Alstom a înregistrat comenzi record, de 6,4 miliarde de euro, în primul semestru al anului financiar 2014/15

E.D.
Companii #Energie / 5 noiembrie 2014

Principalele etape ale proiectului cu General Electric au fost finalizate

Între 1 aprilie şi 30 septembrie 2014, Alstom a înregistrat comenzi record, de 6,4 miliarde de euro, valoare de peste două ori mai mare decât cea înregistrată în primul semestru al anului trecut, arată un comunicat al companiei remis redacţiei.

Raportul comenzi/facturare, în valoare de 2,1, a fost majorat semnificativ, graţie unui contract de 4 miliarde de euro semnat în Africa de Sud. Marja operaţională (după costurile corporative) s-a îmbunătăţit cu 30 puncte de bază datorită sporirii vânzărilor şi implementării progresive a planului de performanţă d2e, în ciuda creşterii costurilor cu noile platforme.

Profitul net al Grupului (activităţi continue şi întrerupte) a fost de 255 milioane de euro.

În primul semestru al anului financiar 2014/15, vânzările Alstom au totalizat 3,1 miliarde de euro, reprezentând o creştere organică solidă de 13%. Numărul livrărilor a crescut în mod special pentru trenuri suburbane, intercity şi ultra-rapide în Franţa, Germania şi Italia, precum şi pentru trenuri rapide în Polonia şi Maroc şi tramvaie în Dubai. Ţările emergente au reprezentat aproximativ o treime din vânzări. Veniturile operaţionale, de 152 milioane de euro, care includ o parte din costurile corporative alocate activităţii Alstom Transport, au înregistrat un progres constant, în creştere cu 21%. Marja operaţională, de 5% după costurile corporative, s-a îmbunătăţit cu 30 puncte de bază datorită creşterii vânzărilor, implementării corecte a proiectelor şi controlului strict al costurilor, fiind atenuată parţial de creşterea costurilor asociate noilor platforme.

Venitul net din activităţi continue a fost afectat în primul semestru al anului financiar 2014/15 de cheltuielile financiare tranzitorii ridicate, precum şi de costurile de restructurare semnificative (55 milioane de euro).

Venitul net din activităţi întrerupte a totalizat 226 milioane de euro, comparativ cu 270 milioane de euro în primul semestru al anului trecut, fiind afectat de volumele reduse şi marja operaţională scăzută a afacerilor din Energie, precum şi de câteva elemente punctuale.

Proiectul Alstom - General Electric progresează, respectiv consultările cu consiliile de muncă au fost finalizate, contractul de vânzare şi alte acorduri au fost semnate şi a fost obţinută autorizaţia de Investiţie Străină Franceză. Adunarea Generală a Alstom, în cadrul căreia aprobarea tranzacţiei va fi supusă votului acţionarilor, va fi organizată pe 19 decembrie 2014.

"Proiectul cu General Electric înregistrează progrese importante. În urma finalizării informărilor şi consultărilor cu consiliile de muncă, am semnat acordurile finale cu General Electric. De asemenea, ne-a fost acordată autorizaţia de Investiţie Străină Franceză. În consecinţă, Consiliul Director al Alstom a decis organizarea unei Adunări a Acţionarilor în data de 19 decembrie 2014, pentru a supune tranzacţia la vot. În cazul în care acţionarii o vor aproba, oferta General Electric va necesita autorizaţii din partea corpurilor de reglementare şi competiţie din mai multe jurisdicţii. După finalizarea tranzacţiei, Grupul se va concentra pe businessul din Transport, cu perspective favorabile în ceea ce priveşte creşterea vânzărilor şi îmbunătăţirea profitului operaţional. Alstom se va putea baza pe un bilanţ contabil solid, având în vedere că o parte importantă a venitului de la General Electric va fi utilizată pentru consolidarea Grupului şi sprijinirea dezvoltării acestuia. Vom anunţa structura planificată a bilanţului contabil, inclusiv sumele ce vor fi restituite acţionarilor, la momentul publicării raportului Consiliului Director asociat Adunării Generale. În ceea ce priveşte primul semestru al anului, Alstom a înregistrat un nivel record al comenzilor, graţie mai multor proiecte mari, inclusiv un contract uriaş în Africa de Sud, în valoare de aproximativ 4 miliarde de euro. Vânzările au înregistrat o creştere organică solidă, de 13%, iar marja operaţională s-a îmbunătăţit cu 30 puncte de bază", a declarat Patrick Kron, Preşedinte şi CEO al Alstom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb