sa ne ocupam de firava rezistenta care se va aciuia dupa calculatoare ori prin codrii si smarcuri?

    Nu Rafila, nu cred ca ai dreptate.

    Trebuie sa te uiti la valul 4 din Israel. Au avut +500 000 de infectii intre mij lunii iulie pana in nov. Au domolit valul 4 nu cu +400 000 de noi vaccinati, CI, atentie dle Rafila, CU 4 MILIOANE de boostere. 

    Din pacate, te inseli Rafila. Atunci cand vaccinatii nu sunt testati, sunt lasati sa circule peste tot, EI TREBUIE BOOSTERATI de urgenta. Pentru a reduce viteza de transmitere in societate. Chiar daca vor muri pe capete. 

    1. Vaccinatii au sistemul imunitar dat peste cap ... nu doar ca fac covid in 1-4 saptamani dupa injectie.... dar devin deschisi la o multime de alte imbolnaviri , atipice unui om NORMAL !

      Cum ar fi?

    Sanitaru' lu' maCiuca ma sperie... au, au ! Tu nu o sa ma intepi pe mine fraiere! Care vine sa ma intepe obligatoriu pleaca cu mine de gat pe lumea cealalta!

    1. De ce crezi ca vine numa unul? Astia lucra in grup, Sosoaca deja vede armate de afgani.

    continua programul de suicid asistat prin injectarea anti-covid.

    FERITI-VA DE VACCINUL TOXIC!  

    Oare ăștia sunt proști? Nu pricep că oamenii care au mai rămas nevaccinați, nu vor să se vaccineze? Trebuie să fii bătut în cap să nu înțelegi asta. Nu vor! Oricâte îngrădiri și discriminări și presiuni vor face asupra lor, aceștia nu vor să se injecteze, nebunilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb