AMBASADORUL FEDERAŢIEI RUSE ÎN ROMÂNIA: "În unele ţări, sunt întreprinse eforturi pentru glorificarea fascismului"

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 9 aprilie 2015

"În unele ţări, sunt întreprinse eforturi pentru glorificarea fascismului"

Oleg Malginov: "În prezent, se încearcă uitarea sau chiar falsificarea istoriei în legătură cu al Doilea Război Mondial"

Al Doilea Război Mondial a fost o agresiune a forţelor nazismului împotriva omenirii, împotriva principiilor umanităţii, împotriva unor naţiuni şi a unor grupuri etnice, împotriva evreilor, ţiganilor, slavilor şi altor europeni, a declarat ieri Excelenţa Sa, domnul Oleg Malginov, cu ocazia conferirii de medalii jubiliare veteranilor de război, la 70 de ani de la victoria în cel de-al doilea Război Mondial.

Domnia sa a susţinut că, în prezent, se încearcă uitarea sau chiar falsificarea istoriei în legătură cu Al Doilea Război Mondial, adăugând: "Din păcate, în unele ţări s-a schimbat spre mult mai pozitivă atitudinea faţă de fascism şi sunt întreprinse eforturi pentru a glorifica fascismul. Trebuie să spun: cu siguranţă, aceasta nu se va întâmpla, nu se poate. Nu se va putea diminua importanţa participării în acest război a Armatei Roşii, a armatelor altor ţări, a Armatei României, care, începând cu 1944, s-a alăturat Armatei Uniunii Sovietice pentru a intra în coaliţia antifascistă şi a contribuit la învingerea Germaniei fasciste".

Federaţia Rusă încearcă de mai bine de zece ani să restaureze monumentele comemorative din statele unde au luptat şi au căzut soldaţi ai Armatei Roşii în cel de-al Doilea Război Mondial, colaborând cu ţările pe teritoriul cărora se află monumentele şi cimitirele militare respective, printre care şi România.

Excelenţa Sa a mai precizat: "În conformitate cu datele pe care le avem, în România au fost identificaţi aproape 80.000 de oameni care sunt înmormântaţi aici. Foarte multe nume au rămas în continuare necunoscute. Această muncă necesită destul de multe eforturi, este destul de costisitoare şi lucrăm împreună cu autorităţile române. În ceea ce priveşte cifrele exacte, aş spune un singur lucru: aş vrea ca aceste fonduri să fie mai mari".

Întrebat care a fost atitudinea autorităţilor cu privire la restaurarea aceastor monumente, Oleg Malginov a declarat că aceasta a fost bună.

Ambasadorul rus a mai precizat: "Noi toţi avem aceeaşi problemă: nu toate autorităţile locale au destui bani ca să se poată aloca în domeniul acesta, dar la nivel moral toată lumea ne susţine. În general trebuie să mulţumesc românilor, poporului român, pentru că are stimă faţă de memoria generaţiilor precedente. De aceea, aici aproape că nu există actele de vandalism pe locurile de înmormântare. Se întâmplă, dar nu des".

În cadrul evenimentului organizat de Ambasada Federaţiei Ruse au fost medaliaţi, printre alţii, generalii în rezervă veterani de război Constantin Didulescu, Policarp Dovăncescu, Marin Lungu, Neculai Pruteanu. Printre invitaţi s-a aflat, potrivit Agerpres, şi generalul în rezervă Marin Dragnea, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. si ungurii - aceleasi discursuri expirate. primii cu fascismul, ceilalti cu coroana Sf. Stefan. De fapt macar rusii sunt mai actuali.

    Nu se incearca nicio falsificare, dar si rusii sunt de mentionat in contextul ororilor WW2, chiar daca spre sfarsitul lui si a celor ce au decurs din incheierea lui. Dar rusii sunt singurii care inca mai fac propaganda, pentru ca au fost invingatori. 

    Maginov nu isi merita apelativul „Excelenta Sa”. Istoria ne arata ca romanii nu au suferit de pe urma fascismului, ci doar evreii, ceea ce este condamnabil. In schimb, romanii au suferit din cauza lui Stalin, a ocupatiei sovietice/ruse si a comunismului impus cu forta de la Moscova. Ceea ce este de asemenea condamnabil. Pentru romani, ziua victoriei impotriva fascismului nu este o zi in care sa ne bucuram, pentru ca inseamna ziua cotropirii de catre trupele „eliberatoare” sovietice. Pe care rusii le-au inlocuit, in unele zone de conflict inghetat, cu trupe „pacificatoare”. Sa va fie rusine, domnule Maginov, pentru ca sunteti o unealta docila a „fascistului” care conduce astazi Maica Rusie.

    1. Sigur că anumiți români nu au avut prea mult de suferit de pe urma naziștilor. Știi de ce? Pentru că erau la fel de idioți, xenofobi și mizerabili ca ei.

       

      Antony Beevor susține că "Antonescu a anunțat cu câteva zile înaintea invadării URSS că, "When it's a question of action against the Slavs, you can always count on Romania," adică "când vine vorba de acționat împotriva slavilor, tu (Hitler) poți conta mereu pe România". 

       

      "Problema ”purificării etnice”, despre care s-a vorbit mai înainte, este readusă de ”mareșal” la ordinea zilei în mai multe situații: astfel, la ședința Guvernului din 26 februarie 1942 Antonescu a declarat că mai sînt și ”ceilalți minoritari de care vrem să scăpăm: ucraineni, polonezi, bulgari, găgăuzi, toate litfele acestea care s-au așezat în Nordul și Sudul Basarabiei”( ANRM. 706. Inv. 1. D. 566. Fila 54). ”Noi trebuie, a continuat el la aceeași ședință a Guvernului, să realizăm pe toate căile și prin orice mijloace propaganda antirusească”( ANRM. 706. Inv. 1. D. 566. Fila 167). Platforma ideologică a ”conducătorului” era susținută și de apropiații săi. Astfel, ministrul de externe Mihai Antonescu, în discuția cu Hitler, menționa: ”Numeroasa și primitiva rasă slavă constituie pentru Europa nu o problemă politică sau spirituală,ci o gravă problemă biologică față de natalitatea europeană. Acestei probleme trebuie să i se găsească soluții radicale și serioase”( Buzatu Gh. Mareșalul Antonescu în fața istoriei. Culegere de documente. Doc. 55. Iași, 1990. P. 301-302)." 

      După ce te-ai dus, împreună cu Hitler, să distrugi rasa slavă, te mai plângi că regimul ocupației sovietice nu a fost atât de lejer ca în Bulgaria, Cehoslovacia sau Iugoslavia? De ce nu recunoaștem că "propaganda rusofobă" de care vorbește Antonescu reprezenta și încă reprezintă un factor de insecuritate la adresa Rusiei? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb