AMBASADOR RUS: "Ungaria - hub de distribuţie a gazului rusesc către Europa Centrală"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 martie 2015

"Ungaria - hub de distribuţie a gazului rusesc către Europa Centrală"

Ungaria ar trebui să devină hub de distribuţie a gazului rusesc către Europa Centrală, având capacităţi mari de stocare, a declarat, ieri, ambasadorul rus în Ungaria, Sergeev Vladimir Nikolaevich, pentru Napi Gazdasag. Domnia sa a precizat că Ungaria deţine a cincea cea mai mare capacitate de depozitare a gazelor din Europa, respectiv de 6 miliarde mc, şi că ar fi în interesul ei să devină centru de distribuţie.

"Succesul unei astfel de operaţiuni ar ridica buna cooperare dintre cele două ţări la un nivel fără precedent de parteneriat strategic, bazat pe avantaje reciproce", a mai declarat ambasadorul, citat de Reuters.

Luna trecută, după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin, premierul Ungariei Viktor Orban a anunţat că ar dori să mărească la 3 miliarde mc volumul de gaze ruseşti depozitate pe teritoriul ţării sale. Anul trecut, Gazprom a depozitat în Ungaria circa 700 milioame mc. Şi Putin a spus că ar trebui crescute cantităţile depozitate în Ungaria.

De asemenea, Ungaria, care este dependentă de importurile ruseşti, a garantat pentru compania rusă Rosatom un proiect de construcţie a două unităţi nucleare de 1.200 MW instalaţi fiecare la Paks, finanţată de ruşi printr-un împrumut avantajos de 10 miliarde de euro. Ambasadorul Rusiei la Budapesta a spus că acest împrumut nu este în pericol chiar dacă veniturile Rusiei s-au contractat în urma sancţiunilor impuse de UE.

Ucraina se gândeşte să renunţe la importurile din Rusia

Ucraina se gândeşte să renunţe la importurile de gaze din Rusia începând de pe 1 aprilie, a declarat ministrul ucrainean al energiei, Volodymyr Demchyshyn, citat de themoscowtimes.com. "Pe moment nu mai avem nevoie de gaz rusesc şi vom înceta să îl mai achiziţionăm", a subliniat domnia sa.

Duminică, oficialul a declarat că Ucraina se aşteaptă să-i reducă preţul perceput Ucrainei întrucât aceasta importă gaze şi din UE şi şi-a diminuat, astfel, dependenţa de Rusia. Ucraina şi Rusia sunt acum în negocieri pentru preţul gazelor valabil de la 1 aprilie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb