Amplasarea Monumentului Marii Uniri - subiect discutat de ministrul Culturii, la Alba Iulia

D.I.
Politică / 5 aprilie 2018

George Ivaşcu (Sursa foto: Twitter)

George Ivaşcu (Sursa foto: Twitter)

Amplasarea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia a fost subiectul central al discuţiilor pe care ministrul Culturii, George Ivaşcu, le-a avut astăzi cu autorităţile locale din municipiul Alba Iulia, informează un comunicat al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), dat publicităţii.

Potrivit documentului, George Ivaşcu s-a aflat într-o vizită la Alba Iulia, context în care a avut întâlniri de lucru cu primarul Mircea Hava, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, cu specialişti ai celor două autorităţi locale, cu primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, precum şi cu deputatul Florin Roman, "pentru a evalua şi analiza acţiunile şi evenimentele în pregătire şi care sunt preconizate a se desfăşura cu ocazia Aniversării Centenarului, atât în municipiul Alba Iulia, cât şi pe teritoriul întregului judeţ".

Punctul central al întâlnirii a fost cel referitor la situaţia amplasării Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia, părţile stabilind soluţiile practice şi eficiente pentru deblocarea situaţiei existente, etapele care urmează să se desfăşoare, cu responsabilităţile ce le revin, "până la finalizarea în timp optim a montării acestui monument", precizează sursa citată.

În perioada următoare, precizează sursa citată, "va avea loc finalizarea negocierilor purtate cu sculptorul Mihai Buculei, semnarea contractului şi demararea efectivă a lucrărilor". În acelaşi timp, subliniază MCIN, "s-a identificat necesitatea investiţiilor în patrimoniul cultural, de inestimabilă valoare, cum ar fi: Palatul Principilor Transilvaniei, Axa Unirii, Sala Marii Uniri, lucrări de modernizare şi întreţinere a cetăţii Alba Carolina etc. Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale consideră necesară o abordare cât mai serioasă a situaţiei obiectivelor menţionate, pentru identificarea soluţiilor de finanţare a acestora".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb