AMD lansează cea mai performantă placă grafică 3D

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 31 iulie 2009

AMD lansează cea mai performantă placă grafică 3D profesională ce oferă de patru ori mai multă putere de procesare şi mai multă lăţime de bandă pentru memorie, decât orice altă soluţie concurentă, anunţă un comunicat al companiei remis redacţiei. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor curente de obţinere a unor productivităţi extreme în CAD, Digital Content Creation (DCC), AMD (NYSE: AMD) anunţă adăugarea noului accelerator grafic pentru workstation ATI FirePro V8750 3D, la linia AMD de plăci grafice ultra performante pentru profesionişti.

Acceleratorul graphic 3D ATI FirePro V8750 oferă cel mai mare număr de procesoare shade (800) cu cea mai bună lăţime de bandă a memoriei (115.2 GB/s) din întreaga gamă de plăci grafice 3D profesionale actuale 1 , ceea ce va permite profesioniştilor să randeze modele complexe şi imagini foto, în timp real.

Arhitectura de procesare paralelă a noului accelerator grafic 3D ATI FirePro V8750 maximizează tranzitarea, direcţionând automat puterea grafică acolo unde este nevoie de ea. Managementul inteligent al resurselor de procesare permite utilizarea îmbunătăţita a GPU-ului pentru a obtine randarea in timp real a unor modele complexe şi a unor scene cu rate de refresh ridicate atunci când sunt animate. Această acceleraţie este accesată prin intermediul tehnologiei ATI Stream , un set de tehnologii hardware şi software avansate ce permite unui sistem să echilibreze dinamic task-urile prin utilizarea atât a CPU-ului cât şi a GPU-ului dintr-un workstation pentru a obtine performanţe accelerate în aplicaţii.

Cu ajutorul acceleratorului grafic 3D ATI FirePro V8750, aplicaţiile ce se folosesc de avantajele oferite de unităţile shader şi de lăţimea de bandă a memoriei au o performanţă semnificativ mai bună faţă de situaţia în care se folosesc soluţiile concurente. De exemplu, softul UG NX4 folosit de Siemens PLM funcţionează cu 56% mai repede, iar Autodesk 3ds Max OGL înregistrează o creştere în viteza de rulare cu până la 118 procente pe placa grafică ATI FirePro V8750 comparativ cu alte soluţii competitive.2

Prin integrarea unei memorii de buffer GDDR5 2GB, inginerii şi designerii pot de acum să se concentreze la conceperea proiectelor, eliminând astfel apariţia unei limitări de memorie, un aspect ce avea un impact serios asupra aplicaţiilor profesionale.

Acceleratorul grafic 3D ATI FirePro V8750 pentru workstation oferă 30% mai multă lăţime de bandă în comparaţie cu soluţiile concurente1 şi este echipat cu cele mai noi tehnologii de memorie, GDDR5, pentru obţinerea unei lăţimi de bandă superioară şi a unui consum de putere optim.

Două ieşiri DisplayPort, un port Dual Link DVI şi o ieşire stereo oferă versatilitate şi funcţii avansate necesare pentru monitoare performante şi un suport pentru rezoluţii ridicate. În plus, cu un suport multi-card nativ, utilizatorii pot vedea şi pot realiza mai mult folosind patru ecrane, lucru posibil prin adăugarea unui accelerator grafic ATI FirePro 3D secundar pe aceeaşi staţie de lucru.

Acceleratoarele grafice 3D ATI FirePro pentru staţiile de lucru, au peste 90 de certificări de la vendori software independenţi şi au fost supuse unor testări intense pentru a oferi fiabilitate.

Concomitent cu lansarea produsului, AMD anunţă şi disponibilitatea tehnologiei ATI CrossFire Pro ce permite utilizatorilor să se folosească de puterea oferită de două plăci grafice pentru a scala performanţele aplicaţiilor obţinând astfel un maxim de productivitate. Această capabilitate ce implică conectarea celor două plăci grafice prin intermediul unui cablu, este concepută pentru a oferi un boost în performanţe pentru aplicaţiile CAD şi DCC precum UG NX, Ensight, Maya şi Teamcenter. Pe lângă ATI FirePro V8750, tehnologia ATI CrossFire Pro va fi disponibilă pentru plăcile grafice din gama de mijloc şi superioară incluzând şi acceleratoarele grafice ATI FirePro V5700, ATI FirePro V7750 şi ATI FirePro V8700 3D. Suport iniţial este asigurat pentru Windows XP (32-bit şi 64-bit). Pentru alte sisteme de operare, acest suport este programat pentru a doua jumătate a lui 2009.

Noul accelerator graphic ATI FirePro V87503D este disponibil de acum la preţul de $1,799 MSRP. Acceleratoarele grafice ATI FirePro sunt disponibile la OEM-uri, integratorii de sistem şi partenerii de canal din întreaga lume.

Declaraţii parteneri:

"Creatorii de conţinut digital şi utilizatorii CAD au fost ţinuţi prizonieri de soluţiile de randare foarte scumpe," a declarat Janet Matsuda, director senior, AMD Professional Graphics. "Acceleratorul grafic ATI FirePro V8750 3D oferă performanţe incredibile şi 2 GB memorie tampon pentru mai puţin de $1,800 MSRP. Profesioniştii creativi pot de acum să îşi permită puterea grafică pe care o doresc."

"Suntem uimiţi de boost-ul în performanţe dat fluxului de lucru în MachStudio Pro şi de incredibila randare oferită de noul accelerator grafic pentru staţii de lucru, ATI FirePro V8750 3D," a declarat David Koenig, CEO, StudioGPU. "Alimentat de noul accelerator grafic ATI FirePro, timpul de finalizare al fluxului de lucru 3D pentru MachStudio Pro 3D permite firmelor de design şi artiştilor 3D de pretutindeni să finalizeze rapid proiecte mari şi complexe. Mulţumită noului accelerator grafic ATI, studiourile grafice mici şi mijlocii pot de acum lucra la o viteză ce eficientizează fluxul de lucru într-un mod ce era posibil acum un an doar pentru laboratoarele grafice echipate complet."

Siggraph 2009

La Siggraph 2009, 4-6 August, AMD va prezenta acceleratoarele grafice pentru profesionişti, ATI FirePro, în sala 2417 la centrul de convenţii Ernest N. Morial în New Orleans, Louisiana.

Advanced Micro Devices (NYSE: AMD) este unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea de soluţii de procesare inovative pentru pieţele de computere, grafică şi electronice de consum. AMD s-a dedicat inovaţiei şi creşterii mondiale prin livrarea de soluţii orientate către client, echipamente care stau la baza activităţilor din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb