Alina Gorghiu: "Înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru drepturile copilului este o urgenţă"

D.T.
Politică / 4 aprilie 2023

Alina Gorghiu: "Înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru drepturile copilului este o urgenţă"

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a pledat, astăzi, pentru constituirea unei comisii parlamentare comune pentru protejarea drepturilor copiilor, subliniind faptul că este "o urgenţă", informează Agerpres.

"Subiectul drepturilor copilului este atât de important, încât efortul nu trebuie să fie nici ocazional, nici al unui singur parlamentar. Şi, sigur, nu doar la nivelul Parlamentului. Efortul trebuie să fie unul comun, constant, al tuturor actorilor implicaţi. De aceea, este binevenită propunerea de înfiinţare, la nivelul celor două camere ale Parlamentului, a unei comisii parlamentare comune pentru drepturile copiilor. Şi mulţumesc Salvaţi Copiii România pentru insistenţă, pentru argumente, pentru studiile exhaustive care au stat la baza acestei iniţiative. Trebuie să înţelegem că, dacă respectăm şi protejăm drepturile copilului, protejăm şi respectăm viitorul. Nu sunt vorbe mari, este cursul firesc al lucrurilor şi este bine să fim preocupaţi acum, nu mai târziu", a afirmat Gorghiu, astăzi, la Senat, la prezentarea raportului "Cunoaşterea, importanţa şi respectarea drepturilor copilului în România", realizat de organizaţia Salvaţi Copiii.

Gorghiu a subliniat că, prin intermediul acestei noi comisii, Senatul şi Camera Deputaţilor vor fi mai riguroase cu legislaţia care vizează copiii, arată sursa.

Printre proiectele care trebuie analizate de parlamentari se numără cel care nu ar mai lăsa profesorii abuzatori să mai predea victimelor, cel referitor la grijă sporită acordată educaţiei copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate, la încurajarea tinerilor din sistemul de protecţie să urmeze orice formă de învăţământ în vederea obţinerii unei calificări profesionale şi a integrării pe piaţa muncii şi la ridicarea consimţământului sexual la 16 ani, o măsură prin care agresorul de copii să nu poată scăpa de acuzaţia de viol, pe motiv că minorul ar putea consimţi.

"Iar primul lucru de care trebuie să se ocupe această comisie este ratificarea Protocolului Facultativ la Convenţia ONU privind Drepturile Copilului asupra unui mecanism de plângeri privind încălcările drepturilor copilului. 24 de state europene au ratificat deja Protocolul. Au rămas doar 6, printre care şi România. Sper ca toţi cei prezenţi azi aici, dar şi colegii parlamentari, indiferent de culoare politică, să înţeleagă urgenţa înfiinţării comisiei pentru drepturile copilului", a adăugat Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a apreciat concluziile studiului menţionat ca fiind "extrem de valoroase", pentru că temele abordate sunt "vitale pentru construcţia unei societăţi sănătoase".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. PNL daca lasa pe Dorinela in actiune,

    la alegeri va lua teapa mare 

    Pun pariu că acea "Comisie" se va ocupa de îndoctrinare progresist-legebetistă-schimb ătoare de sex. Și pentru pedepsirea și hărțuirea părinților care nu acceptă educația decadentă aplicată propriilor copii.

    Măriți alocațiile copiilor!!! Sunteți niște criminali. Copiii fac foamea în România.

    Alina progresista vrea sa ne ia si copiii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb