Zilele trecute, actualul Preşedinte al României a afirmat, la deschiderea anului universitar, că nu trebuie toleraţi plagiatorii. Ani de-a rândul - a observat Preşedintele - credibilitatea universităţilor "a fost zguduită de scandaluri de plagiat... chiar şi astăzi găsim scuze pentru a nu avea o bază de date publică a lucrărilor de doctorat". Corect. Problema este că acelaşi Klaus Iohannis a desemnat în fruntea Guvernului o persoană despre care se ştia că este plagiator.
Ceea ce ne aduce la problema zilei. Amnezia. Actuala clasă politică are mai multe beteşuguri. Unul este însă cu deosebire îngrijorător din punct de vedere medical. Aceşti oameni au scăpări grave de memorie.
Să rămânem un moment la Klaus Iohannis. Acum ceva vreme a respins o nominalizare la funcţia de ministru al Economiei. Motivul? Persoana respectivă nu avea pregătirea necesară. Corect. După o vreme, Klaus Iohannis însă a uitat. Acelaşi nominalizat a fost acceptat la Apărare. Cu toate că nici cu acest domeniu nu are nici o legătură.
Avem de-a face cu o molimă. S-a ajuns până acolo încât guvernanţii chiar se aşteaptă ca şi cetăţenii să fie la fel de afectaţi. Iată cazul scumpirii benzinei şi motorinei. După ce ne-au asigurat că aşa ceva nu se întâmplă, acum au senzaţia că noi nu vom băga de seamă. Întrebaţi de ziarişti, politicienii pretind că nu îşi aduc aminte cât mai este litrul, la benzinărie. Unul chiar a explicat: "Nu ştiu, eu nu fac plinul, şoferul meu se ocupă cu asta".
Problema a ajuns şi la Guvern. Actualul Prim-ministru a afirmat, cu emfază, că nu vrea miniştri penali. După care a încercat să îi facă să nu îşi dea demisia. Comic este că cei în cauză par să fi fost loviţi, la rândul lor, de un fel de simptom al personalităţii duble. După ce au denunţat "republica procurorilor" şi au spus că nu cedează, şi-au dat demisia. După care Prim-ministrul a uitat iar ce a spus şi l-a păstrat pe unul dintre "penali" în Guvern. După care miniştrii demisionari au fost reangajaţi în aparatul guvernamental, unul dintre ei chiar pe post de secretar de stat. Probabil că cel care i-a angajat a uitat declaraţiile despre "penali"...
Nici în politica externă lucrurile nu par mai ordonate. Acum câteva luni ni se explica cum ungurii vor să rupă ţărişoara. Acum actualul ministru de Externe trimite bezele către "grupul de la Vişegrad"... La Apărare, amnezia a atins cotele de alarmă. Mai ţineţi minte când ni se spunea că vom fabrica, la Galaţi, corvete? Se pare că au uitat de asta. Ba nu, acum corvetele apar din nou... Poate e vorba de rachete... Nu, nişte transportoare blindate. Sau elicoptere. Nu cu firma asta, ci cu cealaltă... Iar în cele din urmă sunt cumpărate tot nişte rable la mâna a doua.
Autorităţile locale par şi ele complet scufundate în amnezie. Acum circa un an s-au trezit să spună ceva despre posibilitatea ca un cutremur masiv să lovească Bucureştii. Aţi văzut de atunci vreo măsură concretă? Sau după scandalul incendiului de la "Colectiv"? Chiar peste drum, văd un club din care bubuie muzica până la 4 dimineaţa. Clădirea este în renovare, acoperită de schele. Oamenii intră pe sub ele, în construcţia care este pe jumătate demolată. Bizar este că nimeni de la Primărie nu pare să se fi sesizat.
Aceeaşi situaţie şi în mass-media. Vezi pe ecranele televizoarelor, într-o deplină armonie, linguşindu-se reciproc, oameni care s-au ameninţat cu puşcăria. Agenţi ai Securităţii care îi acuză pe alţii că sunt "securişti". Indivizi despre care credeai că s-au compromis total, care acum dau, senini, lecţii de moralitate publică.
Nici alţii nu stau mult mai bine. Acum este un mare scandal cu un mogul de la Hollywood care ar fi molestat sexual actriţe. Foarte posibil şi, dacă este adevărat, deplorabil. Însă în multe cazuri, faptele în cauză s-ar fi petrecut acum ani de zile, chiar mai mult de două decenii. Le-a trebuit cam mult respectivelor să îşi aducă aminte, nu-i aşa?...
La Bruxelles s-a deschis un Muzeu al Istoriei Europene. Cu bani, evident, de la Uniunea Europeană. Amnezia în vitrină. Rolul jucat de britanici în Europa este minimalizat sau distorsionat. Churchill nu este menţionat pe nume şi nu apare decât într-o fotografie cu întâlnirea de la Yalta. Despre Marea Britanie se spune că... a importat pijamale din Asia. Inventarea televiziunii (de către britanici) nu este menţionată, în schimb este menţionată inventarea... agrafei (de către un norvegian). Istoria recentă este prezentată delirant. Suferinţele germanilor şi ale polonezilor sunt prezentate ca fiind echivalente. Rolul soldaţilor din Commonwealth nici nu este menţionat. În viziunea propagandei de la Bruxelles, Europa nu a fost eliberată după Al Doilea Război Mondial, ci a fost "constrânsă" şi "divizată" între sovietici şi americani.
Înapoi la tele-oile noastre. Infractorul care dirijează actualul Guvern este supărat. A declarat că nu se mai duce la Cotroceni pentru că nu mai crede în neimplicarea politică a actualului Preşedinte. "Am stat cu mâna întinsă până a amorţit". Îl uitase Partidul acolo.
1. Corect dar ce facem?
(mesaj trimis de Cristi C în data de 17.10.2017, 11:10)
Corect dar ce facem?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de emil în data de 17.10.2017, 13:52)
Nu avem ce face ! Banda idiotilor-nativi, criminala clica securista este uriasa.
1.2. Furt de identitate 1 (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2017, 17:13)
Mesajul 1 nu aparține cititorului Cristi C.
Dar remarcabil este că autorul împrumută din limbajul lui Cristi C. Ia uitați ce scrie aici
"În viziunea propagandei de la Bruxelles ..."
Sunt mut.