ALKA a investit un total de 25 de milioane de euro în fabrica din Ploieşti

A.V.
Companii / 7 iunie 2023

ALKA a investit un total de 25 de milioane de euro în fabrica din Ploieşti

Începută în 2018, investiţia în fabrica ALKA Group de la Ploieşti, unde compania produce snacks-uri sărate coapte, s-a ridicat la 25 de milioane de euro, peste jumătate din sumă fiind alocată etapei a doua de dezvoltare, încheiată recent.

Din totalul de 25 milioane de euro, 4,2 milioane au fost investite în corpul fabricii, 2,8 milioane în depozitul acesteia, iar cea mai mare parte, de 18 milioane, în echipamentele de producţie, potrivit unui comunicat al companiei. Toate aceste investiţii îi permit grupului Alka să producă peste 100 de milioane de pungi de snacks-uri pe an, care ajung pe rafturile a sute de mii de magazine din România şi din afara ţării. Produsele din fabrica de la Ploieşti ajung în 50 de ţări din 5 continente.

Fabrica din Ploieşti reprezintă şi locul unde resurse locale de făină, zahăr, ambalaje şi alte materii prime secundare sunt folosite în producţia produselor Alka. Peste 12.000 de tone de grâu românesc sunt transformate în produse precum Toortitzii, Soocitzii sau Meteoritzii.

"Ne mândrim pentru contribuţia noastră la economia României şi prin locurile de muncă create, dar cea mai mare bucurie pentru noi este că prin produsele noastre inventate şi produse în România, ce ajung la sute de milioane de oameni de pe 5 continente, am devenit neoficial ambasadorii culinari ai României în lume", declară Ady Hirsch, CEO ALKA Group, adăugând: "Fabrica de la Ploieşti reprezintă un proiect în care am crezut încă de la prima schiţă şi în care am investit continuu astfel încât să putem fi cât mai aproape de nevoile şi dorinţele iubitorilor de produse Alka. Investiţiile din ultima perioadă ne ajută să fim în continuare unul dintre jucătorii importanţi din industria alimentară românească, cu aproape 30 de ani de experienţă ca producător local".

În 2022, ALKA a înregistrat o cifră de afaceri de 381 milioane lei şi are peste 900 de angajaţi. Compania a fost înfiinţată în 1994, ca investiţie de tip greenfield. Alka era atunci prima companie din România producătoare şi distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată şi în pliculeţe. De atunci, Alka a investit zeci de milioane de euro în tehnologie şi în dezvoltarea producţiei locale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vă felicit pentru așa fabrică deschisă în România, cu produse foarte bune, cu materii prime din țara noastră, care aduc bucurie în casele oamenilor! Respect și admirație!

    1. Lucrezi acolo cumva?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb