ALUKÖNIGSTAHL ROMÂNIA: Un sfert din afaceri, din soluţii arhitecturale eficiente energetic livrate clădirilor de birouri

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 6 februarie 2015

Un sfert din afaceri, din soluţii arhitecturale eficiente energetic livrate clădirilor de birouri

Alukönigstahl a livrat anul trecut în România soluţii arhitecturale eficiente energetic pentru peste 125.000 mp de suprafaţă de birouri, acestea reprezentând circa 25% din cifra de afaceri a companiei, arată un comunicat al companiei remis redacţiei.

Potrivit documentului, este vorba despre proiecte finalizate în 2014, precum The Office Cluj Business Center, United Business Center UBC, IBC Tower - Green Gate, Centrul de afaceri Oradea, Hermes Business Campus, Centrul de Afaceri Piteşti, Centrul de afaceri Solo Iaşi, Tribunal Iaşi, Soft Vision, Electric Plus, Emerson M4 sau Eli-NP.

Conform reprezentanţilor Alukönigstahl, vânzările pentru proiecte (mari sau mici) reprezintă circa 70% din cifra de afaceri.

"Pentru anul 2015 avem în vedere mai multe proiecte importante pe care sperăm să le livrăm, ceea ce va duce la creşterea cifrei de afaceri. În acelaşi timp să diversificăm şi gama de produse destinate clienţilor mici. Preţul este întotdeauna un factor important în luarea unei decizii. Datorită marii varietăţi de produse şi experienţei echipei de consultanţă şi de vânzări Alukönigstahl încearcă întotdeauna să găsească cea mai bună soluţie din punct de vedere tehnic (energetic, prelucrabilitate) care răspunde şi dorinţelor arhitectului şi se încadrează în bugetul beneficiarului", a declarat un reprezentant Alukönigstahl România.

Unul dintre obiectivele importante din Bucureşti, pentru care Alukönigstahl este furnizor pentru componentele anvelopei clădirii, este imobilul de birouri Green Gate. Situat în apropierea Palatului Parlamentului, acest proiect iese în evidenţă prin grădinile suspendate care vor crea o ambinata deosebită viitorilor chiriaşi. Proiectul a fost de la început gândit că un proiect "verde" respectând normele şi cerinţele pentru a obţine calificativul BREAM. Pentru a se încadra în coeficientii de izolare termică şi fonică ceruţi, Alukönigstahl a oferit sistemul de pereţi cortina clasici, în structura rigla-montant Schuco FW50+ şi sistemul de ferestre Schuco AWS cu feronerie ascunsă Schuco AvanTec (în interior, pe ferestre este vizibil doar mânerul elegant, nu şi balamalele). Suprafaţa vitrată totală este de 10.390 mp. Pentru optimizarea profilelor şi prelucrarea lor cât mai rentabilă din punct de vedere economic s-au livrat profile de lungimi speciale, de 7,7 m pentru peretele cortină al celor 10 etaje şi de 4,5 m pentru lobby. Căile de evacuare au fost echipate cu uşi Schuco ADS cu feronerie antipanică.

Anvelopa clădirii este realizată din perete cortina în construcţie structurală, fără profile vizibile FW50+.SG. Suprafaţa totală de tâmplărie măsoară peste 5.550 mp, iar sistemul ales asigura toate cerinţele de rezistenţă statică, de izolare termică şi fonică impuse de normele în vigoare. Pentru uşi, s-a ales sistemul de profile din aluminium Schuco ADS 65 în varianta constructivă Heavy Duty, verificate la 1.000.000 de cicluri de funcţionare.

Aflat în centrul oraşului Cluj-Napoca, pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Someşul, complexul de birouri The Office este una dintre cele mai importante investiţii din ultima vreme din domeniul imobiliar. Anul trecut a fost finalizată prima etapă a proiectului. Faţada vitrată a clădirii a fost realizată din profile din aluminiu izolate sistem Schuco FW50+ pentru peretele cortină ce acoperă o suprafaţă de 7.800 mp, profile pentru ferestre sistem Schüco AWS 65 şi AWS 102 şi profile pentru uşi Schuco ADS 65, în construcţie clasică şi cu feronerie specială pentru uşi de evacuare. Atât sistemele folosite pentru peretele cortina, cât şi sistemele Schuco din aluminiu izolat din seriile AWS/ADS folosite pentru ferestre şi uşi, au caracteristici termice excelente, asigurând astfel costuri de întreţinere şi exploatare minime.

UBC Cluj este un alt imobil de birouri de clasa A, dezvoltat în Cluj de către Iulius Group, ce se adaugă listei de proiecte la care s-au folosit soluţii de tâmplărie şi pereţi cortina de la Schüco. Pentru reducerea timpului de execuţie a aceastei clădiri - dezvoltată pe 11 nivele - s-a optat pentru soluţia de perete cortina din elemente modulare. Această varianta constructivă permite montajul faţadei concomitent cu turnarea structurii de rezistenţă, iar la nivelele deja închise se pot începe lucrările de finisaje interioare chiar înainte de finalizarea întregii construcţii. Dimensiunile vitrajelor sunt foarte mari şi cerinţele proiectanţilor pentru un aspect "neted" al faţadei, fără capace pe verticală sau orizontală, au impus un perete cortina în varianta structurală. Pentru a răspunde cerinţelor statice specifice acestui proiect, pentru cei 4.800 mp de perete cortina s-au dezvoltat profile speciale, customizate.

Centru de afaceri Oradea este plasat într-o zonă centrală şi are o suprafaţă utilă de aproape 16.000 mp, din care circa 9.500 mp vor fi destinaţi închirierii. Pentru a răspunde cerinţelor, fasadierul împreună cu furnizorul de sistem au propus realizarea peretelui cortina în sistem clasic, rigla/traversa Schüco FW50+. Cei 5.600 mp de perete cortina din profile de aluminiu vor asigura confortul termic, iluminatul natural şi confortul fonic al viitorilor chiriaşi ai clădirii.

Într-o zona centrală a Iaşului s-a ridicat nouă clădire a Tribunalului, o clădire cu arhitectură modernă, cu spaţii mari şi luminoase, construită conform cerinţelor energetice actuale.

Zonele de perete cortină sunt realizate cu sisteme Schüco FW50+ semistructural cu capac presor pe verticală, aceste linii dând supleţe construcţiei. Luminatoarele de mari dimensiuni, în total 530 mp, sunt realizate în sistem FW50+, construcţie pentru luminatoare. Uşile de intrare sunt realizate din profile de aluminiu izolate sistem ADS 65 HD (Heavy Duty), o soluţie excelenţă pentru îmbinarea unei bune izolaţii termice cu rezistenţă la solicitările mecanice aplicate uşilor în zone de acces cu trafic intens.

Compania Alukönigstahl a semnat contractul prin care reprezintă marca Schüco în SE Europei în 1958. În prezent, concernul austriac Alukönigstahl este prezent în 9 ţări sud-est europene. Din 1995 s-a înfiinţat filiala din România, cu sediul şi depozitul central în Bucureşti şi un birou tehnico-comercial în Cluj. Alukönigstahl asigură partenerilor săi locali o largă gamă de produse şi servicii: sisteme de profile Schüco din PVC şi aluminiu pentru ferestre şi uşi; sisteme de profile din oţel Jansen pentru ferestre şi uşi, pereţi cortina şi luminatoare; documentaţie tehnică completă pentru producerea tâmplăriei; consultanţă pentru alegerea soluţiei optime din punct de vedere tehnic şi financiar pentru un proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb